profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Betsafe Drifta sezonas noslēgumā drifts Biķerniekos notiks divās vietās vienlaicīgi

Go4speed 01.10.2018 - 13:28 Betsafe Drifta sezonas noslēgumā drifts Biķerniekos notiks divās vietās vienlaicīgi
Foto: Pontus Blomqvist. Foto

Betsafe drifta sezona noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē, 6.oktobrī, Biķerniekos, kur uz starta izies visas trīs drifta klases, bet šoreiz drifts notiks vienlaicīgi divās vietās. Latvijas drifta kausa street klase savas sacensības aizvadīs Biķernieku spīdveja stadionā, bet Proam un Pro klases savus startus aizvadīs Biķernieku lielās trases konfigurācijā ar jaunu papildus līkumu trases beigās.

Visu dienu drifts notiks paralēli abās vietās, tāpēc skatītāji būs aicināti vērot driftu gan lielajās, atjaunotājas Biķernieku tribīnēs, gan no laukuma pie spīdveja stadiona. Pašlaik dalību sacensībām jau pieteikuši 69 dalībnieki, un, kas priecē, ka Pro klasē uz starta izies arī viesis no Zviedrijas un Somijas.

Tieši Biķerniekos izšķirsies uzvarētāji un kopvērtējuma pjedestāli 2018.gada sezonā. Pro klasē kopvērtējuma līderis ir Ēriks Ulass, kuru izskatās, ka šogad nevienam neizdosies apdzīt, un viņš būs ne tikai Baltijas čempions bet arī Latvijas. Viņam seko Ingus Jēkabsons un Jānis Eglīte, bet sezonas noslēgumā cīņai ir pieslēdzies Rinalds Rižovs, kuram ir teorētiski vēl iespēja sasniegt gada kopvērtējuma pjedestālu. Cīņā iesaistās arī Igaunis Kristjans Sallu Salmre, kurš šogad aizvada visus Pro LV posmus.


Publicitātes foto

ProAm klasē situācija ir pilnīgi neprognozējama, no 1.-8. vietai rezultāti ir tik blīvi, ka tie izšķirsies tieši 6.oktobrī. Arī Proam komandu ieskaitē četras komandas, kuras ir reģistrētas Betsafe Latvijas drifta kausa ieskaitē 2018. gada sezonā, pjedestālu sadalīs tieši sezonas noslēguma sacensībās.

Street klasē ir līdzīgi kā Proam klasē, tikai street pašlaik ļoti tuvi punkti ir braucējiem no 1.-10. vietai, un arī šeit viss izšķirsies tieši 6.oktobrī. Tas nozīmē, ka šīs sacensības ir svarīgas visiem braucējiem, gan tiem, kuri cīnās par vietu uz pjedestāla gada kopvērtējumu, gan arī pārējiem, lai nostiprinātu pēc iespējas augstāku rezultātu, noslēdzot sezonu. Street komandu ieskaitē ir reģistrētas sešas komandas, un arī tās pjedestālu sezonā sadalīs tieši sezonas noslēgumā.

Kamēr vienā trasē norisināsies Proam un Pro cīņas, tikmēr turpat blakus notiks Street cīņas. Kamēr viena klase aizvadīs dalībnieku sapulces, paralēli otrajā trasē notiks drifts.

Biļetes šoreiz ietver neierobežotu piekļuvi gan abiem dalībnieku parkiem, gan, protams, centrālajām tribīnēm. Biļetes iespējams iegādāties visās biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes būs iespējams iegādāties arī uz vietas.

Piektdienas vakarā Biķerniekos tiks aizvadīti treniņu braucieni proam un pro klasei.

Vairāk informāciju par sacensībām un dienaskārtību var iegūt www.driftlatvia.com


Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png