profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins: 'Rally Liepāja' jābūt ārkārtīgi drosmīgam, lai tādos ātrumos brauktu līkumos

Go4speed 02.10.2017 - 23:35 Grjazins: 'Rally Liepāja' jābūt ārkārtīgi drosmīgam, lai tādos ātrumos brauktu līkumos
Nikolajs Grjazins un Jaroslavs Feodorovs. Foto: Josef Petru

FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas noslēdzošajā posmā ''Rally Liepāja'' uz starta izies gandrīz visas spēcīgākās ERČ čempionāta ekipāžas. Kamēr dažas vēl turpina cīņu par augstākajām vietām turnīra tabulā, citas ekipāžas, kuras vairs nevar pretendēt uz augstām vietām, centīsies šo sezonu noslēgt ar pēc iespējas labāku rezultātu. Viena no tādām ekipāžām būs Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins, kas šeit uzvarēja pērn.

''Tāpat kā pagājušogad, centīšos uzvarēt, taču pēdējoreiz ar ''Škoda Fabia R5'' braucu Azoru salu rallijā sezonas sākumā. Ceru, ka testos pirms rallija varēšu atgūt ātrumu, lai varu cīnīties par uzvaru. Protams, uzvara rallijā ir svarīga, lai varētu atrast sponsorus un nākamgad piedalīties vairāk kā divos čempionāta posmos,'' stāsta Ralfs Sirmacis.


Foto: Josef Petru

''Man patīk grunts segums, kā arī dzīvoju Rīgā, tāpēc šis man būs kā mājas rallijs. Man patīk Latvijas ceļi, tie ir ātri un interesanti. Esmu par sevi pārliecināts, taču mēs rūpīgi gatavosimies, lai šajās sacensībās varētu cīnīties par uzvaru. Šos ceļus labi pazīstu, tie ir ļoti ātri un ir jābūt ārkārtīgi drosmīgam, lai tādos ātrumos brauktu līkumos, kā arī ir jāzina, kur ir saķeres robeža. Tas ir sarežģīti, taču pieredze tādos apstākļos ļoti palīdzēs,” saka Nikolajs Grjazins.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

ERC Junior U28 klasē trešajā vietā pirms šī posma ir Hosē Suarezs, kuram pēdējā posmā ir iespēja apsteigt Grjazinu un izcīnīt otro vietu. ''Tagad dodamies uz sezonas pēdējo ERC posmu un ceram to noslēgt ar lielisku rezultātu, kas palīdzētu uz labas nots noslēgt šo sarežģīto sezonu. Esam bijuši ātri un auto bijis uzticams, taču trūcis stabilitātes. Centīsimies cīnīties par otro vietu sezonas kopvērtējumā. Protams, es labprātāk censtos noturēt pirmo vietu, taču darīsim visu, ko spējam, lai ar otro vietu atalgotu visas Peugeot Rally Academy komandas smago darbu. Rally Liepāja būs ļoti atšķirīgs no iepriekšējiem trim rallijiem, tāpēc tagad nepieciešams pārslēgties un sagatavoties gaidāmajām sacensībām,” tā Hosē Suarezs, kurš brauks ar ''Peugeot 208 T16''

ERC Junior U28 klases kopvērtējums:
1. Marijan GRIEBEL Germany
138
2. Nicolay GRYAZIN Latvia
94
3. Jose Antonio SUAREZ  
Spain
82
4. Jan CERNY Czech Republic
79
5. Pepe LOPEZ Spain
73

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png