profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas un Baltijas drifta čempiona titulu izcīnījis Jānis Eglīte

Go4speed 12.10.2017 - 11:23 Latvijas un Baltijas drifta čempiona titulu izcīnījis Jānis Eglīte
Publicitātes foto

8.oktobrī Biķerniekos noslēdzās  2017. gada drifta sezona. Uz starta izgāja 84 dalībnieki no četrām valstīm. Mainīgo laika apstākļu dēļ braucējiem nācās pielāgoties nemitīgām izmaiņām trasē - sacensību braucieni noritēja gan pa sausu, gan slapju trasi. Sezonas noslēgumā PRO klases čempiona titulu ar uzvaru noslēdzošajā posmā izcīnīja pazīstamais Latvijas drifteris Jānis Eglīte.


Proam klases kausa ieguvējs. Foto: Sanel.lv

Sezonas noslēgumā izšķīrās visu trīs klašu - PRO, Proam un Street - čempiontituli. Street klasē par sacensību uzvarētāju kļuva Intis Bērziņš, kas viņam tādejādi nodrošināja uzvaru arī sezonas kopvērtējumā. Proam klasē lielisku sniegumu trasē rādija viens no debitantiem Kristians Burkovskis, kuram arī izdevās uzvarēt sezonas noslēgumā. Proam klasē par sezonas uzvarētāju Top3 cīņa bija sīva, tikai ar 11,5 punktu pārsvaru uzvaru izrāva Jānis Jurka.

Prestižākajā PRO klasē uzvarētāja noskaidrošana beidzās jau Top16, jo Jānim Eglītem galvenais bija uzvarēt pirmo tandēmu. PRO klases pjedestāls noslēguma sacensībās internacionāls - Latvija (Jānis Eglīte), Somija (Niko Mātala) un Igaunija (Harolds Valdma). Sezonas kopvērtējums PRO klasei jeb Latvijas drifta čempionātam tāds pats kā Baltijas drifta čempionātam. Šogad latvieši bija ne tikai labākie Latvijā, bet arī Baltijā - par čempionu kļuva Jānis Eglīte, otrajā vietā ierindojās Ingus Jēkabsons, bet trešais - Ēriks Ulass.


Street klases kausa ieguvējs Intis Bērziņš

Drifta sezona ir oficiāli noslēgusies, braucējiem priekšā vēl ir "Drift Games" pasākums. 2018. gadā Latvijas drifts svinēs savu 10. pastāvēšanas jubileju.

Noslēguma posma rezultāti:
STREET
Intis Bērziņš
Aivars Taube
Rūdolfs Salmanis

PROAM
Kristiāns Burkovs
Andris Liparts
Jānis Jurka

PRO
Jānis Eglīte
Niko Mātala
Harolds Valdma
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png