profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divi latviešu sportisti kopā ar Solbergiem, Bloku un Bakerudu sāk cīņas 'Gymkhana grid'

Go4speed 04.09.2019 - 09:02 Divi latviešu sportisti kopā ar Solbergiem, Bloku un Bakerudu sāk cīņas 'Gymkhana grid'
Publicitātes foto

Gymkhana jeb veiklības un figūrbraukšanas sacensību "Monster Gymkhana Grid" finālsacensības, kas visu šo nedēļu, ar finālu sestdien, 7.septembrī, notiks Varšavā, Polijā, šogad pulcēs īpaši spožu dalībnieku sastāvu. Šogad šīs sacensības svinēs savu jubilejas gadu. Starp tādām pasaules zvaigznēm kā Kens Bloks, Peters Solbergs un Andrass Bakeruds, Daigo Saito, Olivers Solbergs, sacensībās piedalīsies arī divi latvieši – Nikolass Bertāns un Kristiāns Burkovs.

Gymkhana šogad ir jauna disciplīna arī Latvijā, tāpēc latviešiem ir neliela pieredze šāda veida sacensībās, kamēr Latvijā sacensības tikai lēnām pulcē braucējus, starptautiski šīs sacensības, kuras notiek vienreiz gadā, ir ļoti populāras, un ir liels pagodinājums tādās piedalīties.

“Gymkhana grid” sacensībās jau trešdien un ceturtdien tiks aizvadīti kvalifikācijas braucieni, pēc pašu organizatoru teiktā, šī ir sarežģītākā un garākā trase kāda bijusi Gymkhana pastāvēšanas vēsturē. Abi latvieši piedalīsies RWD (aizmugures piedziņas klasē) viņus uz starta līnijas redzēsim kopā ar ļoti daudz Pasaulē slaveniem sportistiem, kā arī drifteriem. Daigo Saito, viens no pasaules zināmākajiem drifteriem no Japānas, Kuba Przigonskis, slavens poļu ne tikai drifteris, bet ari Dakāras braucējs, Stīvs Biagoni, slavens drifteris, kurš šogad viesojās arī Rīgā “Drift King of Riga “ sacensībās, Grzegoržs Hipki, kuru arī esam iepazinuši tieši iekš Drift Masters sacensībām, Dmitrijs Iļjuks, ukrainis, kurš ir biežs viesis Rīgas drifta sacensībās, Tesa Vitoka, viena no slavenākajām Monster drifta braucējām, viņas vīrs Martins Ričards, šogad ieguva uzvaru “Drift King of Riga” sacensībās, Krīse Alto.


Kristiāns Burkovs. Publicitātes foto

Kopā uz starta izies 35 sportisti, kuri cīnīsies par iekļūšanu labāko Top16. AWD klasē uz starta izies 17 dalībnieki, kur skaļākie vārdi no tiem - Peters Solbergs, Olivers Solbergs, Ken Bloks un Dimitrijs Sribnijs, kurš šogad treniņu režīmā aizvadīja arī Gymkhana posmu Latvijā 4.augustā. Viņš rādīja teicamu sniegumu un deva noderīgus padomus latviešu braucējiem, arī Polijā Dmitrijs dod padomus latviešiem, kā pareizāk braukt sacensībās un iegūt labāko rezultātu.

Pilns dalībnieku saraksts pieejams ŠEIT.

Pirms došanās uz Poliju abi sportisti aizvadīja NEZ Drift Riga sacensības Biķerniekos, kuras Nikolasam bija īpaši izdevušās, tika iegūta 3.vieta Proam klasē. Gatavojoties šīm sacensībām Nikolasa sporta automašīnai tapis arī jauns dizains, kuru visi ieraudzīs jau Gymkhana sacensībās.

Sacensībām būs iespējams sekot līdzi tiešraidē, gan abu sportistu oficiālajās Facebook lapās, gan, protams “Gymkhana grid” oficiālajās vietnēs.

Vēlam izdošanos Latvijas sportistiem.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png