profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somu talants: Uzdevums vienkāršs - 'Rally Liepāja' jāizcīna maksimālais punktu skaits

Go4speed 04.10.2017 - 13:51 Somu talants: Uzdevums vienkāršs - 'Rally Liepāja' jāizcīna maksimālais punktu skaits
Jari Hutunens. Foto: Josef Petrů

Pirms FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) noslēdzošā posma ''Rally Liepāja'' vadošie ERC Junior U27 klases braucēji izteica savas domas. Šobrīd situācija ir tāda, ka par čempionu var kļūt jebkurš pilots no Top 4, kas tādējādi nozīmē, ka mūs nedēļas nogalē sagaida sīvas cīņas.

''Šis rallijs man ir ļoti svarīgs, jo esmu vienīgais latvietis ERC Junior klasē. Pagājušogad par šeit izcīnīto ceturto vietu saņēmu Kolina Makreja ERC Flat Out balvu, taču šogad ceru uz labāku rezultātu. Šosezon piedalos ERC Junior Experience programmā, un tā man ir palīdzējusi uzlabot savas prasmes sezonas gaitā. Šogad maršrutā būs dažas izmaiņas, taču visi šī reģiona ceļi ir ātri un lieliski, man tie patīk, tāpēc nebaidos arī no jauniem ātrumposmiem. Četriem pilotiem cīnoties par šīs sezonas čempiona titulu, man būs lieliska iespēja sevi salīdzināt pret spēcīgākajiem junioriem,'' saka Mārtiņš Sesks, kurš noteikti būs viens no ātrākajiem šīs klases braucējiem.


Foto: Edgars Leonovs

''Šis būs ļoti svarīgs rallijs, jo šobrīd esam kopvērtējuma vadībā. Ir svarīgi saglabāt vēsu prātu, jo man uz grunts seguma ir maza pieredze. Cīņa būs grūta, jo sevišķi pret Jari, kurš Somijas rallijā uzvarēja WRC2 klasē. Protams, arī Kriss un Alekss ir ārkārtīgi ātri uz jebkura seguma. Neraugoties uz to, esmu gatavs smagi strādāt un sasniegt savu mērķi – noteikti nepadošos bez cīņas. Šis man bijis traks gads un esmu priecīgs par to, ka sezonas laikā esmu progresējis. Ir lieliski būt kopvērtējuma vadībā, taču nejūtu nekādu papildu slogu, jo nebiju domājis, ka nonākšu šādā situācijā. Sagatavošanās šim rallijam ir laba un ceru, ka varēšu būt konkurētspējīgs.” tā līderis Filips Marešs.


Filips Marešs. Foto: Josef Petrů

''Iespēja doties uz Latviju ar cerībām izcīnīt FIA ERC Junior U27 čempionu titulu ir lieliski. Pēc Romas, kas bija pirmais rallijs ar Vittoku stūrmaņa lomā, zinu, ka esam gatavi sezonas pēdējam posmam. Azoru salās pierādījām, ka esam spējīgi uzvarēt uz grunts seguma, kas arī būs mērķis Liepājā. Konkurence, kā vienmēr ERC Junior klasē, būs ļoti nopietna, taču esmu pārliecināts, ka varam cīnīties par uzvaru. Opel Rallye Junior Team sagatavos perfektu auto un sniegs labāko iespējamo atbalstu, kā ir darījuši visu sezonu,'' saka Kriss Ingrams, kurš šobrīd ir otrajā vietā.


Jari Hutunens. Foto: Grzegorz Rybarski

''Pateicoties tam, ka ieskaitē netiek ņemti vērā visi posmi, mēs vēl aizvien varam cīnīties par augstu vietu FIA ERC Junior U27 kopvērtējumā, neraugoties uz sliktiem rezultātiem Azoru salās un Čehijā. Patiesībā, Anti un man ir iespēja titulu izcīnīt ar pašu veikumu ar mūsu Adam R2. Uzdevums izklausās vienkāršs – mums Latvijā jāizcīna maksimālais punktu skaits, un, ja būsim pietiekami ātri un veiksmīgi, lai tiktu līdz finišam bez kļūdām, rezultātam jābūt labam. Taču vienlīdzīgajā Junior klasē var notikt jebkas, tāpēc redzēsim kā viss izvērtīsies,'' saka trešajā vietā esošais Jari Hutunens, kurš nākamajā sezonā pievienosies ''Hyundai Motorsport'' braucēju attīstības programmai (HMDP) un sacensībās piedalīsies ar jaunākās paaudzes ''i20 R5'' automašīnu.

ERC Junior U27 klases kopvērtējums:
1. Filip MARES Czech Republic
117
2. Chris INGRAM United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
115
3. Jari HUTTUNEN 
Finland
106
4. Aleks ZAWADA Poland
99
5. 
Karel KUPEC Czech Republic
62

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png