profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jau pēc mēneša Biķerniekos Eiropas Drifta čempionāta posms ar zvaigžņotu sastāvu

Go4speed 04.07.2019 - 23:37 Jau pēc mēneša Biķerniekos Eiropas Drifta čempionāta posms ar zvaigžņotu sastāvu
Foto: www.facebook.com/pg/JamesDeane130

''Drift Masters'' Eiropas drifta čempionāts ar šī gada pirmajiem 3.posmiem ir parādījis sevi kā spēcīgāko drifta čempionātu Pasaulē. Eiropas labākie drifteri, azartiskas cīņas, kvalitatīvas sacensības un elpu aizraujošs drifts, to visu apvieno Drift Masters. 2.-3. augustā Rīgā norisināsies DMEC 4.posms Betsafe Drift King of Riga, kurš ir viens no gada gaidītākajiem posmiem gan skatītāju, gan braucēju vidū.

Rīga ir īpaša katram, Biķernieku trase ar savu dalībnieku parka izkārtojumu, ekskluzivitāti, konceptu, pilsēta ar savu šarmu un, protams, ar Drifta parādi pa pilsētas ielām, tas viss pievilina skatītājus no visas pasaules.

Šogad Biķerniekos uz starta izies 50 spēcīgākie Eiropas drifteri no 24 valstīm. 43 dalībnieki būs DMEC visas sezonas braucēji, bet septiņi dalībnieki būs, kuriem ir piešķirtas īpašās “Wild Card” tiesības piedalīties šajā Eiropas čempionātā, šos dalībniekus organizatori izziņos jau drīzumā, bet sagaidāmi spēcīgi un zināmi uzvārdi.

Viens no gaidītākajiem sportistiem Rīgā ir Latvijas skatītāju iemīļotais braucējs, vairākkārtējais Eiropas un arī divkārtējais Formula D čempions Džeims Dīns, kurš gan tomēr šogad DMEC kopvērtējumā pašlaik ir 2.vietā, jo DMEC pirmajos posmos lieliski sevi pierāda jaunā uzlecošā zvaigzne no Īrijas Duāns Makkīvers. Lieliski šogad sevi pierāda arī Juha Rintanens no Somijas. Braucējs, kuru noteikti atceras Latvijas līdzjūtēji, kuri driftam seko jau no pirmsākumiem. Tieši Juha bija braucējs, kurš sākoties driftam Eiropā, bija viens no spēcīgākajiem braucējiem visos starptautiskajos seriālos Rīgā, kur viņš kāpa uz pjedestāla pirmā pakāpiena. DMEC braucēju saraksts šogad ir tik pārpildīts, ka par katru sportistu ir atsevišķs stāsts un sasniegumu saraksts, vairākkārtējie savu valstu čempioni, starptautisku seriālu dalībnieki, pazīstamu komandu braucēji.


Publicitātes foto

Šis gads īpašs būs arī ar to, ka pirmo reizi starptautiskā seriāla ietvaros tiks braukta mazliet savādāka trases konfigurācija nekā ierasts. #FDstyle konfigurācija, kura ieguvusi savu atpazīstamību tieši pēc HGK challenge sacensībām. Nosaukums ir sasaistīts ar to, ka pirmo reizi šī konfigurācija tika braukta šajās sacensībās. To ir braukuši ārzemju sportisti no seriāla FD, kā arī mūsu pašu braucējs Kristaps Blušs, kurš trīs gadus bija prestižā FD seriāla braucējs. Konfigurācijas galvenā atšķirība no #RigaBaby konfigurācijas ir pēdējais līkums - finišs, kurš pēc ieejas šosejas boksos veido garu betona sienu pretējā virzienā. Sacensības noteikti padarīs interesantākas fakts, ka lielākā daļa braucēju pirmo reizi brauks šo konfigurāciju.

Drift King of Riga divu norises dienu laikā skatītājiem būs iespēja ne tikai satikt braucējus, aplūkot viņu automašīnas, iegūt autogrāfus un satikt viņus Rīgas ielās, bet būt arī lieciniekiem grandiozam šovam. Sacensību pirmā diena, piektdiena 2 augusts, kā jau ierasts būs paredzēta treniņbraucieniem un drifta parādei pa Rīgas pilsētas ielām, sacensību oficiālajā dienā, 3.augustā, notiks kvalifikācijas braucieni, tandēmu treniņi, oficiālā atklāšanas parāde, dažādi šovi, pārsteigumu šovi un, protams, dienas gaidītākais notikums, tandēmu Top32 fināli.

Vienlaicīgi ar aizraujošajām drifta cīņām divu dienu garumā, 3.augustā, Spīdveja stadionā notiks pirmais Riga Car Expo, kurā ir lieliska iespēja jebkuram, skaista un ekskluzīva auto īpašniekam atrādīt savu auto bez maksas. Bet kā noslēgums drifta sacensībām, 4.augustā, Spīdveja stadionā, notiks Gymkhana 2.posms, kur uz starta mēs redzēsim ne tikai drifterus , bet arī standarta automobiļus, kur iespējas pieteikties jebkuram interesentam.

Organizatori atgādina, ka uz sacensībām ir limitēts biļešu skaits tribīnēs, kas ir noteikts atbilstoši sēdvietu skaitam, gan A , gan B tribīnēs Biķerniekos. Biļetes pašlaik uz tribīnēm maksā vēl tikai 20 EUR, iekļaujot ne tikai sacensību dienu 3.augustā, bet arī 2.augusta treniņu dienu.

Biļetes pieejamas visās Circle K uzpildes stacijās, kā arī www.bilesuserviss.lv. Vairāk informāciju par sacensībām meklējiet www.driftkingofriga.com.


Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png