profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Helikoptera avārijā bojā gājis ERČ čempiona Kajetanoviča draugs

Go4speed 09.10.2017 - 00:21  Helikoptera avārijā bojā gājis ERČ čempiona Kajetanoviča draugs
Foto: www.echodnia.eu

Jau ziņojām, ka ''Rally Liepāja'' 11. ātrumposma finišā, īsi pirms ātrumposma starta, nogāzās helikopters, kā rezultātā ātrumposms tika atcelts. Negadījums notika netālu no Priekules smilšu karjerām pie Gramzdas, kur helikopters nogāzies, veicot pacelšanos.

Helikopterā avārijas brīdi atradās četri vīrieši. Diemžēl avārijas rezultātā bojā gājis Polijas pilsonis. Citu divu cilvēku stāvoklis ir ļoti smags un viņi nav pie samaņas, bet vēl vienam vīrietim esot kājas trauma. Kā svētdien ziņoja LTV Panorāma, atsaucoties gan uz skatītājiem, gan aviācijas ekspertiem, tad, iespējams, avārija notika pilota neuzmanības dēļ vai arī vainīga bija cilvēciska kļūda. Brīdī, kad helikopters cēlies augšā, pretī spīdēja saule, kā rezultātā pilots varēja nepamanīt elektrības vadus. Tiek ziņots, ka elektrības stabi bija paslēpušies aiz kokiem. Helikopteru vadīja latviešu pilots ar 4-vietīgu helikopteru, kas rallija laikā skatītājiem piedāvāja vizināšanās pakalpojumus.

Jāpiebilst, ka pēc šī negadījuma ralliju vairs neturpināja un uz servisa parku devās ERČ čempiona, poļu sportista Kajetana Kajetanoviča ekipāža, lai gan rallijā atlikuši bija vien divi ātrumposmi. Kā vēlāk noskaidrojās, tad bojā gājušais ir Kajetanoviča draugs Pavels Jagņatkovskis, kuram decembrī apritētu 52 gadi. Kā ziņo poļu portāls "Echodnia.eu", tad Kelces autodroma vadītājs Jagņatkovskis vairākus gadus strādāja kopā ar Kajetanoviču, un šī bija paredzēta viņa pēdējā kopējā sadarbība. "Viņš iekāpa helikopterā, nofotografēja kokpitu un aizsūtīja bildi draugiem un ģimenei. Nedaudz vēlāk 13:35 helikopters pēc pacelšanās nokrita," portālā "Echodnia.eu" saka Kelces autokluba prezidents Kšištofs Tutaks. “Viņš bija lielisks cilvēks ar lielu sirdi. Viņš bija labs un uzticams draugs, uz ko varēja paļauties. Viņš bija liels eksperts, kuram bija liela kaisle pret to, ko viņš darīja. Nezinu, kurš viņu varēs aizstāt.”


Foto: Alfonsas Rakauskas Foto

Tāpat "Echodnia.eu" vēsta, ka avārijā smagas traumas guvis Vaclavs Kosteckis, kurš arī ir saistīts ar Kelces autodromu. LTV Panorāma vēstīja, ka viņš šobrīd cīnās par savu dzīvību.

"Saistībā ar notikumu, kas skāris man tuvus draugus, mēs izstājāmies no rallija. Mani mīļie, lūdzu jūs cienīt manu personisko lēmumu, kuru kā sportistam bija grūti pieņemt. Paldies visiem, kuri mūs atbalstīja šīs sezonas posmos. Rēķinos ar jūsu atbalstu arī nākotnē," tā savu izstāšanos savā "Facebook" profilā komentēja Kajetanovičs, kurš tieši ''Rally Liepāja'' nodrošināja savu trešo čempiontitulu, sasniedzot ERČ vēsturē vēl nebijušu panākumu.

Helikoptera neveiksmīgā pacelšanās:
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png