profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks aizvada testus un gatavojas sarežģītākajam ERČ posmam

Mārtiņš Jankovskis 13.07.2018 - 00:39 Sesks aizvada testus un gatavojas sarežģītākajam ERČ posmam
Sesks/Francis. Mfoto.es

Lai labāk sagatavotos Romas ERČ rallijam, kas startēs pēc nedēļas, nesen Čehijā divu dienu testus aizvadīja Opel rūpnīcas komandas pilots Mārtiņš Sesks. Pirms gaidāmā posma portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja sportistu, kurš pastāstīja gan par aizvadītajiem posmiem, gan sezonas atlikušajiem posmiem.

Mārtiņ, šobrīd ERC Junior U27 klasē aizvadīti divi posmi, pēc kuriem kopvērtējumā esi otrais. Kā tu vērtē šī brīža situāciju?
Uzskatu, ka abos rallijos mēs uzrādījām ļoti labus rezultātus (otro un trešo vietu), jo izcīnījām vērtīgus punktus. Līderis ir Djego Gago, taču portugālis nebrauks Romas ERČ, kā arī viņš vēl nezina, vai brauks kādā no atlikušajiem ERČ posmiem. Ja runājam par manu komandas biedru Tomu Kristensonu, tad domāju, ka pēdējos divos grants posmos viņš būs tikpat ātrs kā mēs.

Lai arī šobrīd kopvērtējumā esi otrais, priekšā vēl četri posmi.
ERC Junior U27 ieskaitē kopā ir seši posmi, no kuriem kopvērtējumā skaita četrus labākos. Lai arī šobrīd kopvērtējumā esmu otrais, tikpat labi nākamajos posmos var uzrasties kādi jauni un spēcīgi braucēji, kuri atlikušajos četros posmos spēj pārsteigt. Līdz ar to šobrīd rēķināt punktus nebūtu pareizi. Mēs katru ralliju braucam kā atsevišķu posmu, kur mērķis ir nostartēt pēc iespējas labāk.

Ko tu vari teikt par gaidāmo Romas ERČ asfalta ralliju?
Pagājušajā gadā biju šeit, kur pierakstīju trasi. Jāsaka, ka šis rallijs būs kaut kas apvienojumā ar Kanāriju salām un Čehiju. Šo uzskatu par sarežģītāko ERČ ralliju.

Toties atlikušie ralliji tev būs zināmi, kur starp galvenajiem favorītiem noteikti būsi tu.
Jā, pēc tam sekos Čehijas, Polijas un Liepājas ERČ ralliji, kas man ir zināmāki un saprotamāki.


Foto: Jan Stoll

Kā šobrīd jūties pie ''Opel Adam R2'' stūres?
Šobrīd, ja noliktu man priekšā Opel un Peugeot, tad domāju, ka iekāptu Opel, lai arī līdz šim ar šo auto esmu veicis tikai divus rallijus. Ar šo auto jūtos ļoti komfortabli, kas ir svarīgi.

Vai ir zināms, ko vēl brauksi bez atlikušajiem ERČ posmiem?
Iespējams, ka brauksim Lietuvas ''Samsonas Rally Rokiškis'' ralliju. Ir vēl daži plāni un idejas, kur varētu braukt, bet, kamēr par tiem nekas konkrētāks nav zināms, tikmēr negribu neko vairāk komentēt. Noteikti turpināsim trenēties un piedalīties dažādās sacensībās. Iespējams, ar dažādām mašīnām.

Tev ar Opel noslēgts līgums uz vienu sezonu?
Jā, līdz Liepājas ERČ posmam. Visticamāk, pēc Liepājas posma ar savu komandu sēdīsimies pie galda un sāksim domāt par nākamo sezonu. Teorētiski es šajā klasē vēl varu braukt vairākus gadus, bet, vai to darīšu, tiešām nezinu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png