profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķerniekos startēs pasaulē labākais drifteris

Go4speed 30.05.2017 - 14:19 Biķerniekos startēs pasaulē labākais drifteris
Daigo Saito. Publicitātes foto

Par labāko sānslīžu meistaru pasaulē uzskatītais Daigo Saito Latvijā ieradīsies no drifta dzimtenes Japānas, lai kopā ar amerikāņu titulētāko zvaigzni Krisu Forsbergu sacenstos pret Eiropas un Krievijas drifta eliti.

Šāda drifta smagsvaru cīņa Baltijā un pat Eiropā būs redzama pirmo reizi. Tepat Rīgā notiekošajai trīs kontinentu sadursmei sekos līdzi drifta fani visā pasaulē – sākot no Kalifornijas, ASV, līdz pat Tokijai Japānā.

Pasaules līmeņa drifta zvaigznes Latvijā viesosies 17. jūnijā, kad bīstamajā un betoniem bagātajā Biķernieku trasē norisināsies HGK Drift Challenge šova sacensības. Abu favorītu CV ir iespaidīgi - amerikānis Forsbergs pasaules prestižākajā drifta čempionātā – ASV notiekošajā Formula Drift – izcīnījis trīs čempiona titulus, savukārt japānis Saito leģendas statusu ieguvis, jo kā vienīgais drifteris pasaulē sevi var saukt par ASV, Japānas un Āzijas čempionu.

Forsbergu un Saito HGK Drift Challenge sagaida ļoti spēcīga konkurence, jo dalību šobrīd jau ir apstiprinājuši tādi Eiropas drifta spīdekļi kā Polijas čempioni Pāvels Trela un Bartošs Stolarskis, Ukrainas čempions Aleksejs Golovņja un Latvijas drifta jaudīgākais piecinieks - Jānis Eglīte, Ingus Jēkabsons, Ivo Cīrulis, Ingemārs Jēkabsons un, protams, Formula Drift startējošais HGK pilots Kristaps Blušs. Tāpat pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijā viesosies arī vadošie Krievijas drifta čempionāta dalībnieki.


Publicitātes foto

Visus iepriekšminētos dalībniekus sacensību laikā varēs satikt personīgi, jo dalībnieku parks būs atvērts ikvienam HGK Drift Challenge apmeklētājam. Tā būs lieliska iespēja nepiespiestā atmosfērā iegūt savu elku kopbildes un autogrāfus, kā arī tuvumā apskatīt augstākās klases drifta automašīnas. Tāpat šī būs vienreizēja iespēja pirms došanās uz ASV, kad klātienē varēs aplūkot HGK jauno drifta spēkratu - BMW E92 Eurofighter - ar kuru Kristaps Blušs turpmāk startēs Formula D seriālā ASV.

Unikāls HGK Drift Challenge pasākums būs ne vien ar dalībnieku sastāvu, bet arī ar Biķerneiku trases konfigurāciju. Sākuma daļā automašīnu ātrums sānslīdē pārsniegs 130 km/h, bet noslēdzošajā līkumā braucējiem būs jādriftē kā uz naža asmens, vien centimetru attālumā no iespaidīgas betona sienas. Par papildus cīņas sparu gādās vērtīgas balvas no HGK atbalstītājiem Samsonas Motorsport, Wisefab un Motul.

Biļetes, ar kurām skatītājiem būs brīva pieeja gan tribīnēm, gan servisa parkam, iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās, tai skaitā www.bilesuserviss.lv. Uzrādot iegādāto biļeti, interesentiem būs iespēja par brīvu vērot arī piektdienas treniņus, kuri norisināsies no 14:00 līdz 18:00. Sīkāka informācija par pasākumu atrodama www.hgkchallenge.com.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png