profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Rallijs bija sarežģīts un bīstams, taču veiksme bija mūsu pusē

Mārtiņš Jankovskis 24.07.2018 - 22:10 Sesks: Rallijs bija sarežģīts un bīstams, taču veiksme bija mūsu pusē
Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Par Eiropas rallija čempionāta (ERČ) Romas posma uzvarētāju svētdienas vakarā kļuva krievu sportists Aleksejs Lukjaņuks, kurš sīvā cīņā pārspēja divkārtējo ERČ čempionu Ģiandomeniko Basso. Tikmēr ERC 3 un ERC Junior U27 klasē pirmo uzvaru karjerā izcīnīja liepājnieki Mārtiņš Sesks / Renārs Francis.

Kā portālam Go4speed pastāstīja Mārtiņš, tad prieks par šo panākumu bija ļoti liels. ''Prieks un fantastiskas emocijas. Pirms gada, kad šeit biju, nedomāju, ka mēs šo ralliju varētu uzvarēt, jo tas likās ļoti sarežģīts un mainīgs, bet redz, pēc gada mēs ar Renāru esam šeit un esam uzvarējuši. Rallijs bija sarežģīts un bīstams, tāpēc arī daudzi braucēji pamanījās avarēt vai pārsist riepas, jo vietām bija asas un bīstamas kantis, apmales. Arī mums visi 12 diski bija saskrāpēti,'' stāsta Mārtiņš Sesks.

Lai arī vairākas ekipāžas piedzīvojas dažādas problēmas, Sesks atzina, ka šoreiz veiksme bija viņa pusē. ''Palielām mums gāja labi – braucām ātri un stabili. Neteiktu, ka mums tika sastādīta labākā stenogramma, jo noteikti varēja labāk, taču kopējās sajūtas bija labas, par ko gribu teikt paldies komandai, jo auto bija sagatavots labi. Šoreiz jāsaka, ka arī veiksme bija mūsu pusē, jo mums nebija nekādu problēmu. No braukšanas viedokļa šis nebija sarežģītākais rallijs, bet mentāli gan šis posms bija grūts.''


Foto: LMT Autosporta Akadēmija

Arī Mārtiņa Opel rūpnīcas komanda par šo panākumu bija ļoti priecīga, jo abi komandas piloti izcīnīja dubultuzvaru.

Taču atpūta Seskam un Francim nebūs ilga, jo jau šajā nedēļas nogalē ekipāža piedalīsies Vācijas nacionālā rallija čempionāta posmā – “Rally Wartburg”, kas būs kā treniņsacensības.

Jāatzīmē, ka Romas ERČ sacensībām bija pietecies arī ERC Junior U27 klases tā brīža līderis Djego Gago, taču beigās sportists neizgāja uz starta. Par šo portugālis saņēma sodu – zaudēja punktus čempionāta kopvērtējumā.

Līdz ar to tagad trīs posmus pirms sezonas beigām līderis ir Sesks (94), kuram seko Gago (67) un Larena (55).

Nākamais ERČ posms no 24.-26.augustam notiks Čehijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png