profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Laikapstākļi Azoru salu rallija testos ievieš korekcijas, Kajetanovičam problēmas

Mārtiņš Jankovskis 27.03.2017 - 20:23 Laikapstākļi Azoru salu rallija testos ievieš korekcijas, Kajetanovičam problēmas
Kajetanoviča automašīna. Foto: Ramosfreitas

Nedēļas nogalē Azoru salās (Portugāle) startēs jaunā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezona. Šajā rallijā uz starta izies arī SRT komanda, kura pirmdien aizvadīja oficiālos testus. Šis ir rallijs, kur lielu lomu spēlē laikapstākļi, jo sauli pāris minūtēs var nomainīt lietus mākoņi. Un izskatās, ka šis gads nebūs izņēmums, jo svētdien stiprā lietus dēļ viens no pirmdienas testa ātrumposmiem tika atcelts.

Pēc testiem, kuros tehniskas problēmas bija ERČ čempionam Kajetanam Kajetanovičam (radiatora defekts), portāls Go4speed aprunājās ar Ralfu Sirmaci, kurš atzina, ka testos ekipāžai izdevās atrast regulējumus gan dubļainai trasei, gan sausākai, taču paredzēt to, kādi būs apstākļi rallijā, šobrīd ir neiespējami.


Lukjaņuks pirms testiem. Foto: Lina Arnautova

''Šie bija pirms rallija oficiālie testi, kuros bija pieejami divi ātrumposmi. Ņemot vērā, ka laiks šeit ir ļoti mainīgs, jo var spīdēt saule un jau pēc desmit minūtēm var kārtīgi līt, tad pēc svētdienas, kur visu diena lija, šodien viens testa posms tika atcelts, jo segums bija vienos dubļos. Otrajā treniņposmā segums sākumā arī bija ļoti dubļains, bet uz beigām jau bija labāk. Beigās jau sanāca nobraukt diezgan daudz, kur veicām vairākus eksperimentus ar regulējumiem, riepām. Atradām regulējumus gan dubļiem, gan sausākam laikam. Taču šobrīd prognozēt laiku rallija dienā ir neiespējami, jo, piemēram, pirms pusstundas spīdēja saule (saruna notika pirmdienas vakarā), bet tagad izskatās, ka gāzīs lietus. Pašam labāk patīk, ka ir sauss, bet, kā būs tā brauksim. Šobrīd kaut ko prognozēt ir grūti. Noskaņojums ir labs un gaidam startu,'' tā Ralfs Sirmacis.

Otrdien agri no rīta sāksies trases pierakstīšana.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png