profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera: Kopš pagājušā gada esmu kļuvis ātrāks

Go4speed 02.10.2017 - 09:54 Rovanpera: Kopš pagājušā gada esmu kļuvis ātrāks
Kalle Rovanpera. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Augstu novērtētais pusaudzis Kalle Rovanpera savai starptautiskajai debijai ir izvēlējies FIA Eiropas rallija čempionāta noslēdzošo posmu ''Rally Liepāja'', atsaucoties uz ārzemju medijiem, ziņo ''Rally Liepāja'' mājas lapa.

Ātrais Latvijas grunts rallijs notiks no 6. līdz 8. oktobrim, piecas dienas pēc tam, kad jaunajam braucējam, bijušā pasaules rallija čempionāta rūpnīcas komandas braucēja Harri Rovanperas dēlam, ir septiņpadsmitā dzimšanas diena. Šīs būs viņa pirmās sacensības ar M-Sport sagatavotu ''Ford Fiesta R5''.

''Sagaidu labas sacensības un, tā kā šis būs mans pirmais rallijs ar Fiesta, galvenais mērķis būs piestrādāt pie automašīnas regulējumiem un aprast ar to,” stāsta Kalle Rovanpera, kuram 1. oktobrī palika septiņpadsmit gadi, un kurš 2016. gadā Rally Liepāja piedalījās Latvijas čempionāta ieskaitē. ''Kopš pagājušā gada esmu kļuvis ātrāks un uzlabojis stenogrammu. Pats uz sevi izdaru spiedienu, jo vēlos būt arvien labāks.''

Rovanpera, kurš tiek uzskatīts par nākotnes pasaules čempionu, savu rallija karjeru sāka Latvijā – kur piloti ar īpašu atļauju drīkst piedalīties sacensībās arī pirms ir pietiekami veci, lai iegūtu vadītāja apliecību – jau 2013. gadā. 2016. gadā, savā pirmajā sezonā ar R5 klases automašīnu, viņš kļuva par čempionu LRČ1 klasē, šo titulu aizstāvot arī 2017. gadā. Papildu dalībai Latvijas rallija čempionātā, Kalle šogad cīnījies arī Itālijas čempionātā un rallijos Somijā.


Rovanperas auto dizains ''Rally Liepāja''

Viņš būs viens no 32 pilotiem ar ERČ prioritātes statusu ''Rally Liepāja'' un viens no 11, kuri brauks ar R5 klases automašīnām. Lai arī Rovanperas 2018. gada galvenais plāns ir dalība pasaules čempionātā, viņš apsver iespēju aizvadīt arī vairākus ERČ posmus, lai krātu pieredzi konkurencē ar citiem jaunajiem talantiem un vairāk pieredzējušiem braucējiem. ''ERČ ir braukuši daudzi Somijas piloti un tas ir lielisks čempionāts, kurā startēt. Nākamgad domāju pāriet uz WRC un, iespējams, veikt dažus ERČ posmus,” stāsta Rovanpera, kura stūrmanis būs soms Jonne Haltunens.

Dzirdot medijus viņu salīdzinot ar Maksu Verstapenu, kurš 18 gadu un 227 dienu vecumā kļuva par jaunāko F1 sacensību uzvarētāju, Rovanpera saka: ''Esmu to dzirdējis un domāju ka tas ir nedaudz smieklīgi. Bet nenoliegšu, mums abiem ir labi rezultāti.”

Komentējot Rovanperas ERČ debiju Latvijā, M-Sport vadītājs Malkolms Vilsons stāsta: ''Esam priecīgi savā automašīnā redzēt rallija jaunāko zvaigzni. Ar nepacietību gaidām iespēju redzēt kā viņam veiksies cīņā pret citiem ERČ dalībniekiem. Neraugoties uz to, ka šī ir viņa pirmā reize braucot ar Ford Fiesta R5, viņa vietējo ceļu pieredze noteikti palīdzēs cīņā par labu rezultātu.”

ERČ koordinators Žans-Baptiste Lejs: „Ir prieks Kalli redzēt ERČ. Viņa karjerai esam sekojuši kopš viņa dalības pagājušās sezonas ''Rally Liepāja'', kur bijām patīkami pārsteigti par viņa ātrumu, to apbalvojot ar Kolina Makreja ERC Flat Out balvu. Rovanperas pievienošanās jaunajiem ERČ talantiem, kuri sāk savu starptautisko karjeru ar R5 klases automašīnu, ir kā atalgojums par lielo darbu, kuru esam ieguldījuši jauno braucēju trenēšanā, palīdzot viņiem sasniegt rallija virsotnes.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png