profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziema neatnāk, par LAF Folkreisa Ziemas kausa ieguvēju kļūst Rihards Dainis

Go4speed 04.03.2014 - 12:47 Ziema neatnāk, par LAF Folkreisa Ziemas kausa ieguvēju kļūst Rihards Dainis
Rihards Dainis. Foto: autocross.lv

Tā kā laika apstākļu dēļ LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņā tika atcelti pēdējie divi posmi Smiltenē un Valmierā, noskaidrots, ka notikušo sacensību kopvērtējumā uzvaru izcīnījis Rihards Dainis. Par labāko Junioru kausā kļuvis Renārs Ēķis, bet komandu vērtējumā uzvara Štīm Rally Team. Paralēli notiekošais LAF Krosa komisijas autokrosa kauss turpināsies vasarā.


Foto: autocross.lv

Neizdevusies ziema ievērojami traucēja aizvadīt pilnvērtīgu LAF Folkreisa Ziemas kausu – no sešiem paredzētajiem posmiem tika aizvadīti tikai trīs. Taču tas nemazina Riharda Daiņa panākuma vērtību, sevišķi, zinot apstākļus, kādos sasniegti spilgtie rezultāti. Sacīkstēs Upesciemā, Vecpilī un Bauskā gūta viena uzvara un divas otrās vietas, kas aptuveni 30 dalībnieku konkurencē ir ātruma un stabilitātes apliecinājums. Turklāt jāņem vērā, ka Rihards bija spiests katrā no sacīkstēm startēt ar citu automašīnu, jo pēc katra posma viņa auto tika iegādāts, atbilstoši folkreisa noteikumiem. Upesciemā Rihards Dainis zaudēja Honda Civic, Vecpilī nācās pārdot rezerves auto VW Golf II, pat pēc Mūsas posma bija jāzaudē VW Golf II, kurš uz šo sacīksti tika īrēts no kolēģa Mārtiņa Starka. Protot sasniegt labus rezultātus ar dažādu tehniku, tika apliecināta īpaša meistarība.


Foto: autocross.lv

Atceltie ziemas posmi izjauca lielisku cīņu par pārējām godalgām. Pēc Bauskas sacīkstes otro vietu no sestās šķīra tikai četri punkti, kas nozīmē, ka Vidzemes posmi būtu lieliski noderējuši. Tomēr šajā situācijā godalgas nopelnīja Renārs Ēķis, gūstot otro vietu, bet trešajā pozīcijā Jānis Kļava. Vienāds punktu skaits ar Jāni arī Matīsam Šadrim, taču papildnosacījumi strauji progresējošo kurzemnieku atstāja ceturtajā vietā.

Komandu vērtējumā Štīm Rally Team guva pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot Autocross.lv Folkreisa komandu un Kavita V vienību. Junioru kausā Ēķis guva pārliecinošu uzvaru, bet lieliski cīņās iesaistījās Dāvis Tobiass un debitants Roberts Bāriņš.


Foto: autocross.lv

Folkreisa dalībniekiem nākamie plāni vasaras sezonā – 3. maijā Ludzā startēs LAF Folkreisa Vasaras kausa sezona. Tad turpināsies arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņai, kura ilgst visa gada garumā. Pēc pirmajiem posmiem kopvērtējuma līderpozīcijās folkreisa absolventi Sandis Džeriņš, Mārtiņš Starks un Edijs Ošs.

Kopvērtējums:
1.
Rihards Dainis
Honda Civic/VW Golf II
54
2.
Renārs Ēķis
Opel Astra
34
3.
Jānis Kļava
VW Golf III
33
4.
Matīss Šadris
VW Golf II
33
5.
Dāvis Tobiass
Mazda 323
31
6.
Ermīns Vācietis
Mazda 323
30
7.
Edvīns Vansovičs
VW Golf II
20
8.
Vladislavs Bergmanis
Opel Kadett
19
9.
Mareks Dainis
Mazda MX3
17
10.
Roberts Bāriņš
VW Golf II
15
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png