profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mārtiņš Sesks: No idejas parunāt par 'Opel' iegādi viss beidzās ar līguma parakstīšanu

Mārtiņš Jankovskis 18.03.2018 - 09:22 Mārtiņš Sesks: No idejas parunāt par 'Opel' iegādi viss beidzās ar līguma parakstīšanu
Foto: No sportista personīgā arhīva

LMT Autosporta Akadēmijas braucējs Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci šogad Eiropas rallija čempionātā (ERČ) startēs ''Opel Motorsport'' rūpnīcas komandas sastāvā. Jau pēc nepilnas nedēļas Mārtiņš Azoru salu rallijā piedzīvos debiju pie ''Opel Adam R2'' stūres. Svētdien sportists ar savu komandu ar piedzīvojumiem (nav saņemta visa bagāža) sasniedza Azoru salas, lai sāktu gatavoties pirmajam ERČ posmam.

Nesen visas komandu automašīnas ar īpašu prāmi devās uz Azoru salām, kur galamērķis tiks sasniegts svētdien.


Foto: Opel Rallye Junior Team-Deutschland

Pirms došanās tālajā ceļā portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Mārtiņu Sesku.

Mārtiņ, vai tev ir izdevies iemēģināt jauno auto?
Vēl nē. Tikai svētdienas vakarā pirmo reizi iemēģināšu šo mašīnu, kur plānoju nedaudz pabraukt pa ielu.

Ko tu esi dzirdējis par ''Opel Adam R2''?
Esmu runājis ar pagājušā gada ERC Junior U27 čempionu Krisu Ingramu un vēl pāris cilvēkiem, kuri teica, ka vajag vismaz 100 kilometrus, lai kaut cik aprastu un saprastu šo auto. Redzēsim, vai plānotajos testos mums izdosies tik daudz nobraukt, taču domāju, ka visam jābūt labi.

Būs tad jāliek kārts uz precīzu braukšanu pēc stenogrammas.
Jā. Varbūt tā braukšana nebūs uzreiz, taču mēs esam kārtīgi pastrādājuši pie stenogrammas – esam skatījušies pagājušā gada onbordus un analizējuši tos, jo šogad šie ceļi par 90% atkārtosies no pagājušā gada maršruta. Gribam panākt to, lai vismaz stenogrammas puse mums ir spēcīga.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Kāds būs jūsu mērķis šajā rallijā?
Noteikti finišēt un nobraukt ralliju bez avārijām un kaut kādiem zaudējumiem. Arī komanda to saprot, ka pirmajā rallijā būs grūti uzreiz parādīt labāko sniegumu, jo pirms tam nav sanācis veikt treniņus, taču, protams, darīsim visu, kas būs mūsu spēkos.

Kāpēc neizdevās nobraukt treniņus?
Galvenais iemesls ir tāds, ka mēs līgumu parakstījām tikai 1.martā. Šajās dienās komanda aktīvi gatavoja mašīnas pirmajam posmam, tāpēc arī neizdevās aizvadīt treniņus.

Galvenais jautājums, kas noteikti interesē daudziem - kā tu nonāci līdz startēšanai rūpnīcas komandā?
Viss notika ļoti dabiski. Nebija tā, ka mēs vai Opel pienāca un teica, ka es gribu tevi mūsu komandā vai arī, kas man jāizdara, lai braukt jūsu komandā. Viss notika dabiskā ceļā.

Kad sākāt veikt pirmās pārrunas?
Pēc ''Rally Liepāja'' sākām pirmās sarunas, kur toreiz tā ideja bija pajautāt Opel komandai, vai var no viņiem nopirkt ''Opel Adam R2''. No tās idejas, kad treneris aizgāja pie komandas pajautāt sev interesējošās lietas, viss beidzās ar līguma parakstīšanu.

Iespējams, arī tavs lieliskais sniegums (neskatoties uz kūleni, Mārtiņš finišēja 2.vietā) Rally Liepāja nospēlēja lielu lomu.
Jā, domāju, ka ''Rally Liepāja'' mēs sevi labi parādījām, jo pēc tam daudziem izrādījām interesi.

Interese šajā starpsezonā par Tevi bija liela?
Jā, sarunas un interese bija no vairākām komandām, kur beigās pēc garas mākslinieku cienīgas pauzes sanāca labākais risinājums.


Foto: Krists Andersons

Iespējams, tu ar savu kūleni izvilki īsto kārti.
Jāpiekrīt, jo domāju, ka toreiz tas kūlenis nostrādāja un palīdzēja mums.

Bez ERČ posmiem ir vēl plāns braukt citās sacensībās?
Bez ERČ posmiem plānojam startēt arī Latvijas rallija čempionātā, kur, manuprāt, sanāks izlaist tikai vienu ralliju.

Un ar kādu auto brauksi Latvijā?
To vēl nezinu. Sarunas notiek.

Aplūkojot tavus šīs sezonas konkurentus, jāsaka, ka tu manā sarakstā esi pašā virspusē, jo šogad uz starta neizies varbūt tik spēcīgi braucēji, kā citus gadus.
Konkurenti tāpat būs spēcīgi, jo uzvarēt grib visi, bet piekrītu, ka mums šogad ir labas iespējas cīnīties par augstākajiem rezultātiem. Pēdējie divi ralliji notiks mūsu pusē, kur mēs mākam braukt pa ātriem ceļiem, tāpēc jābūt visam kārtībā.

Ko tu vari teikt par asfalta posmiem?
Grūti teikt, jo neesmu braucis nevienu asfalta ralliju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png