profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Drift Masters King of Riga' sacīkstēs startēs trīskārtējais Eiropas drifta čempions

Go4speed 12.09.2016 - 10:49 'Drift Masters King of Riga' sacīkstēs startēs trīskārtējais Eiropas drifta čempions
Džeims Dīns. Foto: @falkentyres

Kā ziņo sacensību organizatori, tad ''Drift Masters King of Riga'' posmā, kas notiks šajā nedēļas nogalē Biķerniekos, uz starta izies arī trīskārtējais Eiropas drifta čempions Džeims Dīns (James Dean).

Nedēļas nogalē 17-18 septembrī Biķerniekos norisināsies ''Drift Masters Triobet Latvian GP'' posmi, kur vienuviet trasē satiksies Polijas, Latvijas un citi Eiropas drifteri. Sacīkstes notiks divas dienas, kuru ietvaros būs trīs atsevišķi posmi. Šī būs pirmā reize, kad spēcīgākais Polijas drifta seriāls aizvadīs kādas sacensības ārpus Polijas, un tieši šim notikumam viņi ir izvēlējušies Biķernieku trasi.

''Drift masters GP'' posmi mazliet atšķiras ar savu specifiku no ierastajām drifta sacensībām Latvijā. Pirmkārt, tiek aizvadītas divas atsevišķas sacensības, otrkārt, fināli notiek tikai stiprāko Top 16 vidū.

''King of Riga'' posmos Latvijas līdzjutējus priecēs Džeims Dīns, kurš šogad jau kļuvis par Eiropas drifta čempionu seriālā ''All Star drift series'', nosargājot arī savu iepriekšējo gadu čempiona titulus. Sešos šī gada ''All Star drift'' posmos Dīns visas reizes kāpis uz pjedestāla, tāpēc būs interesanti redzēt, vai viņš noturēs savu latiņu Polijas posmos Latvijā, kur viņam pretī stāsies spēcīgā Poļu drifta komanda Budmat un Baltijas drifteri.


Publicitātes foto

Interesantas cīņas solās būt abas sacensību dienas, jo katru dienu tiks aizvadīta atsevišķa kvalifikācija un atsevišķi tandēmu fināli, tātad katru dienu pavisam citi tandēmu pāri. Konkurenci noteikti sastādīs arī pašmāju sportisti - Ingus Jēkabsons, kurš ir kļuvis par Baltijas čempionu 2016. Tātad trasē varēs redzēt Baltijas čempionu pret Eiropas čempionu. Tāpat uz starta redzēsim arī trīskārtējo Latvijas drifta čempionu Jāni Eglīti, kurš ir arī divkārtējais ''All Star drift'' vicečempions. Kopumā no Baltijas Poļiem pretim stāsies 13 sportisti. Šoreiz poļi būs vairākumā, jo no Polijas uz Latviju dosies ap 20 sportistiem.

Organizatori aicina skatītājus apmeklēt abas dienas, jo dienas kārtība ir saplānota tā, lai tā ritētu raiti un būtu interesanta. Beidzoties Polijas seriālam, sestdienas pēcpusdienā notiks Latvijas drifta čempionāta atsevišķi kvalifikācijas braucieni, bet svētdienā atsevišķi tandēmu braucieni. Jāpiemin, ka Latvijas drifta čempionāts brauks pa citu trases konfigurāciju kā Drift Masters seriāls. Tātad svētdienā būs iespējams redzēt divus atsevišķus tandēmu finālus, divās dažādās trases konfigurācijās.


Publicitātes foto

Arī šoreiz piektdienas vakarā 16.09. notiks drifta parāde pa Rīgas pilsētas ielām. Izbraukšana no Biķerniekiem plānota ap 19:00, bet aptuvenā ierašanās pie Brīvības pieminekļa 19:30

Abas sacensību dienas darbosies bērnu aktivitāšu laukumi. Papildus skatītājiem tribīņu pusē būs pieejamas dažādas aktivitātes. Šajās sacensībās skatītajiem būs lieliska iespēja arī iegādāties Drift Masters GP oficiālo atribūtiku, apģērbu un aksesuārus.
Biļetes ir iespējams iegādāties gan vienas dienas sacensību apmeklēšanai, gan divu dienu sacensību apmeklēšanai. Divu dienu biļete uz tribīnēm maksā 20 eur. Sacensību dienā būs iespējams iegādāties arī dalībnieku parka biļetes un VIP zonas biļetes.

DIENAS KĀRTĪBA

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png