profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa sezona noslēdzas ar Džeriņa uzvaru un diviem kūleņiem

Go4speed 10.10.2011 - 09:14 Folkreisa sezona noslēdzas ar Džeriņa uzvaru un diviem kūleņiem
Foto: Viesturs Saukāns/autocross.lv

Leģendārajā Popes trasē aizvadīts sezonas pēdējais LAF Folkreisa Vasaras posms, kurā pirmo uzvaru folkreisā izcīnīja Sandis Džeriņš, bet krosa klasē nepārspēts palika Sandis Žebeks.

Šis bija sezonas pēdējais LAF Folkreisa Kurzemes kausa posms, kurā bez folkreisa braucējiem uz starta izgāja arī autokrosa braucēji salonauto un B600 bagiju klasēs. Pavisam kopā uz starta izgāja 26 folkreisa braucēji un 20 krosa pārstāvji.

Kā portālam „Go4speed" pastāstīja Viesturs Saukāns, tad pirmo uzvaru folkreisa sacensībās izcīnīja Sandis Džeriņš, kurš pēc vairāku sacensību pārtraukuma atgriezās ar jaunu „Opel Astra" automašīnu. Otrais palika Edvīns Vansovičs („VW Golf II"), kuram pašā sākumā uzbruka un otro vietu centās atņemt Raivis Riekstiņš („Nissan NX100"), taču Raivis kļūdījās un zaudēja vairākas pozīcijas. Tas uz trešo pozīciju ļāva pakāpties Mārtiņam Starkam, kurš arī nosargāja šo pozīciju, kamēr Raivis spēja aizcīnīties līdz ceturtajai vietai. Finālā tika arī Renārs Ēķis, taču, cīnoties ar ātrumkārbas problēmām, sportists augstas vietas neizcīnīja.

Jāatzīmē, ka otrajā kvalifikācijā kūleni uzmeta un no sacensībām izstājās Rūdolfs Bogens („VW Golf I"), kurš pirms tam cīnījās ar mašīnas motora problēmām. Līdz ar to Kurzemes kausa kopvērtējumā pirmais Ēķis (šo vietu bija nodrošinājis jau pirms šī posma), uz otro vietu pakāpās Mārtiņš Starks, bet trešais Artūrs Bāriņš („VW Golf II"), kurš šajā posmā nestartēja.

Krosa klasē, nestartējot daudziem līderiem, uzvarēja Sandis Žebeks („VW Golf II"), otrais palika Uģis Gutlands („VW Golf III"), bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Endijs Skolmeistars („VW Golf II"). Arī šeit neiztika bez starpgadījumiem, jo kūleni uzmeta Kaspars Indriksons („VW Golf II"), kurš, atšķirībā no Bogena, spēja turpināt sacensības.

Tagad folkreiss dosies rudens miegā, lai jau janvārī startētu LAF Folkreisa Ziemas kausā, kurā plānojas aizvadīt piecus posmus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png