profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais kalnu riteņbraucējs 'Rally Liepāja' avarē gan testos, gan rallijā (VIDEO)

Go4speed 05.06.2019 - 07:57 Bijušais kalnu riteņbraucējs 'Rally Liepāja' avarē gan testos, gan rallijā (VIDEO)
Foto: FIA ERC

Neveiksmīgs ''Rally Liepāja'' izvērtās jaunajam čehu braucējam Erikam Kaisam, kurš rallijā sāka braukt vien 2018.gadā. Pirms rallija pilots trešdienā piedzīvoja nopietnu avāriju – sportists ar ''Ford Fiesta R2T'' uzmeta piecus kūleņus. Avārijas rezultātā auto cieta visai nopietni, tāpēc vienu brīdi pastāvēja iespēja, ka Kaiss rallijā nestartēs.

Taču tika nolemts startēt ar citu auto, kas tobrīd atradās M-Sport bāzē Polijā. Ņemot vērā, ka laiks bija ļoti ierobežots, ''Orsák Rallysport'' komandas mehāniķi no Čehijas devās uz 265 kilometrus attālo M-Sport bāzi Krakovā, kur viņus gaidīja jaunā ''Ford Fiesta R2T'' automašīna.


Foto: FIA ERC

Tajā pašā laikā no Liepājas uz Poliju ar sasisto auto devās Orsák Rallysport otrās komandas mehāniķi. Abas komandas satikās netālu no Varšavas, kur tās apmainījās ar treileriem. Kamēr viena komanda ar sasisto auto devās atpakaļ uz Čehiju, tikmēr otra komanda ar jauno auto devās atpakaļ uz 727 kilometrus attālo Liepāju. Komanda ar jauno auto paspēja ierasties laicīgi, un sportists spēja iziet uz starta.

''Mūsu ''Fiesta'' pēc avārijas nebija tādā stāvoklī, lai varētu startēt rallijā. Bet, pateicoties ''Orsák Rallysport'' un ''M-Sport'' labajām attiecībām, mēs spējām iziet uz starta. Paldies visiem, kuri palīdzēja,” teica pilots.

Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Rallijā pēc astoņiem ātrumposmiem Kaisa ekipāža ERC3 Junior klasē ieņēma astoto vietu, taču devītajā posmā sekoja vēl viena smaga avārija. ''Biju nobijies, ka pēc avārijas testos būšu pazaudējis pārliecību,'' saka bijušais kalnu riteņbraucējs Kaiss. ''Taču tad sekoja vēl viena avārija jau rallija laikā. Tas bija ātrs kreisais līkums, kam sekoja tikpat ātrs labais līkums. Iebraucu par ātru un mēs uzmetām četrus kūleņus. Tā bija neveiksme, tās kopumā bija neveiksmīgas brīvdienas.''

Ekipāžas avārija rallijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png