profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zināms Folkreisa Ziemas kausa kalendārs

Go4speed 22.10.2011 - 21:36 Zināms Folkreisa Ziemas kausa kalendārs
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Tikko ar supersprinta pēdējo posmu noslēgusies vasaras autosporta sezona. Taču jau zināms pirmās autosporta disciplīnas 2012. gada sezonas kalendārs. Folkreisa Ziemas kausā paredzēti pieci posmi, kuri notiks dažādos Latvijas reģionos - Raunā, Brenguļos, Vecpilī, Popē un Bauskā.

Kā vēsta mājaslapa autocross.lv folkreisa braucējus jaunajā sezonā gaida jaunums - ziemas posmi tiks skaitīti arī attiecīgo reģionu ieskaitēs, tādā veidā samazinot vasaras sezonas sacensību skaitu un, attiecīgi, saglabājot reģionu principu. Pilns reģionu kalendārs tiks paziņots brīdī, kad būs zināms vasaras sacensību plāns. Tas gan pieļauj situāciju, ka ziemā tiek uzsāktas sacīkstes, nezinot precīzu visas sezonas kalendāru. Tomēr spēkā paliek nosacījums, ka reģionā kopumā nebūs vairāk par pieciem posmiem.

Autokrosa klasei, kurā tiks apvienotas 1600, 2000 Super, Open un VAZ Klasika klases, seriāls ar kopīgu punktu skaitīšanu nav paredzēts iepriekšējo neveiksmīgo mēģinājumu dēļ. Taču tam ir pluss - katrs organizators laicīgi varēs noteikt, ar kādām riepām viņš uzaicina autokrosa braucējus uz savām cīņām, to neregulēs viens lielais nolikums.

Par folkreisa tehniskajiem noteikumiem. Ziemā riepu izmantošanas noteikumi saglabājas tādi, kā bija 2011. gada ziemā - bezradžu ielas riepas (atļauts arī bez E marķējuma, lai netiktu postā iedzīti tie, kuri pērn iegādājās NIIŠP). Saglabājas arī riepu marķēšanas nosacījumi, kas nozīmē, ka automašīna tiek pārdota ar tām riepām, kādas tehniskā komisija konstatējusi pirkšanas pieteikuma pieņemšanas brīdī. Tas nozīmē, ka dārgas riepas ietilpst tajos pašos 950 eiro, par ko mašīnu var pazaudēt.

LAF aicina sportistus nopietni apsvērt personīgās drošības jautājumus. Sānu stiklus nepieciešams pārlīmēt ar līmplēvi. Jauninājums noteikumos varētu būt aizsargsieta uzstādīšana braucēja durvīs, kas pasargātu braucēja rokas no traumām.

Jāņem vērā, ka ar 2012. gadu mainās Junioru kausa dalībnieku dzimšanas gads. No nākamā gada Junioru kausā startēs 1991. gadā un vēlāk dzimušie sportisti.

Minētās nianses nav vienīgās, kas var mainīties gan sporta, gan tehniskajos noteikumos, taču, kā minēts, grandiozas izmaiņas netiek paredzētas.

2012. gada LAF Folkreisa Ziemas kausa, ziemas autokrosa kalendārs:

1. posms: 7. janvāris, Rauna, Raunas Bruģakmens trase (Iespējams, Vidzemes kausa 1. posms)
2. posms: 21. janvāris, Vecpils, Vecpils autotrase (Iespējams, Kurzemes kausa 1. posms)
3. posms: 4. februāris, Bauska, SK Mūsa (Iespējams, Zemgales kausa 1. posms)
4. posms: 19. februāris, Valmiera, Brenguļu autotrase (Iespējams, Vidzemes kausa 2. posms)
5. posms: 3. marts, Pope, Popes autotrase (Iespējams, Kurzemes kausa 2. posms)


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png