profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķernieku standarta drifta konfigurācijā atgriežas Triobet Latvijas Drifta kauss

Go4speed 22.08.2016 - 21:27 Biķernieku standarta drifta konfigurācijā atgriežas Triobet Latvijas Drifta kauss
Foto: Olafs Ezertēvs

27.augustā Biķernieku trasē pie lielajām tribīnēm savu 6.posmu aizvadīs Triobet Latvijas drifta kauss un Igaunijas drifta kauss.

Triobet Latvijas drifta kausa braucējiem pēdējās sacensības bija Daugavpilī jūlija vidū, tāpēc sagaidāmas spraigas cīņas un daudz dalībnieku. Street klasē parasti uz starta stājas ap 30 dalībniekiem, kuriem šoreiz piepulcēsies vismaz desmit Igaunijas braucēji. Pirms 6.posma kopvērtējuma līderis ir pagājušā gada sezonas uzvarētājs Edijs Lūkins, bet tikai trīs punktus no viņa atpaliek Latvijas drifta kausa debitants Agris Čivčs, kurš turpinās cīnīties par uzvaru. No trešās līdz desmitajai vietai ir ļoti blīvi rezultāti, tāpēc, ņemot vērā to, ka sezona palēnām iet uz beigām, uzvarētāji vēl nav nosakāmi.

ProAm klasē uz sezonas beigām dalībnieku skaits pieaug, jo daudzi sportisti beidzot sataisījuši savus auto un gatavi sacensībām. 27.augustā Biķerniekos uz starta izies vismaz 25 Latvijas ProAm klases braucēji, kuriem piepulcēsies vismaz desmit Igaunijas ProAm klases braucēji. ProAm klases braucēji ar Igauņiem tikās aizvadot savu Latvijas posmu Igaunijā. Igauņi ir ļoti spēcīgi pretinieki, un, ņemot vērā to, ka visiem pirmie treniņi būs tikai dienu pirms sacensībām, visiem būs līdzīgas iespējas uzvarēt. Latvijas ProAm klasē pašlaik kopvērtējuma līderis ir Aleksandrs Murajs, kuram seko Rinalds Rižovs un Oskars Pūliņš. Arī ProAm klasē rezultāti ir cieši - Murajam ir jāuzvar, lai nosargātu savu līdera statusu, taču pārējiem no otrās līdz desmitajai vietai ir ļoti blīvi rezultāti, kurus noteikti ietekmēs arī Igauņu braucēji, jo tandēmu braucieni abām valstīm tiks aizvadīti vienā tandēmu sesijā.


Foto: Olafs Ezertēvs

27.augustā būs pirmspēdējais Latvijas drifta kausa posms Biķerniekos, jo nākamreiz ar street un ProAm klases sportistiem līdzjutēji tiksies sezonas noslēgumā oktobrī. Nedēļu vēlāk 2-3.septembrī atbalstītāj tiek aicināti atbalstīt Latvijas drifta kausa un Latvijas drifta čempionāta Pro klases braucējus Lietuvā, Kauņā, kur tiks aizvadīti oficiālie ieskaites posmi, bet jau pēc nedēļas, 11. septembrī Igaunijā, Raplas trasē, savu ieskaites posmu aizvadīs Latvijas street klases braucēji.

26.augustā no 15:00-20:00 norisināsies treniņi abām klasēm, bet 27.augustā oficiālā atklāšana noteikta uz 13:00, bet pirms tās Street klase aizvadīs savus kvalifikācijas braucienus. Arī šoreiz tiks aizvadīti divi atsevišķi tandēmu fināli Street un ProAm. Tandēmu starts noteikts uz 15:00

Biļetes iepriekš pārdošanā sacensībām pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Svinot 2016. gada mācību gada sākumu, Latvijas drifts dāvina visiem skatītājiem lielisku iespēju - biļešu cena no 20.-25.augustam ir tikai 5 EUR, kas ietver gan dalībnieku parka biļeti, gan vietu tribīnēs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png