profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas drifta čempionātā smagas avārijas un igauņa uzvara (FOTO)

Go4speed 15.06.2016 - 17:57 Baltijas drifta čempionātā smagas avārijas un igauņa uzvara (FOTO)
Ingus Jēkabsons finālā sekojot Haroldam Valdmam. Foto: Sven Suigussaar

Pagājušajā nedēļas nogalē - sestdienā un svētdienā - Pērnavā, Igaunijā, norisinājās Baltijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas PRO drifta čempionātu posmi. Sacensībās triumfēja visu svētdienu lieliski braucošais Harolds Valdma, savukārt Latvijas ieskaitē uzvara pagājušā gada čempionam Ingusam Jēkabsonam.

Sestdienā, 11. jūnijā, trasē norisinājās treniņi un vakara pusē bija plānota arī kvalifikācija, tomēr pamatīgā lietus un slapjās trases dēļ to (ar braucēju atbalstu) pārcēla uz svētdienu. Sacensībās uz starta izgāja 33 braucēji no visām trīs Baltijas valstīm, no kuriem 12 bija Latvijas pārstāvji.


Silvestrs Dziedātājs Latvijas ieskaitē izcīnīja trešo vietu. Foto: Balticrace.lv

Kvalifikācijā labāko sniegumu ar 91 punktiem demonstrēja Ingus Jēkabsons, aiz sevis atstājot lietuvieti Ignas Daunoravičius (81,3 punkti) un igauni Haroldu Valdmu (78,7 punkti). Pirmo piecinieku nokomplektēja lietuvietis Andrius Čibirka un Ingemārs Jēkabsons. No latviešiem kā vienīgais šoreiz finālbraucieniem nekvalificējās Māris Jirgens, bez punktiem palika vēl divi braucēji. Tas nozīmēja, ka tandēmiem kvalificējās 30 piloti un ka Ingus Jēkabsons un Daunoravičius automātiski iekļuva TOP 16 kārtā.

Trases konfigurācija šoreiz nedaudz atšķīrās no pēdējos gados redzētā, jo taisne bija garāka nekā ierasts un ātrums tās galā bija visai ievērojams (pēc atsevišķu braucēju GPS datiem - ap 140 km/h). Trases malā vairākās vietās bija salikti siena ruļļi un vairākiem braucējiem tie treniņos un arī tandēmu braucienos kļuva liktenīgi. Tā divas reizes šajos ruļļos un trases norobežojošajās barjerās atzīmējās Kaspars Bertāns, kura auto gan pēc abiem triecieniem tika salabots un bija gatavs atkal startam.


Kaspara Bertāna auto pēc avārijas. Foto: Olafs Ezertēvs

Tomēr pēc otrās avārijas tika pārsniegts noteikumos noteiktais piecu minūšu labošanas ilgums, tādējādi otrais TOP 32 brauciens pret Ingemāru Jēkabsonu tika atcelts. Šī ļoti stingrā piecu minūšu ievērošana (citās mūsu reģiona sacensībās pierasts, ka auto var labot līdz tobrīd notiekošās kārtas beigām) sacensību turpinājumā vēl gādāja par diskusijām.

TOP 32 kārtā smagu avāriju taisnes galā piedzīvoja arī Voldemārs Siliņš, kura auto lielā ātrumā atsitās pret iepriekš minētajiem siena ruļļiem. Diemžēl šis trieciens nepalika bez sekām, jo pēc sacensībām Siliņš atzina, ka viņam noteikts gultas režīms un ka cīnās ar galvas sāpēm un sliktu dūšu. Vēlam Voldemāram ātru izveseļošanos!


Voldemāra Siliņa avārija. Foto: 2A foto

Līdz TOP 8 spēja aizcīnīties trīs latviešu braucēji - čempions Ingus Jēkabsons, pagājušā gada EEDC uzvarētājs Ivo Cīrulis un šī gada PRO debitants Silvestrs Dziedātājs. Ja Jēkabsons spēja tikt galā ar igauni Kert-Eigo Kulla, tad Dziedātājam gan nācās piekāpties pieredzējušā igauņa Jarmo Luhta priekšā.

Līdz trešajam duelim, kurā iesaistīts latvietis, gan netika, jo pirms cīņas ar Haroldu Valdmu Cīruļa auto tika mainīta pusass un viņš neieradās laikā uz starta. Lai arī limbažnieka komanda pusasi nomainīja rekorda cienīgā ātrumā, startā Cīrulis ieradās neilgu mirkli pēc piecu minūšu notecēšanas. Pretinieka komanda pret to iebilda, kas nozīmēja, ka sacensības latviešu braucējam bija beigušās.


Ivo Cīrulis sekojot Raitam Lemberam. Foto: Balticrace.lv

Pusfinālā Jēkabsons uzvarēja Luhtu, savukārt finālā Valdma, kurš pirms tam pusfinālā bija pieveicis savu tautieti Mihkelu Normanu Tultu, parādīja stabilāku sniegumu un izcīnīja uzvaru. Jāatzīmē, ka Valdma visu dienu demonstrēja ļoti skaistus braucienus, tomēr nepiekrišana duelim ar Cīruli latviešu līdzjutējos atstāja rūgtu sacensību pēcgaršu. Cīņā par trešo vietu Luhts uzvarēja Tultu, savukārt Latvijas ieskaitē aiz Jēkabsona otrajā vietā Cīrulis, bet trešais - Dziedātājs. Nākamais Latvijas drifta čempionāta (un Latvijas drifta kausa) posms jau šajā nedēļas nogalē sporta kompleksā "333".

Baltijas drifta čempionāta 2. posma rezultāti:
1. Harolds Valdma (EST), BMW 3. sērija (E46)
2. Ingemārs Jēkabsons (LVA), BMW 5. sērija (E34)
3. Jarmo Luht (EST), Nissan 200SX (S14)

Latvijas drifta čempionāta 2. posma rezultāti:
1. Ingus Jēkabsons, BMW 5. sērija (E34)
2. Ivo Cīrulis, BMW M3 (E46)
3. Silvestrs Dziedātājs, BMW 3. sērija (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png