profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Šogad 'Rally Liepāja' cīņa būs daudz sīvāka, jo ir liela konkurence

Go4speed 26.09.2017 - 20:47 Sirmacis: Šogad 'Rally Liepāja' cīņa būs daudz sīvāka, jo ir liela konkurence
Publicitātes foto

Otrdien Liepājā, elektrokartingu hallē „Blue Shock Race”, norisinājās Ātruma festivāla „Kurzeme” preses konference, kuras laikā mediji tika iepazīstināti ar festivāla programmu, kā arī rallija un ātrumlaivu sacensību favorītiem, portālu Go4speed informēja Dita Dzene, Ātruma festivāla “Kurzeme” preses pārstāve.

Sacensības notiks jau pēc pusotras nedēļas, no 6. līdz 8. oktobrim. Piektdien, 6.oktobrī notiks ''Rally Liepāja” kvalifikācijas ārumposms un atklāšanas ceremonija pie koncertzāles “Lielais Dzintars”, savukārt sestdien un svētdien paredzēti rallija ātrumposmi Liepājas puses grants ceļos. Sestdien Tirdzniecības kanāla ūdeņus pierūcinās ātrumlaivu sacensību dalībnieki, bet pilsētas ātrumposma trasē dosies arī Lada RX Kurzeme ieskaites sportisti.

FIA Eiropas rallija čempionāta noslēdzošais posms „Rally Liepāja” ir centrālais nākamās nedēļas nogales notikums, kuram organizatori sagādājuši gan virkni jaunu ātrumposmu, kuros sportisti izcīnīs izšķirošās cīņas Eiropas rallija čempionāta ieskaitēs. “Arī ātrumlaivu sacensību sezonai šis būs čempionāta pēdējais posms. Līdz ar to faktiski visās Ātruma festivāla disciplīnās šogad noskaidrosies sezonas uzvarētāji un čempiona titula ieguvēji,” uzsver Ātruma festivāla “Kurzeme” rīkotājs Uldis Hmieļevskis.

''Patīkami, ka tieši Liepājā noslēgsies gan Eiropas, gan Latvijas rallija čempionāta sezona un tieši mūsmājās uzzināsim jaunos čempiontitulu ieguvējus,” uzsver „Rally Liepāja” direktors Raimonds Strokšs. “Liepājā notiks arī Eiropas rallija čempionāta sezonas uzvarētāju apbalvošana, kas pievērsīs papildus uzmanību gan Liepājai, gan Latvijai!”.

Raimonds Strokšs preses konferencē uzsvēra, ka rallija oficiālā programma šogad būs garāka kā ierasts, jo jau otrdien notiks FIA ERC Junior Experience apmācības, kurās jaunajiem sportistiem būs iespēja ieskatīties rallija specifikā un gūt pieredzi trases pierakstīšanā, braukšanā tieši Kurzemes ceļos.

Pērnā gada „Rally Liepāja” uzvarētājs Ralfs Sirmacis uzsver, ka “šogad noteikti cīņa salīdzinot ar pagājušo gadu būs daudz sīvāka, jo ir liela konkurence. Būs jācīnās pašam ar sevi un cerams, ka treniņos pirms sacensībām izdosies notvert īsto ātrumu un noturēt to arī rallija dienās.” Ralfs Sirmacis ir viens no favorītiem jaudīgākajā ERC ieskaites grupā un startēs ar Škoda Fabia R5 auto.


Publicitātes foto

Savukārt liepājnieks Mārtiņš Sesks, kurš startēs ar priekšpiedziņas Peugeot 208 R2 auto, atzina, ka „vēl līdz rallijam ir palikusi pusotra nedēļa, viss liekas diezgan tālu, bet jau ar nepacietību gaidu sacensības. Arī skolā stundās nevaru mierīgi nosēdēt, jo domāju jau par sacensībām. Šajās brīvdienās jau brauksim testus un startēsim rallijsprintā “Saldus”, un tad jau arī tā rallija sajūta atgriezīsies un varēsim pilnā sparā cīnīties”. Mārtiņš Sesks ir viens no favorītiem ar priekšpiedziņas automašīnām un pats atzīmē, ka konkurenci veidos, piemēram, trīs Opel Rallye Junior Team komandas ekipāžas.

Ļoti atraktīva ātruma festivāla programmas sastāvdaļa būs ātrumlaivu sacensības, kuras norisināsies sestdien Tirdzniecības kanālā iepretī Promenade un Fontaine palace viesnīcām.

Ātrumlaivu braucējs Mārtiņš Morozs uzskata, ka “Liepājas tirdzniecības kanāla trase būs skatāmākā trase skatītājiem, kur varēs gūt vislielākās emocijas, taču atzina, ka no sportistu viedokļa šī ir pati smagākā un bīstamākā trase priekš sportista.”

Savukārt komandas vadītājs Mārtiņš Bergholcs uzsvēra, ka „ja sacensībās mums ir vējš, tad citas komandas no tā baidās, bet liepājniekiem tie ir normāli laika apstākļi. Mums nav tāds termins kā slikts laiks, tieši pretēji tā ir mūsu priekšrocība un vējš ir mūsu sabiedrotais.”


Publicitātes foto

Preses konferences laikā pirmo reizi Liepājā tika prezentēta šeit pat Liepājā būvētā divvietīgā W4racing ātrumlaiva. Kā norāda Mārtiņš, „šī laiva ir nebijis projekts un tajā ir ieguldīts ļoti daudz darba, tā ir F2 sacīkšu laiva un tas īpašais ir tas, ka tā paredzēta diviem. Ar šo laivu ir vizināti rallisti un motosportisti, kuri ar brauciena laikā gūtajām emocijām vienmēr ir sajūsmināti, atzīstot, ka viņu sporta veids dot citas izjūtas. Ātrumlaivas jauda ir 215 zirgaspēki un maksimālais ātrums sasniedz 196km/h.”

Sestdien Liepājas pilsētas ātrumposma trasē sacentīsies arī “Lada RX Kurzeme” dalībnieki ar žiguļiem. „2016.gadā novērojām, ka skatītājiem šīs padomju laika automašīnas rada pozitīvas emocijas,” stāsta Ātruma festivāla “Kurzeme” rīkotājs Uldis Hmieļevskis. “Tāpēc arī šogad, kamēr rallisti atradīsies grants ātrumposmos, sestdien no plkst.12:00 pilsētas ātrumposma trasē saimniekos Lada automobiļi. Protams, pilsētā neiztikt arī bez rallija ekipāžām – tās pilsētas ātrmposmā sestdien startēs plkst.18:25”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png