profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins 'Rally Liepāja' izcīna pirmo uzvaru Eiropas rallija čempionātā

Go4speed 08.10.2017 - 15:21 Grjazins 'Rally Liepāja' izcīna pirmo uzvaru Eiropas rallija čempionātā
Foto: Raimonds Volonts

Svētdien tika aizvadīta otrā Rallly Liepāja diena, kurā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Savu pirmo uzvaru ERČ čempionātā svinēja vakardienas jubilārs Nikolajs Grjazins, kurš par 18,5 sekundēm apsteidza Kalli Rovanperu, kurš šajā rallijā debitēja pie M-Sport Ford FIesta R5 stūres. Ātrākā latviešu ekipāža Reinis Nitišs un Māris Neikšāns finišēja 6. vietā absolūti un pirmie ERČ2 ieskaitē.

Diemžēl vairākām ekipāžām pirmais ātrumposms nebija veiksmīgs. Nepilnu kilometru pēc starta no ceļa noskrēja Jāņa Vorobjova/Ivo Pūķa ekipāža, bet vēlāk avārijas piedzīvoja Hosē Marija Lopezs un Jonas Pipiras.


Spāņu ekipāžas avārija SS8. Foto: Alfonsas Rakausks

Tikmēr ļoti ātrs pirmajā ātrumposmā bija Kalle Rovanpera, kurš par astoņām sekundēm apsteidza Nikolaju Grjazinu. Kopvērtējumā joprojām vadību saglabāja Grjazins, bet Rovanpera viņam zaudēja tikai desmit sekundes. Arī nākamajā posmā ātrākais bija Rovanpera, kurš Grjazinu apsteidza par nieka 0,1 sekundi.

Vecpils posmā Grjazins Rovanperu apsteidza par septiņām sekundēm, tādējādi kopvērtējumā palielinot pārsvaru pār somu braucēju līdz 17 sekundēm.


Foto: Rally Liepāja

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic trīs posmi, taču 11.posms tika atcelts helikoptera avārijas dēļ. Sportisti tobrīd devās uz 12.posmu, kamēr ERČ čempions Kajetans Kajetanovičs nolēma neturpināt ralliju un devās atpakaļ uz servisa parku. 12.posmā ātrākais bija Grjazins, kurš tādējādi pirms noslēdzošā posma Rovanperu apsteidza par 19,7 sekundēm. Tikmēr uz trešo vietu pakāpās polis Lukašs Habajs.

Rallija noslēdzošajā posmā ātrākais bija Rovanpera, taču uzvaru absolūti izcīnīja Nikolajs Grjazins, kuram tā bija pirmā uzvara ERČ. Otrais, zaudējot 18 sekundes, finišēja Rovanpera, bet trešo vietu izcīnīja Habajs. Sesto vietu absolūti un pirmo ERC2 klasē izcīnīja Reinis Nitišs un Māris Neikšāns.


Sesks/Mālnieks. Foto: Facebook.com/AutoAkademija

ERC Junior U27 ieskaitē neveiksmīgs dienas pirmais posms bija līderim un ERC Junior U27 čempiona titula pretendentam Jari Hutunenam, kurš pamanījās pārsist divas riepas, tādējādi no pirmās vietas atkrītot ceturto. Tikmēr ātrākais šajā klasē bija Mārtiņš Sesks, kurš kopvērtējumā pakāpās uz otro vietu, no Krisa Ingrama atpaliekot 21 sekundi. Desmitajā ātrumposmā ātrākais bija Ingrams, pieliekot klāt Seska 10 sekunžu sodu, viņš pārsvaru pār Sesku palielināja līdz 31 sekundei. 12. ātrumposmā Sesks samazināja atstatumu līdz līderim par 9 sekundēm un noslēdzošajā ātrumposmā vēl par 3,4 sekundēm, tomēr rallija finišā uzvara un U27 čempiona tituls Ingramam. Sesks piekāpās par 18,7 sekundēm un izcīnīja augsto 2. vietu. 

Visi rallija rezultāti atrodami ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png