profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars Latvijas posmā uzvar čempions Dīns, latviešiem rūgti zaudējumi

Go4speed 09.08.2016 - 19:41 Drift Allstars Latvijas posmā uzvar čempions Dīns, latviešiem rūgti zaudējumi
Uzvarētājs Džeimss Dīns pret Davidu Karkosiku TOP 8 kārtā. Foto: Power Hunters

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās Eiropas spēcīgākā drifta seriāla Drift Allstars Latvijas lielās balvas izcīņa. Vairāk nekā 40 braucēju konkurencē labāko sniegumu uzrādīja divkārtējais Drift Allstars čempions un aktuālais kopvērtējuma līderis īrs Džeimss Dīns, savukārt latviešu braucējiem sacensības beidzās jau TOP 16 kārtā.

Piektdien notikušajos treniņos braucēji trenējās pa sausu trasi, kamēr sestdienā jau nācās aprast ar mainīgiem un lietainiem laika apstākļiem. Jāatzīmē, ka piektdienā avārijas piedzīvoja vairāki latviešu piloti, no kuriem smagākā Dāvidam Jaunākajam, kurš ietriecās leģendārā Biķernieku konfigurācijas pirmā līkuma betona apmalēs. Par laimi, gan sportists necieta un arī automašīna pa nakti tika salabota.


Jānis Eglīte. Foto: Power Hunters

Pēc sestdienas rīta treniņiem sekoja sacensību atklāšana un kvalifikācija. Tajā labāko rezultātu uzrādīja vēlākais uzvarētājs Dīns, aiz sevis atstājot poļu zvaigzni Pjotru Viečeku un norvēģi Lasse Tonby. Labākais latvietis - Jānis Eglīte ar piekto kvalifikācijas rezultātu. Bez Eglītes TOP 32 finālbraucieniem kvalificējās vēl 8 latvieši - Alvis Buls, Ivo Cīrulis, Silvestrs Dziedātājs, Ingus Jēkabsons, Ēriks Ulass, Gvido Elksnis, Dāvids Jaunākais un Raivis Graudiņš.

Tomēr TOP 32 kārta pašmāju pilotiem izvērtās ļoti neveiksmīga, jo ārvalstu braucēju pārākumu nācās atzīt visiem, izņemot Eglīti. Vairāki sportisti uzrādīja negaidītas kļūdas, kādam nepaveicās, savukārt pāris pretinieki bija vienkārši spēcīgāki. Jāatzīmē, ka bez Eglītes no pārējām Baltijas valstīm TOP 16 kārtā iekļuva igauņi Jako Pino un Mikhel Norma Tults, kā arī lietuvietis Andrius Vasiļiauskas.


Andrius Vasiļiauskas TOP 8 kārtā pret Naidželu Kolferu. Foto: Power Hunters

No šī Baltijas četrinieka gan TOP 8 iekļuva vien Vasiļiauskas, pārspējot norvēģi Tonby. Jānis Eglīte piedzīvoja zaudējumu pret austrālieti Aleksandar Kantarovski, kurš uzrādīja labāku vadošo iebraucienu un agresīvāku sekojošo braucienu. TOP 8 Kantarovski piekāpās norvēģa Fredrika Myhres priekšā, savukārt Vasiļiauskas bija pa spēkam uzvarēt īru Naidželu Kolferu.

Līdz pusfināliem bez Myhres un Vasiļiauskas bija aizcīnījušies arī Dīns un somu talants Juha Poytalaakso. Pirmajā pusfinālā Dīns pārspēja Myhri, tomēr uzvara nebūt nenāca viegli, jo tikai caur pārbraucienu īrs iekļuva finālā. Otrais pusfināls gan bez pārbraucieniem un tajā pārāks soms Poytalaakso. Tas nozīmēja, ka cīņa par trešo vietu norisināsies starp Myhri un Vasiļiauskas.


Juha Poytalaakso finālā pret Džeimsu Dīnu. Foto: Power Hunters

Tāpat kā pirmajā pusfinālā arī cīņā par trešo vietu bija nepieciešams pārbrauciens, kā laikā gan Vasiļiauskas pieļāva pirmo lielo kļūdu, izlidojot no trases un tādējādi uzdāvinot trešo vietu norvēģim. Finālā Dīns savam konkurentam Poytalaakso neatstāja nekādas cerības un pārliecinošā čempiona manierē ar diviem izciliem braucieniem izcīnīja uzvaru Drift Allstars Latvijas lielās balvas izcīņā.

Drift Allstars Latvijas lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Džeimss Dīns, IRL, Nissan 200SX (S14a)
2. Juha Poytalaakso, FIN, BMW M3 (E92)
3. Fredrik Myhre, NOR, Toyota Supra
4. Andrius Vasiļiauskas, LTU, BMW M3 (E46)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png