profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ERČ līderis Habajs: 'Rally Liepāja' domāts lielajiem puišiem

Go4speed 22.05.2019 - 14:03 ERČ līderis Habajs: 'Rally Liepāja' domāts lielajiem puišiem
Lukašs Habajs. ©FIAERC.com

FIA Eiropas rallija čempionātā šosezon aizvadīti jau divi posmi. Pēc tiem kopvērtējuma līdera lomu uzņēmies latviešu komandas Sports Racing Technologies braucējs Lukašs Habajs no Polijas. Tieši viņam būs tas gods ''Rally Liepāja'' startēt ar pirmo numuru, ziņo 2019.lvrally.com.

''Startēšana ar pirmo numuru man nerada nekādu papildus spiedienu. Ar #1 startējām jau iepriekšējā rallijā. Kanāriju salās ļoti vēlējos saglabāt kopvērtējuma līdera godu. Šis ir Sports Racing Technologies komandas mājas posms, tādēļ vēlējos, lai viņu mašīnas durvis rotātu 1. numurs. Tas nepārprotami vairo interesi no medijiem, kas ir ļoti pozitīvi gan mūsu sponsoriem, gan visai komandai,” norāda Lukašs Habajs, uzsverot, ka Sports Racing Technologies vienība allaž cenšas palīdzēt visos iespējamajos veidos.

''Esmu ieguldījis smagu darbu, lai nonāktu tur, kur esmu tagad. Pēdējo 6-8 mēnešu laikā esam smagi strādājuši ar SRT, un nu tas sāk atmaksāties, taču, ja godīgi, tad paši esam mazliet pārsteigti. Nebiju cerējis, ka rezultāti būs tik labi. Zināju, ka būsim ātrāki kā iepriekšējos gadus, taču nebiju pārliecināts cik ļoti. Vislielākais prieks ir par mūsu tempu. Esam samērā ātri, iztiekot bez kļūdām. Tas sniedz pārliecības lādiņu un ļauj cerēt, ka būsim ātri arī atlikušo sezonas daļu.”

Pirms sezonas Lukašs Habajs medijiem pavēstīja, ka piedalīsies pirmajos četros posmos Azoru salās, Kanāriju salās, Liepājā un savā mājas posmā Polijā. Pirms došanās uz Liepāju 44 gadus vecais sportists piebilst, ka piedalīsies arī piektajā posmā Romā, taču skaidrības par sezonas trim noslēdzošajiem rallijiem pagaidām vēl neesot.


Lukašs Habajs. ©FIAERC.com

2015. gadā Habajs kļuva par Polijas rallija čempionu, kas kalpoja kā lielisks solis pirms nostiprināšanās Eiropas rallija čempionāta dalībnieku vidū, līdz ar to Liepājas ceļi Lukašam nav sveši, turklāt šoziem viņš izcīnīja trešo vietu Alūksnes rallijā. ''Apstākļi Latvijā ir ievērojami atšķirīgi no Polijas, jo mums pārsvarā visi ir asfalta ralliji. Mums ir ātri ceļi, taču tas, kas notiek šeit, ir domāts lielajiem puišiem. Mums bija tikai viens grants rallijs un tas pats vairākus gadus nebija vietējā čempionāta kalendārā. Pie mums tika rīkots arī WRC posms, taču tas neietilpa Polijas čempionāta kalendārā. Manuprāt, abās šajās valstīs rallija organizatori izpilda visaugstākos standartus, salīdzinot ar to, ko esmu redzējis citās zemēs. Pirms 10-15 gadiem rallijs Polijā bija ļoti populārs sporta veids. Šobrīd situācija ir pasliktinājusies, lai gan pirmajā posmā uz starta stājās 11 R5 klases automašīnas, tādēļ ceru, ka tas pavilks skatītājus sekot sacensībām klātienē. Līdzjutēji, protams, ir fantastiski it visur, taču Latvijā var just, ka cilvēki mīl ralliju. Varbūt Latvijas Automobiļu federācija ir paveikusi labāku darbu marketinga lauciņā.”

Ņemot vērā, ka Polija atrodas samērā tuvu Latvijai, paredzams, ka Rally Liepāja klātienē apmeklēs arī līdzjutēji no Polijas. Lukašs Habajs izmantojis izdevību pasveicināt savus fanus. “Silti sveicieni visiem līdzjutējiem no Polijas, kuri ralliju vēros klātienē! Ļoti cienu jūsu apņēmību! Centīsimies braukt ātri un skaisti, lai atmaksātos biļetes cena un veltītais laiks. Nāciet sasveicināties ar mums servisa parkā. Sveicieni arī visiem rallija faniem pie TV un datoru ekrāniem. Ceru, ka varēsiet ierasties un vērot mūs arī nākamajā posmā Mazūrijas reģionā.” Jāpiebilst, ka visu FIA Eiropas rallija čempionāta posmu apskatus Latvijā ir iespējams vērot kanālā TV6 Latvija.

Pēdējos divus gadus Lukašs Habajs ar stūrmani Danielu Dimurski savus Eiropas čempionāta sezonas labākos rezultātus sasniedza tieši Liepājā. Šogad atkārtot uzstādīto latiņu būs grūts uzdevums, jo pirmā uzvara izcīnīta sezonas atklāšanas posmā Azoru salās, kas tika papildināta ar trešo vietu Kanārijās. Nav šaubu, ka Sports Racing Technologies komandas jaudīgais Škoda Fabia R5 prasmīgā Lukaša Habaja rokās būs bieds visiem konkurentiem. Talantīgā poļu sportista gaitām seko līdzi jau šajā nedēļas nogalē, no 24. līdz 26. maijam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png