profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziema turpina ieviest korekcijas, folkreisa un autokrosa posms Upesciemā pārcelts

Go4speed 07.01.2014 - 23:45 Ziema turpina ieviest korekcijas, folkreisa un autokrosa posms Upesciemā pārcelts
Foto: Kaspars Būcens

Diemžēl laika prognozes un apstākļi nav sarūpējuši pēdējā brīža brīnumu, kā rezultātā 11. janvārī Upesciemā, Garkalnes autotrasē paredzētais LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa posms pārcelts uz 18. janvāri. Kā ziņo LAF, tad pašreizējās laika prognozes sacensību norisi uzrāda kā īpaši iespējamu, jo laikā no 11. līdz 17. janvārim sola salu, ar ko būtu jāpietiek labas sacīkstes aizvadīšanai. Līdz šim saņemtie Upesciema folkreisa un autokrosa pieteikumi pārmantojas uz 18.01.


Foto: Kaspars Būcens

Trases šefs Jānis Lepsis ir pārliecināts, ka, ja šonedēļ uznāks sals un noturēsies līdz nākamās nedēļas ceturtdienai, ar to pilnībā pietiks, lai nākamās nedēļas sestdienā varētu notikt kvalitatīva sacīkste: ''Šobrīd es negribu pieņemt domu zaudēt Upesciema posmu pilnībā, mēs esam gatavi un domāju, ka 18. janvārī sacīkste notiks. Pat, ja sestdien atkal būs plusos, iepriekšējo dienu sals izdarīs pietiekami, lai šajā trasē varētu braukt un īpaši nemocīties. Protams, jācer, ka šā brīža prognozes piepildīsies. Trases īpatnība nesola neizbraucamus dubļus - tā var būt smilšaina, bet tas nav ķepīgais māls, kuram netiek cauri. Aicinu sportistus pieteikties gan folkreisa, gan krosa klasē!"


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Protams, gan rīkotāji, gan LAF Krosa komisija vēros laika apstākļus. Kopējais visu uzdevums ir nelikt sportistiem braukt trasē, kura sagādā mokas nevis sportošanas baudu.

No otras puses, pat, ja cīņas ir trasē „uz robežas" (nav runa tikai par Upesciemu), tās jāmēģina aizvadīt, jo no paredzētajiem sešiem LAF Folkreisa Ziemas kausa posmiem jāaizvada vismaz trīs, lai seriāls gūtu ieskaiti. Pašlaik sarežģīta situācija veidojas arī ar Vecpils posmu, kas sekos nedēļu pēc Upesciema jaunā datuma. Taču arī šī trase nav tik jūtīga pret „rudens režīmu", kā, piemēram, Brenguļi. Darbu pie sava posma sāk arī Mūsas trase, kur posms paredzēts 8. februārī. Savukārt februāra otrā puse piedāvā pāris rezerves datumus, kuros ievietot pārceltos posmus, vai, galējā situācijā, iepludināt kādu asfalta sacīksti.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Īpašs aicinājums sportistiem nekavēties ar licencēšanos un pieteikšanos cīņām, jo arī nojaušamais dalībnieku skaits ļauj rast rīkotājiem motivāciju un nojausmu par gaidāmajām sacensībām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png