profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu sportists 'Rally Liepāja' startēs ar bijušo Jāņa Berķa 'Ford Fiesta R5'

Mārtiņš Jankovskis 23.05.2019 - 22:23 Igauņu sportists 'Rally Liepāja' startēs ar bijušo Jāņa Berķa 'Ford Fiesta R5'
Ekipāžas jaunais dizains

''Rally Liepāja'' Eiropas rallija čempionāta ieskaitē ar ''Ford Fiesta R5'' startēs igaunis Prīts Koiks, kurš iepriekš brauca ar ''Ford Fiesta Proto''. Šosezon pilots startēs ar bijušo Jāņa Berķa automašīnu. Sarunā ar portālu Go4speed Koiks atzina, ka jauno auto iegādājies tāpēc, ka vēlējies izmēģināt kaut ko jaunu, kā arī ar šo auto var startēt citās klasēs, kurās diemžēl nevar braukt ar Proto automašīnu.

Pirms gaidāmās debijas ar R5 auto portāls Go4speed aprunājās ar sportistu.

Pēdējās divas sezonas tu brauci ar Ford Fiesta Proto, bet šosezon startēsi ar Ford Fiesta R5. Kāpēc nolēmi mainīt automašīnas?
Galvenais iemesls bija tas, ka vēlējos kaut ko jaunu, kā arī nākotnē vēlos braukt ieskaitēs, kur Proto mašīnas nevar piedalīties.

Šī ir jauna mašīna, vai to iegādājāties no kāda sportista?
Šis auto ir lietots, kuru nopirku no Jāņa Berķa.


Foto: Rallyemotions.lv

Līdz šim neesi braucis Rally Liepāja. Ko tu sagaidi no šī rallija un ko tu zini par šī posma ceļiem?
2016.gadā startēju Rally Kurzeme, kas bija apkārt Liepājai, tāpēc kaut ko nedaudz zinu par šī rallija ceļiem. Diemžēl toreiz šajā rallijā ar Mitsubishi Lancer Evo VII piedzīvoju smagu avāriju. Taču zinu, ka ātrumposmi ir ļoti ātri, plūstoši un ļoti baudāmi.

Kāds būs tavs mērķis gaidāmajā rallijā?
Ņemot vērā, ka šis būs mans pirmais rallijs ar Ford Fiesta R5, tad galvenais uzdevums ir finišēt. Protams, ja sajūtas būs labas, centīšos uzrādīt arī ātrus laikus. Pirms rallija nobraucām apmēram 150 kilometrus testos.

Kādi ir tavi šīs sezonas mērķi? Kādos rallijos plāno startēt?
Šosezon plānojam nobraukt trīs līdz četrus rallijus. Bez Rally Liepāja noteikti brauksim Rally Estonia un Sāremā ralliju. Varbūt vēl kādu posmu, bet pagaidām nezinu.

Koika testi:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png