profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks/Francis jau šajās brīvdienās Polijas rallijā var izcīnīt Eiropas čempiontitulu

Go4speed 20.09.2018 - 22:44 Sesks/Francis jau šajās brīvdienās Polijas rallijā var izcīnīt Eiropas čempiontitulu
Foto: Josef Petrů

Piektdien Polijā, Mikolajki apkārtnē, norisināsies Eiropas rallija čempionāta (ERČ) septītais posms “Rally Poland”, kas vienlaikus būs arī priekšpēdējais posms ERC Junior U27 klasē. Pavisam kopā, ieskaitot arī Polijas rallija dalībniekus, uz starta izies 56 ekipāžas, kuru vidū būs tādi braucēji kā Aleksejs Lukjaņuks, Norberts Hercigs, Fabians Kreims, Nikolajs Grjazins, Jari Hutunens u.c.


Foto: autosportmedia.ru

RC2 klasē jeb ar R5 klases mašīnām startēs 18 ekipāžas, bet RC4 klasē jeb ar R2 klases auto trasē dosies 14 ekipāžas, kuru vidū būs arī Mārtiņš Sesks/Renārs Francis (LMT Autosporta Akadēmija), kuri jau šajās brīvdienās var izcīnīt Eiropas čempiona titulu.

''Līdz ar uzvarām iepriekšējos divos čempionāta posmos, esam iekrājuši krietnu pārsvaru kopvērtējumā (59 punkti), un esam ļoti labā pozīcijā, lai jau šonedēļ izcīnītu Eiropas čempiona titulu. Tomēr sacensību laikā man ir jāsaglabā miers un jādomā vairāk par savu sniegumu ātrumposmos, nevis situāciju sezonas kopvērtējumā. Galvenais mērķis Polijas rallijā ir tāds pats, kāds iepriekšējos šīs sezonas rallijos - bez lielām kļūdām nobraukt līdz galam,'' savā Facebook lapā pirms starta izsakās Mārtiņš Sesks.


Foto: Dawid Bogumil

Zināms, ka Polijas rallijs ir ne tikai viens no senākajiem rallijiem, bet arī viens no ātrākajiem rallijiem Eiropā. Kā pēc trases iepazīšanās atzina Sesks, tad ''Ceļi Polijā ir ātri. Tie prasa precīzu stenogrammu un precīzu braukšanu - lielas sānslīdes šoreiz izpaliks, un vietām gaidāmas arī dziļas rises, kur lomu nospēlēs pareiza iebraukšana tajās. Lielākā daļa līkumi ir nepārredzami daudzo tramplīnu dēļ, tāpēc būs jābūt uzmanīgiem metošajos tramplīnos, īpaši līkumos.''

Polijas rallijs sāksies piektdien plkst.8:30 ar brīvajiem treniņbraucieniem, savukārt plkst.11 tiks dots starts kvalifikācijai. Vēlāk pēcpusdienā, plkst.16, notiks svinīgā starta ceremonija Mikolajki pilsētas galvenajā laukumā, kam plkst.18 sekos arī pirmais ātrumposms.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png