profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Liepāja' startēs 21 R5 ekipāža

Go4speed 14.05.2019 - 17:59 'Rally Liepāja' startēs 21 R5 ekipāža
Norberts Hercigs. Foto: Daniel Fessl

Jau nākamās nedēļas nogalē startēs Eiropas rallija čempionāta (ERČ) trešais posms - ''Rally Liepāja'', kuram dalību šobrīd ir apstiprinājušas 50 ekipāžas. Paralēli startēs arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms, kurā par punktiem cīnīsies ap 60 ekipāžām. Starp šīm ekipāžām divas startēs ar WRC, kā arī viena R5.


Georgs Gross LRČ ieskaitē startēs ar WRC auto

ERČ ieskaitē šobrīd ir pieteikušies vadošie čempionāta braucēji – 2018.gada ERČ čempions Aleksejs Lukjaņuks (''Citroën C3 R5''), šī brīža ERČ līderis Lukašs Habajs (''Škoda Fabia R5''), otrās vietas ieguvējs Kriss Ingrams (''Škoda Fabia R5''), 2017.gada ERC Junior U28 čempions Marijans Grībels (''Škoda Fabia R5''), šī brīža LRČ līderis Olivers Solbergs (''Volkswagen Polo GTI R5'') u.c. Pēc portāla rīcībā esošās informācijas starta sarakstā varētu parādīties vēl kāda zināma ekipāža.


Foto: Mfoto.es

Noteikti jāatzīmē Mārtiņa Seska/Krišjāņa Caunes ekipāža, kuri debitēs pie ''Škoda Fabia R5'' stūres. Debiju ERČ piedzīvos ātrais lietuvietis Vaidotas Žala ar stūrmani Andri Mālnieku (''Škoda Fabia R5''). Tāpat uz starta redzēsim vienu no ātrākajiem norvēģiem Eivindu Brinildsenu (''Škoda Fabia R5''), kurš pirms gada ''Rally Liepāja'' piedzīvoja iespaidīgu avāriju.


Foto: Agrorodeo Dakar

Pavisam kopā RC2 klasē uz starta izies 27 ekipāžas, no kurām 21 startēs ar R5 tehniku (Pagājušajā gadā uz starta izgāja 13 R5 automašīnas). Sešas ekipāžas startēs ar Mitsubishi Lancer Evolution, kuru vidū būs arī Ralfs Sirmacis/Ralfs Igaveņš (''Mitsubishi Lancer Evolution X'').

Jāatzīmē, ka, lai arī ''Rally Liepāja'' Ralfs nestartēs ar R5 automašīnu, iepriekš citi sportisti ir pierādījuši, ka šī rallija ātrajos ceļos var uzrādīt ļoti konkurētspējīgus rezultātus arī ar N4 grupas auto. Piemēram, 2016.gadā ''Rally Liepāja'' Aleksejs Lukjaņuks ar ''Mitsubishi Lancer Evo X'' izcīnīja otro vietu, minūti un četras sekundes zaudējot Sirmacim, kurš toreiz brauca ar ''Škoda Fabia R5''. Tāpat 2015.gadā Lukjaņuks ar ''Mitsubishi Lancer Evo X'' sīvā cīņā Igaunijas ERČ posmā pārspēja 2015.gada ERČ čempionu Kajetanu Kajetanoviču (''Ford Fiesta R5'').


Foto: Sports Racing Technologies

Spēcīga konkurence solās būt ERC3 Junior klasē, kur uz starta izies 22 ekipāžas. Uz starta redzēsim trīs igauņu un vienu lietuviešu ekipāžu, bet diemžēl nevienu latviešu.

Divās dienās ERČ dalībniekiem būs jāveic 13 ātrumposmi (206 km).


ERC3 Junior klases līderis. Foto: Tomasz Kaliński

Galvenās rallija norises sāksies jau piektdien, 24. maijā, kad Liepājas pusē notiks kvalifikācijas posms un rallija atklāšana. Galvenie notikumi Talsu pusē paredzēti sestdien, 25. maijā, kad plānoti ne vien rallija, bet arī rallijsprinta un vēsturisko sporta automašīnu starti, kā arī festivāls Zvaigznes Virs Talsiem. Tikmēr ''Rally Liepāja'' noslēgsies svētdien, 26. maijā, kad plānoti rallija noslēdzošie ātrumposmi Liepājai tuvējos novados, kā arī apbalvošanas ceremonija pie Liepājas Olimpiskā Centra.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png