profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Neiksans Rallysport' komanda būs pārstāvēta ERČ rallija čempionātā

Mārtiņš Jankovskis 03.05.2019 - 00:01 'Neiksans Rallysport' komanda būs pārstāvēta ERČ rallija čempionātā
Foto: No komandas personīgā arhīva

Pēdējos gados Eiropas rallija čempionātā (ERČ) Latviju pārsvarā pārstāvēja divas latviešu komandas - Prospeed un SRT, bet šogad pievienojusies arī trešā - Māra Neikšāna ''Neiksans Rallysport'' vienība. Nesen kļuva zināms, ka ar ''Neiksans Rallysport'' komandas ''Mitsubishi Lancer Evo X'' startēs itāļu braucējs Zelindo Melegari, kuram labākais rezultāts ERČ ir sestā vieta 2017.gada Grieķijas ERČ posmā.

Sarunā ar portālu Go4speed Māris Neikšāns stāsta, ka ar šo itāļu sportistu ir pazīstams jau sen. Iepriekš Zelindo bija izvēlējies startēt ar attiecīgā rallija vietējām komandām, bet šogad sportists nolēma ERČ braukt ar ''Neiksans Rallysport'' automašīnu.

Māri, kā tava komanda nonāca līdz sadarbībai ar Zelindo Melegari?
Mēs esam pazīstami jau vairākus gadus. Jau iepriekš bijām runājuši par iespējamu sadarbību, taču iepriekš viņš tajās rallija sacensībās, kurās piedalījās, izvēlējās startēt kādas vietējās komandas sastāvā, taču, cik nopratu, tā sadarbība nav aizritējusi tik veiksmīgi, cik gribētos. Šogad Zelindo izvēlējās ERČ rallijos startēt ar mūsu komandu.


Foto: No komandas personīgā arhīva

Vai ir zināms, cik un kādos posmos brauksiet?
Brauksim ERC2 klasē, kur plānojam braukt četros vai piecos posmos. Šobrīd ir zināms, ka brauksim Kanāriju salās, Liepājā, Polijā un Kiprā.

Vai laicīgi paspējāt sagatavot automašīnu šim rallijam?
Sagatavošanās laiks bija saspringts, tāpēc būtu gribējies, lai būtu bijušas vairāk dienas laika. Galvenā lieta bija tā, ka mums mašīnu vajadzēja sagatavot asfalta specifikācijai. Bija liela steiga, taču visu paguvām.


Foto: No komandas personīgā arhīva

Kā aizritēja pirmie testi?
Treniņos daudz strādājām ar regulējumiem, jo uz asfalta mums nav tik liela pieredze, kā uz grants. Līdz ar to galvenais uzdevums šajos testos bija sagatavot auto tā, lai pilots justos komfortabli. Domāju, ka būsim atraduši optimālo variantu.

Pēc Kanāriju salu rallija uzreiz būs jādodas mājās, lai sāktu gatavoties Liepājai.
Jā, pēc šī rallija uzreiz dosimies uz mājām, taču mūs sagaida ilgs ceļš mājup – astoņas līdz desmit dienas, kuru laikā jābrauc gan ar kuģi, gan pēc tam apmēram 4000 kilometri pa sauszemi. Kad būsim mājās, tad auto diezgan raiti būs jāpārliek uz grants specifikāciju.


Foto: No komandas personīgā arhīva

Kas vēl bez Melegari startēs Liepājas rallijā?
Liepājas rallijs solās būt saspringts, jo brauksim ar vairākām ekipāžām. Melegari startēs ERČ ieskaitē, bet LRČ čempionātā mūsu komandu pārstāvēs Denis Rostilovs, Aleksandrs Mihailovs un Lazars Kans. Taču vēl pirms Liepājas rallija mūsu jaunā ''Fiesta NRC'' dosies uz Ukrainas ralliju, kur to pilotēs Taras Kravčenko.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png