profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa un autokrosa sezona sāksies Upesciemā (VIDEO)

Go4speed 08.01.2013 - 13:48 Folkreisa un autokrosa sezona sāksies Upesciemā (VIDEO)
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Janvāra otrajā pusē - 19.01., Garkalnes novada Upesciema trasē startēs LAF Folkreisa Ziemas kausa un autokrosa  LAF Krosa komisijas kausa sezona. Folkreisa ziemas sezonā paredzēti pieci posmi, savukārt jaunizveidotā autokrosa kausa izcīņa būs seriāls visa gada garumā. LAF Krosa komisijas kausa izcīņa būs laba treniņu iespēja esošajiem Latvijas autokrosa čempionāta dalībniekiem, kā arī spēku pārbaude tiem, kas vēl gatavojas nonākšanai krosa augstākajā līgā.

LAF Folkreisa Ziemas kauss - piecu posmu izrāde skatītājiem
LAF Folkreisa Ziemas kauss uzsāks savu ceturto sezonu. Šoziem seriāls paredzēts piecos posmos - Upesciemā, Valmierā, Vecpilī, Bauskā un Smiltenē. Seriāla sākums - 19. janvārī (sākotnēji bija paredzēts ziemu sākt 12. janvārī Salacgrīvā, taču laika apstākļi lika atcelt šo sacīksti).


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Folkreisā ne sporta, ne tehniskie noteikumi nav piedzīvojuši dramatiskas izmaiņas. Tāpat sporta veids saglabā unikālo iespēju - par salīdzinoši mazām izmaksām nonākt uz starta īstās autosacīkstēs ar īstu sporta auto. Atgādinām, ka folkreisa sacensību laikā jebkurš klātesošais vecumā no 18 gadiem var iegādāties jebkuru trasē redzēto folkreisa auto par fiksēto samaksu 950 eiro, bet mašīnas īpašnieks no darījuma atteikties nedrīkst. Tas nozīmē, ka, pirmkārt, jebkurš skatītājs jau nākamajā posmā var stāties uz starta; otrkārt, fakts, ka jebkuru auto var nopirkt, sportisti ierobežo tēriņus tehnikas sagatavošanai, tā padarot tehniskos apstākļus ļoti līdzīgus un sacensības - neprognozējamas.

2013. gada folkreisam ierasta sacensību kombinācija - pieci posmi LAF Folkreisa Ziemas kausā, kā arī sešas sacīkstes LAF Folkreisa Vasaras kausā, kas startēs maijā un ilgs līdz septembrim.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Folkreisa ieskaites saglabājas līdzšinējās. Individiuālo kopvērtējuma papildina Junioru kausa izcīņa, kurā tiek vērtēti visi sportisti, kas dzimuši 1992. gadā un vēlāk. Joprojām intriģējoša būs komandu kausa izcīņa. Pie noteikta dalībnieku skaita nosacījuma izpildes tiks sumināti arī labākie aizmugures piedziņas automašīnu braucēji un arī dāmu klase.

2012. gada par LAF Folkreisa Ziemas kausa ieguvēju kļuva Mārtiņš Starks (Rīga), bet par LAF Folkreisa Vasaras kausa ieguvēju kronēts Rūdolfs Bogens (Cēsis), kurš sīvajā konkurencē uzvarēja visu posmu visos braucienos.

LAF Krosa komisijas kauss - desmit posmu autokrosa seriāls
No šā gada izveidots arī LAF Krosa komisijas kauss autokrosā. Šī seriāla sacīkstes notiks kopā ar ziemas un vasaras folkreisa sacensībām. Taču, ja folkreisam tie būs divi atsevišķi seriāli, tad autokrosa braucēji krās punktus visa gada garumā!

Prognozējams, šīs daudzās sacīkstes, kas nepārklāsies ar Latvijas čempionāta cīņām, sportisti izmantos treniņiem un tehnikas pārbaudei. Līdz autokrosā šī bija izteikta problēma - sportistiem bija jāaizvada vai nu privāti treniņi, vai arī katram nākamajam Latvijas čempionāta posmam jāgatavojas iepriekšējā sacīkstē.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Turklāt atvieglotie noteikumi un zemākas izmaksas dalībai LAF Krosa komisijas kausa izcīņā piesaistīs arī sportistus, kuri vēl tikai plāno startēt Latvijas čempionātā, vai to nevar atļauties izmaksu dēļ. Šādā veidā kausa izcīņas seriālam būtu jāpapildina Latvijas čempionāta dalībnieku rindas.

Krosa komisijas kausā paredzēta arī Junioru ieskaite, kur atsevišķi tiks vērtēti sportisti vecumā līdz 21 gadam. Tāpat iespējama autokrosa „Klasikas" kausa izcīņas izspēle, kas gan ir atkarīga no aizmugures piedziņas automašīnu (motora izvietojums auto priekšā) skaitu sacensībās.

Latvijas autokrosa, rallijkrosa un folkreisa 2013. gada kalendāri atrodami šeit, bet informācija par šīm disciplīnām, foto un rezultātiem var meklēt šeit. Tagad arī folkreiss pieejams twitter vidē: @FolkreissLAT

Folkreisa pirmā posma video:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png