profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Īrijas ERČ rallijs sākas ar pārsteigumu

Go4speed 17.04.2014 - 21:01 Īrijas ERČ rallijs sākas ar pārsteigumu
Rallija līderis. Foto: ewrc.cz

Īrijā sācies ceturtais Eiropas rallijā čempionāta (ERČ) posms. Kā jau iepriekš ziņojām, tad šajā sarežģītajā un viltīgajā asfalta rallijā ERČ ieskaitē uz starta izies tikai 32 ekipāžas. Uzreiz jāsaka, ka no visiem līdzšinējiem ERČ posmiem šajā rallijā nebūs tas spēcīgākais dalībnieku sastāvs. Uz starta izies abi Peugeot rallija komandas braucēji (Kreigs Brīns un Kevins Abrings), kā arī abi Škoda braucēji - Esapeka Lapi un Zeps Vīgands. Gandrīz visas pārējās ekipāžas būs pašmāju, kuras iepriekšējos ERČ posmos nav startējušas.


Kreigs Brīns. Foto: www.flickr.com/photos/thegingerdaddy

Ceturtdien norisinājās kvalifikācijas braucieni. Īsi pirms to starta nolija lietus, tāpēc trase bija slidena. Par pārsteigumu parūpējās mājinieks Roberts Barabls, kurš ar Ford Fiesta R5 4.10 kilometrus garo posmu veica laikā 2:22.322. Diezgan negaidīti otrajā vietā finišēja Roberts Konsani, kurš Barablam zaudēja 2,1 sekundes.

Jāatzīmē, kamēr vairums braucēju brauca ar cietā sastāva riepām, 26 gadus vecais Barabls trasē devās ar mīkstā sastāva riepām, kas šoreiz atmaksājās. ''Tas man bija neliels šoks pēc kvalifikācijas atrasties pirmajā vietā. Mēs braucām ļoti ātri, un tas šoreiz atmaksājās. Taču mums bija priekšrocība, jo braucām ar mīkstākām riepām,'' tā īru sportists.


Esapeka Lappi. Foto: Foto: @tWorld

Tikai trešais bija šī rallija galvenais favorīts Kreigs Brīns, kurš pēc finiša atzina, ka posms esot bijis ļoti viltīgs, tāpēc galvenais bija izbraukt to bez problēmām.

Rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāveic desmit ātrumposmi ar kopējo garumu 113 kilometri.

Pirmās dienas starta secība:
1. Josh Moffett (Mitsubishi)
2. Sam Moffett (Ford)
3. Robert Consani (Peugeot)
4. Craig Breen (Peugeot)
5. Robert Barrable (Ford)
6. Kevin Abbring (Peugeot)
7. Sepp Wiegand (Skoda)
8. Esapekka Lappi (Skoda)
9. Neil Simpson (Skoda)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png