profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Drift King of Riga' posmā vairāki latviešu drifteri tiek pie 'īpašajiem ielūgumiem'

Go4speed 29.07.2019 - 09:38 'Drift King of Riga' posmā vairāki latviešu drifteri tiek pie 'īpašajiem ielūgumiem'
Foto: Stiprs Foto

2.-3. augustā Biķerniekos notiks ''Drift Masters'' Eiropas čempionāta ''Betsafe Drift King of Riga'' posms, kurā šogad uz starta izies 50 dalībnieki no 24 valstīm. Šīs šogad būs vienas no grandiozākajām drifta sacensībām Eiropā, kas notiks arī Rīgā.

Šogad ''Drift Masters'' seriāls ir mainījis noteikumus dalībnieku skaita ziņā - tie ir stingrāki, kas liedz nepietiekami kvalificētiem sportistiem piedalīties sacensībās. Kā jau katru gadu, prioritāte ir pilnas sezonas braucēji – tie ir braucēji, kuri ir saņēmuši ielūgumus piedalīties ''Drift Masters'' 2019. gada sezonā. Šiem dalībniekiem papildus pievienojas noteikts skaits “wild card” braucēji no valsts, kurā notiek attiecīgais posms. Šiem sportistiem tiek dota iespēja piedalīties ''Drift Masters'' posmā, vienu reizi, sezonas laikā.

Latvijas posmam šogad tika piesķirtas 7 ''wild card'' vietas. Sacensību rīkotāji ilgi diskutēja par attiecīgājiem noteikumiem, kas tiks piemēroti piešķirot šīs vietas, kā arī par to, kuriem braucējiem tās dot, bet jūnija sākumā jau bija zināmi visi oficiālie “wild card” īpašnieki Latvijas posmam, kuri tika oficiāli izziņoti pagājušās nedēļas laikā sociālajos tīklos.


Publicitātes foto

Iepazīsti katru “wild card” īpašnieku.
#1 Ēriks Ulass- sportists, kurš Latvijas driftā brauc kopš tā pirmsākumiem. Pirmajā oficiālajā Latvijas drifta čempionāta sezonā, tālajā 2009. gadā, kopvērtējumā viņš ieņēma 9.vietu. Ēriks ir braucis visās klasēs, sācis ar STREET, tālāk cauri PROAM godalgotām vietām nokļuvis uz PRO. Pagājušajā gadā tieši Ulass kļuva par Baltijas drifta čempionu 2018. Diemžēl iepriekšējā sezonā tehnikas dēļ DMEC (Drift Masters) Rīgas posms Ērikam īsti nemaz nesākās, tāpēc Latvijas līdzjutēji noteikti cer, ka šogad viss izdosies, un latvieši atgriezīs pirmo vietu atpakaļ savai valstij.

#2 Kristaps Blušs - Pēc Austrumeiropas tituliem (2010. un 2014. gadā) “HGK” komandas pilots 2015. gadā devās uz ASV, lai iekarotu pasaules spēcīgāko čempionātu “Formula Drift”. Četru sezonu laikā Blušs starp labākajiem pasaules pilotiem izcīnīja vairākus pjedestālus, vienu uzvaru un 4. vietu kopvērtējumā. Tomēr vēl būtiskāk - ar savu agresīvo braukšanas un tiešo uzvedības stilu latviešu pilots iekaroja drifta līdzjutēju sirdis, padarot sevi par vienu no atpazīstamākajiem drifta pilotiem pasaulē. Kas interesanti, spriežot pēc sociālo tīklu sekotāju skaita, Blušs oficiāli dēvējams arī par populārāko Latvijas autosportistu pasaulē.

#3 Ivo Cīrulis - Ivo ir vicečempionu karalis Latvijā. Tik daudz reizes kopš drifta pirmsākumiem neviens cits nekad nav palicis vicečempiona statusā - viņam vienmēr ir pietrūcis pavisam maz līdz uzvarai! Pagājušogad Ivo brauca DMEC gandrīz pilnu sezonu, pēc kā tika pieņemts lēmums mazliet paņemt pauzi no sporta, tomēr, nespējot nosēdēt malā, skatoties kā citi brauc, Ivo ir atpakaļ trasē un gatavs stāties uz starta DMEC 4.posmā, Latvijā.

#4 Jānis Jurka - vienmēr ir jādod iespēja arī jaunajiem braucējiem sajust adrenalīna devu un izjust lielo čempionātu īpašo atmosfēru, kā arī dot motivāciju jaunajiem, kuri tikai vēl domā par dalību PRO klasē. Šoreiz no Latvijas jaunajiem PRO braucējiem uz starta izies tieši Jānis Jurka, kurš beidzot ir salabojis visas savas automašīnas likstas, kas liktenīgi parādījās tieši pirms Baltijas drifta sezonas atklāšanas, aprīlī. Kopš sezonas sākuma Jānim ir bijusi lieliska pieredze dažāda veida un sarežģītības trasēs, sākot ar pašmāju ''333’’ sporta kompleksu, ''Jelgavas rullīti’’, Biķernieku trasi, pievienojot tam dalību Palangā, Pērnavas ''Audru Ring’’, kas šogad bija viena no ātrākajām trasēm un, noslēdzot ar vienu no bīstamākajām trasēm pasaulē – ''Kehala ring'', kas ir pazīstama ar “drift jump”. Tieši šajās sacensībās Jānis Jurka ierindojās augstajā 3.vietā.


Foto: Stiprs Foto

#5 Mihkels Norman Tults - Latvijas un Igaunijas Pro drifta čempionāts no 2019.gada sezonas. Pašlaik Mihkels ir kopvērtējuma līderis pēc trīs posmiem, tāpēc arī viņam, protams, pienākas “wild card” privilēģija - kā sezonas kopvērtējuma līderim! Uz doto brīdi, MIhkels rāda ļoti labu sezonas sniegumu visās drifta sacensībās, kurās ir ņēmis dalību 2019.gada sezonā. Igaunijā Mihkels ir viena no straujāk uzlecošajām autosporta zvaigznēm, kurš ļoti aktīvi strādā gan ar savu mārketingu, gan saviem atbalstītājiem.

#6 Aleks Golovņa. Autosportists no Ukrainas, kas ir vairāku starptautisku sacensību uzvarētājs vairāku gadu garumā, kā arī pašmāju drifta zvaigznes Kristapa Bluša komandas biedrs. Golovņa pašlaik RDS (Russian Drift Series) kopvērtējumā ir ierindojies augstajā 2.vietā.

# 7 Georgijs Čivčans - pēdējais “wild card” tika piešķirts vairākkārtējam Krievijas drifta čempionam. 2018. gadā ''FIA Internacionālajā Drifta Kausā’’ Japānā Georgijs ieguva godalgoto 1. vietu un bija pirmais sportists drifta disciplīnā, kurš kopā ar visiem citu autosporta veidu čempioniem kāpa uz skatuves oficiālajā FIA (Starptautiskā Automobiļu Federācija) apbalvošanas ceremonijā, kura norisinājās Sanktpēterburgā, Krievijā, 2018.gadā. Georgijs ir ļoti populārs arī latviešu līdzjutēju vidū.

Biļetes uz sacensībām ir pieejamas biļešu servisa kasēs, Circle K DUS un www.bilesuserviss.lv. Ar iegādāto biļeti ieeja piektdienas treniņos būs bez maksas. Biļetes būs pieejamas arī uz vietas sacensību dienā. Vairāk informācija par pašām sacensībām, norises laikiem, jaunumiem, braucējiem, ieejām u.c. pieejama www.driftkingofriga.com.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png