profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Upītim kūlenis un uzvara Vecpilī, Džeriņš iznīcina savu auto

Go4speed 14.08.2011 - 13:04 Upītim kūlenis un uzvara Vecpilī, Džeriņš iznīcina savu auto
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed


 

Šodien, 14. augustā, Vecpils autotrasē tika aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas ceturtais posms, kurā avārijām bagātajās sacensībās uzvarēja Agris Upītis.

 

Atgādināsim, ka jau šajā posmā par čempionu varēja kļūt Riekstiņš, taču, lai tas notiktu, bija jāsakrīt vairākiem apstākļiem. Taču neviens no šiem apstākļiem nenotika, jo Riekstiņu finālā noņēma no trases

 

Kā „Go4speed” portālam pastāstīja LAF preses sekretārs Viesturs Saukāns, tad finālā par pirmo vietu cīnījās trīs braucēji - Edvīns Vansovičs („VW Golf II”), Agris Upītis („VAZ 2108”) un Renārs Ēķis („Opel Astra”). Diemžēl nedaudz vēlāk Vansoviča automašīnai notrūka pusass, kā rezultātā pārliecinošā vadībā izvirzījās Upītis, ko arī sportists nosargāja līdz pat finišam. Otrais palika Ēķis, bet trešais - Jānis Kļava („VW Golf III”). Junioru ieskaitē ātrākais Ēķis.

 

Kā atzina Saukāns, tad par pjedestālu cīnījās arī Raivis Riekstiņš („Nissan NX100”), taču pēc vienas no sadursmēm viņa automašīnai daļēji tika norauts mašīnas aizmugurējais bufers, kas plivinājās līdzi. Ņemot vērā, ka tā ir plīvojoša detaļa, tiesneši sportistam bija spiesti parādīt melno karogu un sacīkstes Raivim bija beigušās. Finišā Riekstiņam desmitā vieta un septiņi punkti, kas nozīmē to, ka pirms pēdējā posma Riekstiņu un Ēķi tagad šķir tikai divi punkti.

 

 

 

Jāsaka, ka šis posms folkreisa vēsturē ieies kā avārijām bagātākās sacensības, jo kopā tika piedzīvoti seši kūleņi. Kristaps Lapsa, kurš pirms šī posma kopvērtējumā bija otrais, jau pirmajā braucienā kārtīgi novākoja. Vēl bez Lapsas Edgars Brēde („VW Golf II”) šodien pamanījās divas reizes uzmest kūleņus. Tāpat kārtīgi savu „Opel Kadett” automašīnu iznīcināja Sandis Džeriņš. Andris Batars („Mazda 323”) B finālā uzmeta kūleni, bet šī posma uzvarētājs Upītis uzmeta kūleni otrajā kvalifikācijā.

 

Komandu vērtējumā jau pirms pēdējā posma par čempioniem kļuvusi Autocross.lv Folkreisa komanda.Pēc sacensībām tika pārdots viena auto - Upīša žiguli iegādājās Jānis Nikels.

 

Vecpils posma rezultāti:

  1. Agris Upītis („VAZ 2108”)
  2. Renārs Ēķis („Opel Astra”)
  3. Jānis Kļava („VW Golf III”)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png