profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristaps Blušs: Šosezon redzēsim ļoti spilgtus vārdus, kas startēs ar mūsu mašīnām

Go4speed 25.02.2019 - 23:02 Kristaps Blušs: Šosezon redzēsim ļoti spilgtus vārdus, kas startēs ar mūsu mašīnām
Foto: facebook.com/pg/hgkracingteam

2017.gada sezonā Latvijas labākais drifteris Kristaps Blušs prestižajā Formula Drift čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu. 2018.gada sezonā sportists uz starta stājās ar jauno BMW E92 "Eurofighter" automašīnu, kuras jauda bija ap 900 Zs. Diemžēl 2018.gada sezona Kristapam nebija tik veiksmīga kā iepriekšējā, jo sezonas kopvērtējumā Blušs izcīnīja 14.vietu, par 280 punktiem atpaliekot no uzvarētāja Džeimsa Dīna, kurš šosezon izcīnīja divas uzvaras.

Sarunā ar portālu Go4speed Kristaps atskatās uz aizvadīto sezonu, kā arī ieskicē jaunās sezonas plānus.

Kristap, kā tu raksturotu 2018.gada ''Formula Drift'' sezonu?
Teikšu tā, ka sezona sanāca par 50%, bet otrus 50% norakstītu uz apstākļu sakritību. It kā liekas, ka viss bija labi, bet varēja būt labāk. Ņemot vērā, ka bija jauna mašīna, kā arī bija jaunas lietas, kas jāapgūst, apzinājāmies, ka viegli nebūs, taču nedomāju, ka būs tik slikti. Bet bija uzvara vienā posmā, kas tomēr nav slikti.


Foto: facebook.com/pg/hgkracingteam

Kā patika tava jaunā mašīna? Kā tā uzvedās?
Super. Auto ir ļoti konkurētspējīgs un perspektīvs, tāpēc domāju, ka visas lielākās uzvaras mums vēl tikai priekšā.

Kā konkurenti reaģēja uz tavu jauno auto?
Bija ļoti liela interese. Varu atklāt, ka šogad divi Formula Drift čempioni brauks ar Eurofighter šasiju. Tas viss paliek globālāks un man par to ir liels prieks, ka tas viss attīstās. Esam pierādījuši, ka šis auto ir ļoti konkurētspējīgs, un arī tā dizains ir ļoti veiksmīgs, tāpēc šosezon redzēsim ļoti spilgtus vārdus, kas startēs ar mūsu mašīnām.

Ko pats darīsi?
Noteikti būsim starptautiskā arēnā, bet, cik daudz, cik intensīvi un kur brauksim, to šobrīd nevaru pateikt. Taču darīsim visu, lai attīstītu savu zīmolu.

Tavuprāt, cik sportisti var uzvarēt vienā Formula Drift posmā?
Teiktu, ka 16. Manuprāt, beidzamais gads statistiski bija visciešākais un saspringtākais tieši punktu ziņā (2018.gada sezonas astoņos posmos uzvaras svinēja seši dažādi braucēji).


Foto: facebook.com/pg/hgkracingteam

Kā tu skaties uz driftu Latvijā?
Manuprāt, pēdējos divos gados Latvijā vērojams neliels regress (dalībnieku ziņā), taču ceru, ka nākamajos piecos gados to visu izdosies pacelt citā gaismā. Ja mēs runājam par organizatoriskajām lietām, tad Latvijā viss ir fantastiski, bet, kā jau teicu, trūkst braucēju. To nevar atstāt pašplūsmā un gaidīt, kad viņi paši atnāks. Ir jārada apstākļi, lai braucēji brauktu.

Vai tavai komandai ir vēl kādi projekti?
Nekā tāda liela un skaļa pagaidām nav. Pieļauju, ka pats varētu atgriezties kādā šosejas posmā un piedalīties kādā Latvijas čempionāta posmā, kas man ir tuvu sirdij un kas liekas ļoti forši.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png