profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mārtiņš Sesks ERČ startēs 'Opel Motorsport' rūpnīcas komandā

Go4speed 06.03.2018 - 12:16 Mārtiņš Sesks ERČ startēs 'Opel Motorsport' rūpnīcas komandā
Foto: Publicitātes

LMT Autosporta Akadēmijas braucējs Mārtiņš Sesks un ''Opel Motorsport'' komanda 22.februārī parakstījuši sadarbības līgumu par 2018.gada sezonu. Mārtiņš Sesks piedalīsies Eiropas rallija čempionātā un aizvadīs visus sešus ERC Junior U27 posmus ar Opel rūpnīcas komandas atbalstu un Opel automašīnu. Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds sportists kļūst par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.


Foto: LMT Autosporta Akadēmija

''Viens no maniem mērķiem ir sasniegts - esmu daļa no “rūpnīcas komandas”. Jāatzīst, nebija viegli izšķirties, kurā komandā braukt, jo pārrunas notika ar vairākām. Šobrīd mans svarīgākais darbs ir domāt par braukšanu un attaisnot doto iespēju. Durvis uz Eiropas rallija eliti ir atvērtas.” atzīst Mārtiņš Sesks.

LMT AA komandas vadītājs Dainars Dambergs: “Šis Mārtiņa karjerā ir ļoti nozīmīgs solis un augsts sasniegums. Esam izaudzinājuši lielisku jauno talantu autosportā, bet, lai spētu attīstīties, sasniegt augstākas virsotnes, ārkārtīgi nozīmīgs ir rūpnīcas komandas atbalsts. Pāragri spriest, ko tas nesīs sezonas garumā, šobrīd svarīgi koncentrēties veicamajiem darbiem – trenēties un parādīt savu labāko sniegumu Eiropas rallija čempionāta pirmajos posmus, ko M. Sesks veiks ar Opel automašīnu. Šobrīd vēl nav zināms, ar kādu auto LMT Autosporta Akadēmijas sastāvā M. Sesku redzēsim Latvijas rallija čempionāta posmos.”


Foto: Opel Rallye Junior Team-Deutschland

Latvijas Mobilā Telefona prezidents Juris Binde: "Esam gandarīti, ka LMT ilggadīgais atbalsts autosportam un projektam "LMT Autosporta akadēmija" ir veicinājis vairāku jauno rallija talantu izaugsmi. R. Sirmacis, R. Nitišs un M. Sesks savas autosportistu gaitas ir uzsākuši tieši LMT Autosporta akadēmijā. Un tas ir pierādījums tam, ka projektos, kuros satiekas pieredze, talants un adekvāta materiāli tehniskā bāze, ir ideāli apstākļi jaunu talantu attīstībai. Šogad ejam soli tālāk pasaules līmeņa rallija virzienā. M. Seska iekļaušana Opel rūpnīcas komandas sastāvā ir ne tikai apliecinājums tam, ka viņš ir novērtēts kā perspektīvs jaunais talants autosportā. Tas ir arī liels izaicinājums pašam Mārtiņam, lai pierādītu pasaulei, ka Latvija var!”


Foto: Rafal Roguski

“Opel Motorsport” FIA ERC Junior čempionātā piedalīsies piekto sezonu pēc kārtas, un šogad Mārtiņa Seska komandas biedrs būs 26 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons. Pēdējos trīs gadus tieši ar Opel automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli – 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, bet gadu vēlāk vācietis Marians Grībels. 2017.gadā komandas sastāvā bija Jari Hutunens, Kriss Ingrams un Tamāra Molinaro, un čempionāta kopvērtējumā tika izcīnīta dubultuzvara – K.Ingrams no Lielbritānijas par 17 punktiem apsteidza somu J.Hutunenu.

ERC Junior čempionāts notiks sešos posmos.
1. flag Azores Airlines Rallye 
22.03.-24.03 Grants
2. flag Rally Islas Canarias 03.05-05.05.  Asfalts
3. flag Rally di Roma Capitale  
20.07.-22.07. Asfalts
4. flag Barum Czech Rally Zlin
24.08.-26.08. 
Asfalts
5. flag Rally Poland 21.09.-23.09. Grants
6. flag Rally Liepāja 12.10.-14.10. Grants

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija
LMT Autosporta akadēmija

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png