profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecpils sniegputenī pie pirmām uzvarām tiek S.Baltaiskalns un Grigorovičs

Go4speed 31.01.2015 - 22:23 Vecpils sniegputenī pie pirmām uzvarām tiek S.Baltaiskalns un Grigorovičs
Foto: www.autocross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kausa ceturtajā posmā Vecpils autotrasē uzvaru izcīnīja Sandis Baltaiskalns, savukārt LAF Krosa komisijas autokrosa kausā sīvā cīņā uzvaru guva Raivis Grigorovičs. Abiem šīs ir pirmās uzvaras savos vērtējumos. Par spīti negantām prognozēm laika apstākļi ļāva aizvadīt skaistu un pilnvērtīgu ziemas sacīksti.

Sestdienas rītā Kurzemē valdīja pamatīgs sniegputenis, kas dažu stundu laikā trasi pārvērta sniegotā ceļā. Lai arī dienā valdīja atkusnis, tas neizbojāja trasi, un jau pustrijos dienā uzvarētāji bija noskaidroti.

Folkreisā kvalifikācijā sīvā cīņā ar Mārtiņu Starku un Dāvi Tobiasu uzvaru izcīnīja Sandis Baltaiskalns, kuram šī bija līdz šim veiksmīgākā kvalifikācija.

Finālā Sandis jau no starta aizbrauca līderpozīcijā, un konkurentiem nebija aizsniedzams – pārliecinoši sasniegta pirmā uzvara. Tobiass sasniedza ne mazāk drošu otro vietu, bet sīvā cīņā par trešo pozīciju Renārs Ēķis apdzina Mārtiņu Starku, sasniedzot pjedestālu pēc ilgāka pārtraukuma.

Dāvis Tobiass kļuva par uzvarētāju Junioru kausā, savukārt uzvaru komandu ieskaitē guva vienība MS Racing, kuru pārstāv attiecīgo iniciāļu nesēji Mārtiņš Starks un Mārtiņš Spīķis. Viņi par punktu apsteidza Štīm Rally Team, bet trešā – Autocross.lv Folkreisa komanda.


Foto: www.autocross.lv

Autokrosa ieskaitē Grigorovičs šķita galvenais favorīts un ar savu Audi Quattro arī lielākoties dominēja Vecpils cīņās. Taču gandrīz visos braucienos viņam uzradās pa kādam sīvam konkurentam – Sandis Džeriņš (ātri gan izstājās motora defekta dēļ), Kaspars Silenieks, Monta Beierbaha un citi. Tomēr fināls sarūpēja pārsteigumus. Raivis bija vadībā līdz brauciena vidum, līdz uzbrukumā devās pēkšņi lielisku formu guvušais Māris Lapšāns. Saldenieks apdzina pilnpiedziņu un jau veidoja pārliecinošu pārsvaru. Tomēr pirmo reizi gūtā līderpozīcija lika pieļaut kļūdas, kā rezultātā pēdējā aplī Grigorovičs atkaroja savu pozīciju, gūstot pirmo uzvaru autokrosā. Neskatoties uz uzvaras zudumu Lapšāna rezultāts ir īpašs – pirmais pjedestāls ļoti nopietnā konkurencē – aiz muguras atstāti Andis Kļava, Kaspars Silenieks un citi speciālisti. Māris arī kļuva par krosa klases Junioru kausa ieguvēju.

Sacīkste jau atkal izdevās lieliska un raita, jau otro reizi praktiski nedēļas laikā sarūpējot ātru, kodolīgu un skatāmības ziņā kvalitatīvu izrādi!

Priekšpēdējais ziemas sezonas posms paredzēts pēc divām nedēļām Aizkraukles autotrasē, ja to atļaus laika apstākļi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png