profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Februāra sākumā neierastā formātā tiks aizvadīts ziemas drifts

Go4speed 23.01.2019 - 20:07 Februāra sākumā neierastā formātā tiks aizvadīts ziemas drifts
Foto: facebook.com/ziemasdrifts

Ar ziemas iestāšanos un īsti ziemīgu laikapstākļu esamību, Ziemas Drifts organizatori paziņojuši par "Ziemas drifts 2019" pirmo posmu, kas norisināsies ledus trasē ''Stūri" jaunā, neierastā divu dienu formātā. Šajās sacensībās sportisti varēs izmantot ziemas ielas riepas ar 2 mm radzēm.

Sestdiena 2.februārī trase tiks atvērta brīvajiem treniņiem, bet vēlāk pēcpusdienā sekos kvalifikācija. Labākie braucēji, kuri pēc kvalifikācijas rezultātiem ierindosies top 32, automātiski izies uz starta svētdien 3.martā, cīnoties par vietām.

Kā portālam Go4speed pastāstīja sacensību rīkotājs Gvido Elksnis, tad drīzumā tiks publicēts sacensību nolikums, bet šobrīd sportisti var droši sākt gatavoties šīm sacensībām.

''Šobrīd norit pēdējie saskaņošanas darbi ar LAF. Trase šobrīd ir gatava un atrodas ļoti labā stāvoklī. Trase tā pati, tāpēc sportistiem tā ir zināma," stāsta Gvido Elksnis.


Foto: facebook.com/ziemasdrifts

''Par braucējiem vēl grūti kaut ko komentēt, bet domāju, ka konkurence būs solīda un uz starta izies zināmi un spēcīgi drifteri. Par sacensībām ir interese no lietuviešiem, kuri izteica vēlmi startēt, tā kā domāju, ka dalībnieku ziņā viss būs labi. Jā, šogad esam nolēmuši sacensības rīkot divas dienas - sestdien būs treniņi un kvalifikācija, bet otrajā dienā no 12:00 līdz 15:00 pabeigsim pasākumu. Kad beigsies sacīkstes, domāju, ka atvērsim trasi un pa to varēs izbraukt jebkurš gribētājs. Taisām divu dienu pasākumu, lai visi kārtīgi var izbraukāties. Sestdien noskaidrosim labākos 32 braucējus, kuri tad pa nakti varēs uzlabot auto un sacensībās atgriezties svētdien,'' turpina Elksnis, atklājot, ka dalībnieku skaits varētu būt ap 50, kas ir optimāls skaits, lai sacensības varētu noritēt raiti.

Jautāts, ko šādas sacensības pa ledu var dot drifteriem, Elksnis atzina, ka "Uzskatu, ka braukšana pa ledu ir pats lētākais veids, kā iesācējiem iemācīties braukt driftā. Uzliec vienu riepu komplektu un brauc. Šeit pat nevajag jaudīgas mašīnas. Uzskatu, ka tas ir perfektākais poligons, kur sākt drifta gaitas. Kad tu to iemācies, tad pavasarī jau vari mēģināt to pašu darīt uz asfalta. Iesaku visiem jaunajiem braucējiem, kuri grib sākt savas drifta gaitas, sākt to darīt uz ledus,'' nobeidz Elksnis.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png