profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Triobet Latvijas drifta sezona tiks noslēgta ar rekordlielu dalībnieku skaitu

Go4speed 13.10.2016 - 10:05 Triobet Latvijas drifta sezona tiks noslēgta ar rekordlielu dalībnieku skaitu
Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Šo sestdien, 15.oktobrī, Biķerniekos notiks Triobet Latvijas drifta sezonas noslēgums, kur uz starta vienā dienā izies gan Street, gan ProAm, gan Pro klases.

Dalību sacensībām ir pieteikuši 85 dalībnieki, no tiem astoņi ir no Lietuvas un Igaunijas. Street klasē uz starta izies 36 dalībnieki, ProAm klasē 30 un Pro klasē - 19 sportisti. Pro klasē sīvu konkurenci latviešiem sastādīs Igauņu un Lietuviešu braucēji. No Igaunijas uz starta izies tādi spēcīgi sportisti kā Henri Kivimagi un Karls Sanders Lebins. No Lietuvas startēs Benediktas Čirba un Evaldas Kovaļenka. Uz doto brīdi Latvijas drifta čempionāta līderis ir pagājušā gada čempions un šī gada Baltijas drifta čempions Ingus Jēkabsons, kuram tomēr vēl pēdējā posmā nāksies aizstāvēt savu Latvijas čempiona titulu 2016.

Sacensību oficiālā atklāšana noteikta uz 12:00, bet ieeja skatītājiem būs atvērta jau no 09:00. Līdz atklāšanai norisināsies Street un ProAm klašu kvalifikācijas braucieni, bet pēc oficiālās sacensību atklāšanas Pro klase aizvadīs treniņbraucienus, kuriem uzreiz pēc tam sekos kvalifikācija. Pēc tam būs Street tandēmi, ProAm tandēmi un Pro tandēmi jeb trīs tandēmu sesijas vienā dienā. Gan skatītājiem, gan braucējiem par prieku šoreiz tiks braukta trases konfigurācija no motormuzeja puses. Pirmo reizi šogad arī Street klase un ProAm brauks šo konfigurāciju, minot, ka tieši Street klase pagājušogad šajā konfigurācijā aizvadīja ļoti tuvus tandēmus.


Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Pro klasē pašlaik ar 514 punktiem līdera pozīcijas ieņem 2015. gada Latvijas drifta čempions Ingus Jēkabsons, kurš ir mazliet atrāvies no 2. un 3. vietas, tomēr teorētiski Ingusu vēl var apsteigt, tāpēc Ingus ir gatavs aizstāvēt savu čempiona titulu un noturēt savu pirmo vietu kopvērtējumā. No 2.-7. vietai ir sīva konkurence, tāpēc tieši Latvijas drifta sezonas noslēgumā mēs uzzināsim veiksmīgākos braucējus.

ProAm klasē arī vēl pilnībā apbalvot uzvarētājus nevar. Pašlaik kopvērtējuma līderis ir Aleksandrs Murajs, kurš sevi ir lieliski pierādījis trasē, bet viņa konkurenti daudz neatpaliek no viņa, tāpēc arī ProAm klases gada kopvērtējuma uzvarētāji tiks noskaidroti tieši sezonas noslēgumā.

Vissīvākā cīņa ir Street klasē, kur pašlaik pirmo no otrās vietas šķir tikai 0,5 punkti. Agris Čivčš, kurš ir šī gada jaunpienācējs, cīnās par pirmo vietu ar pagājušā gada Street klases līderi Ediju Lūkinu, un viņiem seko vēl daudzi braucēji, kuri noteikti darīs visu iespējamo, lai būtu kopvērtējuma līderi 2016.gadā.

Sportisti cīnās ne tikai par ieskaites punktiem personīgi sev, bet arī savai komandai. Pašlaik arī komandu cīņas ir sīvas un viss izšķirsies tieši sezonas noslēgumā.


Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Biļetes iepriekšpārdošanā maksā tikai 8 EUR. Biļete ietver gan tribīnes, gan dalībnieku parku. Uz vietas biļešu cena pieaugušajiem būs 10 EUR.

Starplaikā skatītājus sagaida paraugdemonstrējums no Smart club Latvia. Bērniem dalībnieku parkā darbosies bērnu laukums, bet sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru un BKSB sezonas noslēguma sacensībās organizatori aicina visus skatītājus, sportistus un viņu atbalstītājus ziedot asinis. Valsts asinsdonoru centra pieņemšanas punkts darbosies Biķernieku galvenajā ofisa ēkā no 11:30 līdz 15:30. Katram skatītājam būs iespēja iziet ārā no trases teritorijas uz BKSB ofisu un ar ieejas aproci tikt atpakaļ sacensībās.

Katrs donors, kurš ziedos asinis, piedalīsies izspēlē, kura notiks 15:30, un četri laimīgie gūs iespēju izmēģināt drifta braucienu kopā ar Latvijas un Baltijas drifta čempionu Ingusu Jēkabsonu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png