profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķerniekos startēs 75 dalībnieki, starp kuriem dāmas un pasaulē jaunākais drifteris

Go4speed 02.10.2017 - 21:56 Biķerniekos startēs 75 dalībnieki, starp kuriem dāmas un pasaulē jaunākais drifteris
Foto: Olafs Ezertēvs

Autosporta sezona Latvijā straujiem soļiem tuvojas beigām un viens no spilgtākajiem noslēgumiem solās būt driftā – 8. oktobrī Biķernieku trasē pulcēsies vairāk nekā 75 sportisti/-es, kuru starpā būs divas dāmas, kā arī 12 un 15 gadus veci juniori un spēcīgi viesi no Skandināvijas.

Latvijas drifta sezonas noslēgums būs īpašs gan ar kopvērtējuma cīņām čempionāta un kausa ieskaitēs, gan arī ar kolorīto dalībnieku sastāvu. PRO klasē uz uzvaru tēmēs jaunais Baltijas čempions 2017. Jānis Eglīte, kurš pirms noslēdzošā posma atrodas arī Latvijas čempionāta galvgalī. Viņam nopietnu konkurenci gan sastādīs pagājušā gada Baltijas un Latvijas čempions Ingus Jēkabsons, tāpat jāuzmanās no Eiropas sacīkstēs pieredzi uzkrājušā soma Juhas Poitalākso. Kopā Pro klasē uz starta izies astoņi viesi no Somijas, kuri sastādīs nopietnu konkurenci Latvijas Pro klases braucējiem.

Ja PRO klasē tituls jau praktiski ir izšķirts, tad Latvijas drifta kausa ProAm ieskaitē cīņas par sezonas uzvarētāju solās būt ļoti karstas. Pirmo trijnieku – Jāni Brālīti, Rinaldu Rižovu un Jāni Jurku – šķir vien 14 punkti, kas nozīmē, ka uzvara posmā visdrīzākais nozīmēs uzvaru arī kopvērtējumā.


Foto: Olafs Ezertēvs

ProAM klasē gan par pārsteigumu var parūpēties ikviens, to starpā arī pasaulē jaunākais drifteris, 12 gadus vecais Nikolass Bertāns un 15 gadus vecais debitants Artūrs Bondars, kurš līdz šim startējis kartinga sacensībās. Uzmanība jāpievērš arī daiļā dzimuma pārstāvēm – Krise Aalto no Somijas un Deimante Radzeviciute no Lietuvas noteikti vēlēsies pacīnīties par uzvarām un pjedestālu.

Tāpat sezonas noslēgumā uz starta izies Latvijas drifta kausa Street jeb ielas klase, kurā kopvērtējuma līderi 2017 gadā izšķirsies tieši šajās sacensībās. Street klase savus startus aizvadīs aiz konfigurācijas, kura saukta „aiz starta mājas”, tandēmu fināli būs svētdienas vakarā, kas nozīmē, sacensības pa krēslu! Trases konfigurācija šoreiz visām klasēm būs pretēji ierastajam virzienam, t.i. starts no kartinga trases/šosejas boksiem, pēc kuriem ProAm un PRO brauks lielās tribīnes virzienā.

Darbība trasē sāksies jau sestdienā, 7. oktobrī, kad no 10:00 līdz 20:00 tiks aizvadīti visu klašu treniņbraucieni un Street klases kvalifikācija. Īstās cīņas trasē gan norisināsies svētdien, 8. oktobrī – rīta pusē paredzētas ProAm un PRO klašu kvalifikācijas, kurām 13:00 sekos oficiālā sacensību atklāšana, bet no 13:30 līdz pat 20:00 trasē varēs redzēt izšķirošās tandēmu cīņas.

Ieejas biļetes būs derīgas gan sestdienai, gan svētdienai, kur visiem skatītājiem būs brīva pieeja dalībnieku parkam. Biļetes cena pieaugušajiem līdz 06.05.2017 ir 13 eiro, bet vēl ir iespējams iegādāties tās pa 10 eur. Jauniešiem no 16 līdz 18 gadiem - 5 eiro, bet bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Kā ierasts sezonas noslēgumam, šajās sacensībās būs atvērtais dalībnieku parks, lai katram ir iespēja satikt braucējus un apskatīt tuvāk sportistu automašīnas. Vairāk informāciju par sacensībām meklējiet www.driftlatvia.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png