profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

14 gadus vecais Bertāns Jelgavas driftā izcīna otro vietu

Go4speed 22.05.2019 - 10:54 14 gadus vecais Bertāns Jelgavas driftā izcīna otro vietu
Publicitātes foto

Ar veiksmīgiem startiem un godalgotām vietām ''NIK NAK WOLFTRIKE'' drifta komanda pagājušajā nedēļas nogalē aizvadīja Latvijas drifta kausa otro posmu. Nikolass Bertāns Jelgavas trasē “Rullītis” otro gadu pēc kārtas izcīnīja otro vietu ProAm klasē, kamēr komandas biedrs Klāvs Ašmanis varēja priecāties par stabilu kvalificēšanos Street klases finālbraucieniem.

14 gadus vecais Bertāns uz sacīkstēm svētdienā bija ieradies sagatavojies, jo iepriekšējās dienās cītīgi trenējas, meklējot gan pareizās trajektorijas, gan īstos regulējumus un riepu spiedienus. Treniņu laikā ieguldītais darbs atmaksājās - abi kvalifikācijas braucieni bija teju identiski labi (92 un 93 punkti), ļaujot kvalifikācijā izcīnīt pirmo vietu.


Publicitātes foto

TOP 8 un TOP 4 kārtās Nikolass demonstrēja stabilu sniegumu gan braucot pa priekšu, gan sekojot, tādējādi uzvarot Māri Hartmani un Edvardu Žodziņu. Finālā pretī nāca Rolands Bērziņš, kurš līdz tam bija paspējis aizvadīt vairākus pārbraucienus. Fināla braucieni starp abiem pilotiem bija ļoti līdzīgi un tiesneši lēma par pārbraucienu. Tas izveidoja kuriozu situāciju, jo Bērziņam līdz ar neskaitāmajiem braucieniem bija beigušās riepas.

Bērziņš bija gatavs braukt ar jau nodilušajām riepām, tomēr Nikolass ar komandu bija par godīgu cīņu un savam konkurentam bez minstināšanās aizdeva divas no savām jaunajām. Jāatzīmē, ka tieši šīs riepas Bertāns sestdienas vēlā vakarā pēc treniņiem no Bērziņa bija aizņēmies, jo saprata, ka svētdienās sacīkstēs ar esošo daudzumu varētu būt par maz.


Foto: Antons Vjačeslovičs

Pārbrauciena pirmajā pagriezienā Bērziņš sekojot bija tik tuvu, ka Bertāns, nevēloties kontaktu, par ātru iespieda gāzi grīdā un sagriezās. Sekojošais brauciens bija tuvs arī Nikolasam, tomēr pirmajā braucienā zaudēto neizdevās atgūt. Tādējādi savu pirmo uzvaru driftā svinēja Bērziņš, kurš pēc sacīkstēm skaidroja, ka “negribēju, lai Nikolass atraujas, tādēļ gāju uz pilnu”.

''Negaidīju, ka Rolands būs tik tuvu, negribēju kontaktu, tādēļ par ātru nospiedu gāzi un sagriezos. Ja nobīsties no haizivs (tā tautā sauc veco 6. sērijas BMW, ar kuru startē Bērziņš), tad esi otrais,” smejot atzīst Nikolass Bertāns. Neraugoties uz to, jaunais sportists ir priecīgs par rezultātu vienā no savām mīļākajām trasēm. “Paldies visiem atbalstītājiem, faniem un komandai. Ar nepacietību gaidu nākamo posmu, darīsim visu, lai izcīnītu pirmo pirmo vietu.”

Publicitātes foto

“NIK NAK WOLFTRIKE” komandas Street klases pilots Klāvs Ašmanis pēc nekvalificēšanās pirmajā posmā sev par mērķi bija nospraudis iekļūt finālbraucienos. Tas izdevās, jo spēcīgajā 39 dalībnieku konkurencē kvalifikācijā izdevās uzrādīt 21. rezultātu. Jāatzīmē, ka sestdienā viņa spēkratam salūza sajūgs, kā rezultātā nācās izlaist praktiski visu treniņa sesiju. Tas atspēlējās tandēmu braucienos, jo TOP 32 cīņā pret Imantu Bitmetu tika pieļautas kļūdas un attiecīgi piedzīvots zaudējums.

''Trase salīdzinoši ar pirmo posmu Biķerniekos bija daudz grūtāka, bija, ko domāt un darīt, bet attiecīgi arī interesantāk. Pēc video noskatīšanās sapratu, ka trasē izmantoju tikai pusi jaudas, būs jādod vairāk grīdā. Esmu gandarīts par stabilo kvalificēšanos, tomēr jāmācās tandēmi un jātrenējas, jo nākamais mērķis ir iekļūt TOP 16 un TOP 8,” tā par sacīkstēm Jelgavā un saviem nākamajiem mērķiem Klāvs Ašmanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png