profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas rallija čempions Mārtiņš Sesks: Titulu vēlējos svinēt ar labu rezultātu, bet pieļāvu kļūdas

Go4speed 24.09.2018 - 16:34 Eiropas rallija čempions Mārtiņš Sesks: Titulu vēlējos svinēt ar labu rezultātu, bet pieļāvu kļūdas
Publicitātes foto

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) septītajā posmā “Rally Poland”, kas vienlaikus bija arī priekšpēdējais posms ERC Junior U27 klasē, latviešu ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis priekšlaicīgi ieguva Eiropas čempionu titulu. Tādējādi Mārtiņš Sesks savā 19 gadu vecumā ir kļuvis par visu laiku jaunāko Eiropas čempionu.

"Apsveicam Mārtiņu, kurš sezonas gaitā guvis tik neiedomājamus panākumus. Viņš ir ne tikai milzīgs jaunais talants, bet arī saprātīgs puisis, kurš vēlas mācīties un smagi strādā ar sevi," pēc Polijas posma komentēja Opel Motorsport direktors Jorgs Šrots.

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots: “Es patiešām priecājos par titula iegūšanu. Kopā ar ADAC Opel Rallye Junior Team mēs atkal spējām parādīt milzīgo automašīnas OPEL ADAM R2 potenciālu. Protams, es būtu vēlējies svinēt šo triumfu ar labu rezultātu šajās sacensībās, taču diemžēl reizēm plāni nepiepildās. Mēs bijām ātri Polijas ceļos, bet es pieļāvu divas kļūda, kas bija pārāk daudz. Gribu pateikties savai komandai,  kas sestdien salaboja mašīnu, lai mēs varētu iziet trasē arī svētdien. Labi apzinos, ka bez cilvēkiem man apkārt šis tituls un uzvara nebūtu bijusi iespējama”.

"Mēs darīsim visu, lai mājās pierādītu, ka ar Renāru Franci esam čempionu titula cienīgi! Paldies visiem atbalstītājiem un komandai, ar kuriem kopā sasniedzām šo mērķi - Eiropas rallija čempioni!"

Latviešu līdzjutēji Mārtiņu Sesku un Renāru Franci varēs atbalstīt noslēdzošajā Eiropas čempionāta posmā "Rally Liepāja" no 12. līdz 14. oktobrim.

Sezonas kopvērtējums FIA ERC Junior 27 klasē pēc 5 posmiem:
1. Mārtiņš Sesks (LVA) 132 punkti
2. Tom Krisstenson (SWE) 111 punkti
3. Effren Llarena (ESP) 97 punkti
4. Diago Gago (PRT) 67 punkti
5. Mattia Vita (ITA) 67 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png