profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drifta sezonas 'puslaikā' 14 gadus vecais Bertāns kopvērtējumā trešais

Go4speed 21.06.2019 - 23:36 Drifta sezonas 'puslaikā' 14 gadus vecais Bertāns kopvērtējumā trešais
Foto: StiprsFoto

Ar pagājušajā nedēļas nogalē Biķerniekos notikušo Vasaras drifta festivālu Latvijas drifta kausā iestājies puslaiks. Pēc pirmajiem trīs posmiem “NIK NAK Wolftrike” komandas pilots Nikolass Bertāns ProAm klases kopvērtējumā ierindojas trešajā vietā, no līdera atpaliekot vien par septiņiem punktiem.

Vasaras drifta festivāls 14 gadus vecajam Bertānam iesākās ar ne pārāk veiksmīgu kvalifikāciju, jo pirmajā braucienā pārāk liela leņķa dēļ nācās praktiski apstāties un attiecīgi palikt bez punktiem. Lai kvalificētos finālbraucieniem, otrais brauciens tika veikts piesardzīgāks un ar 70 punktiem iegūta 11. vieta.

Finālbraucienu TOP 32 un TOP 16 kārtās ar labu sniegumu tika pārspēti igaunis Keio Heimans un Andris Liparts. TOP 8 sekoja cīņa ar igauni Marco Prems, ar kuru Nikolass bija ticies jau sezonas atklāšanā. Abi divi braucēji uzrādīja skaistus braucienus, tādēļ tiesneši lēma par pārbraucienu. Tā pirmajā braucienā latviešu pilots teju perfekti nosekoja, tomēr pa priekšu braucot neizdevās paņemt vienu vērtējošo zonu, kā rezultātā Prems šosezon jau otro reizi no savstarpējās cīņas aizgāja kā uzvarētājs.

“Lai arī zināma trase un daudz šeit braukti treniņi, šī nav mana mīļākā Biķernieku konfigurācija. Sacīkstēs nesanāca izmantot visu trasi un aizslīdēt no malas līdz malai, laikam vairāk braucu ideālo kartinga trajektoriju,” ar humoru savas kļūdas uztver Nikolass Bertāns, piebilstot, ka “auto ir ātrs un neslīd tik ļoti, lai brauktu plaši un plūdeni”. Automašīnas ātrums gan lieti noderēja Gymkhana disciplīnā, kas paralēli driftam norisinājās spīdveja stadionā. Slalomā ieskaitē Nikolasa tēvs Kaspars izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien Ingum Jēkabsonam.


Publicitātes foto

Par sīvo ProAm kopvērtējuma cīņu runājot, Nikolass atzīst, ka “kvalifikācijā var iegūt daudz punktus, tādēļ jāmēģina vienmēr tiekties uz uzvaru un 12 punktiem. Un no posma jāmēģina aizbraukt ar 112 punktiem (uzvara gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs)”. Nākamais Latvijas drifta kausa posms (pēc divu gadu pārtraukuma) norisināsies Daugavpilī. “Neesmu tur braucis, būs pārsteigums. Jauna trase, jauni piedzīvojumi,” uz gaidāmajām sacīkstēm pozitīvi raugās Bertāns.

Street klasē “NIK NAK Wolftrike” komandu šosezon pārstāv Klāvs Ašmanis, kuram šī ir debijas sezona driftā. Ar katru posmu ir vērojams progress, kas Vasaras drifta festivālā vainagojās ar punktiem abos kvalifikācijas braucienos un skaistiem tandēmiem. “Piektdienas treniņos nekas neizdevās, bet sestdienas rīta treniņos atgriezās enerģija un sanāca tandēmi gan pa priekšu, gan sekojot. Pirmajā kvalifikācijā ieguvu punktus, tādēļ uz otro nolēmu riskēt. Gribēju trāpīt pa sienu, un tas arī izdevās (smejas). Sadraudzējos ar trasi un iepatikās, foršākā konfigurācija kādu līdz šim esmu braucis,” tā par sacensību sākumu Klāvs Ašmanis.

Finālbraucienos (TOP 32) pretī stājās viens no labākajiem Street klases pārstāvjiem – Jānis Kazaks. “Ļoti labs tandēms pret Kazaku, ja neskaita pēdējos piecus metrus un sagriešanos. Bija viegli sekot tik labam braucējam un arī, ja nebūtu sagriezies, rezultāts droši vien nebūtu mainījies. Nesaprotu gan, kas notika, vai gāze bija par maz, vai par daudz, neesmu vēl tik pieredzējis,” tā sagriešanos komentē Klāvs. Tāpat kā Nikolass arī Klāvs Daugavpilī nav startējis, tādēļ šo posmu viņš gaida kā pārsteigumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png