profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bogens turpina nevainojami - ceturtā uzvara pēc kārtas, Sirko iespaidīgs kūlenis

Mārtiņš Jankovskis 23.07.2012 - 08:22 Bogens turpina nevainojami - ceturtā uzvara pēc kārtas, Sirko iespaidīgs kūlenis
Foto: Autocross.lv

Aizvadītajās brīvdienās Mūsas trasē notika LAF Folkreisa Vasaras kausa 4. posms. Pirms šīm sacensībām galvenais jautājums bija tāds - vai kāds spēs apturēt cēsnieku Rūdolfu Bogenu. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, jāsaka, ka tas nevienam neizdevās un Rūdolfs svinēja savu ceturto uzvaru pēc kārtas.

Vispirms Bogens uzvarēja visus kvalifikācijas braucienus, tādējādi apliecinot, ka viņš ir favorīts nr.1 uz uzvaru arī šajā posmā. Lai arī finālā no starta līderpozīciju uzņēmās Ivo Gabrāns, nedaudz vēlāk Bogens tiešā cīņā tika garām siguldietim un izcīnīja savu ceturto uzvaru pēc kārtas. Otrais palika jau pieminētais Gabrāns, bet trešais - Rihards Dainis, kurš ilgi spēkojās ar Rihardu Daini, Mārtiņu Starku un Sandi Džeriņu.

Kā ziņo autocross.lv, tad dienas spilgtāko avāriju piedzīvoja Juris Sirko, kurš pirmajā kvalifikācijā jau pirmajā pagriezienā apmeta iespaidīgu kūleni. Lai gan Juris pats sacīkstes neturpināja, komanda paveica lielisku darbu, lai līdz A finālam aizvestu mašīnas saimnieku Aināru Bogdanoviču. Pēc ilgāka pārtraukuma trasē atgriezās folkreisa krustēvs Viesturs Saukāns, kurš 30 sportistu konkurencē izcīnīja 16.vietu un vienu ieskaites punktu.

Autokrosa klasē sacīkstēs pēdējā brīdī tehnisku problēmu dēļ nevarēja startēt Intars Krēvics, savukārt Jānis Pūga un Andis Kļava piedzīvoja motora defektus. Rezultātā jau trešajā no četrām kvalifikācijām Mareks Tauriņš startēja viens pats, pārbaudot mašīnu un izmēģinot riepas.

Beta bagiju cīņās, kuras sarūpēja arī kūleņus, uzvaru sasniedza Daniels Špaks, pārliecinoši nostiprinoties Latvijas Bērnu čempionāta vadībā. Sekoja Everts Henilāns un Kristiāns Rihters.

Pēc sacīkstes tika pārdotas divas automašīnas. Artūra Bāriņa izmantotais VW Golf II devās Tukuma virzienā, kas nozīmē, ka folkreisā varētu ienākt vēl kāds jauns sportists. Savukārt uz Bogena Golf II pieteicās uzreiz pieci pircēji. Izloze noteica, ka pircējs būs jelgavnieks Dzintars Ēķis. Pastāv gan aizdomas, ka jau ārpus sacīkstēm Golfs paspējis pāris reižu samainīt saimniekus, taču netiek izslēgta iespēja, ka tieši Bogens būs tas, kurš nākamreiz šo auto izvedīs trasē. Tomēr formāli darījums ir noticis un sportistu attiecības ārpus sacīkstēm ir viņu iekšējā lieta.

Mūsas posma rezultāti:
1. Rūdolfs Bogens  VW Golf II 20
2. Ivo Gabrāns Mazda MX3 17
3. Rihards Dainis Mazda MX3  
15
4. Sandis Džeriņš   Opel Astra 13
5. Mārtiņš Starks VW Golf III 12
6. Reinis Pelēnis Opel Astra 11

Kopvērtējums:
1. Rūdolfs Bogens    80
2. Sandis Džeriņš   47
3. Ivo Gabrāns 46
4. Rihards Dainis 42
5. Edgars Paculs 41
6. Mārtiņš Starks 38

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png