profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs ar izcilu sniegumu izcīna otro vietu Formula Drift posmā

Go4speed 05.06.2016 - 20:34 Blušs ar izcilu sniegumu izcīna otro vietu Formula Drift posmā
Kristaps Blušs pret Aleku Hohnadelu. Foto: Valters Bože

Naktī no sestdienas uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Orlando, ASV, norisinājās pasaulē spēcīgākā drifta seriāla Formula Drift trešais posms. Sensacionālu otro vietu tajā izcīnīja latviešu braucējs Kristaps Blušs, kurš vien finālā piekāpās pagājušā gada čempionam, norvēģim Fredrikam Aasbo.

Piektdien notikušajā kvalifikācijā latviešu pilots ierindojās 26. vietā, kas nozīmēja, ka TOP 32 finālbraucienos viņam pretī stājās 2013. gada čempions Maikls Essa (Michael Essa). Labākais rezultāts kvalifikācijā bija 2010. gada čempionam Vonam Gitinam Jr (Vaughn Gittin Jr), kurš aiz sevis atstāja Raienu Tuerku (Ryan Tuerck) un Aurimu Bakči (Aurimas Bakchis).   

Jau pirmais tandēms iesākās dramatiski, jo Essa braucot pa priekšu sagriezās, savukārt Blušs tajā pašā brīdī iztainojās, kas nozīmēja, ka abiem pilotiem pēc pirmā brauciena pa 0 punktiem. Otrajā braucienā konkurents pienāca par tuvu Blušam un iztaisnojās, līdz ar to latviešu braucējam uzvara.


Blušs ceturtdienas treniņā vēl piedzīvoja avāriju. Foto: Formula Drift

TOP 16 kārtā viņam pretī nāca uzlecošā zvaigzne Aleks Hohnadels (Alec Hohnadell). Savā sekojošajā braucienā Blušs atkal parādīja agresīvu un tuvu sniegumu, pieļaujot gan arī pāris korekcijas. Vadošo braucienu Kristaps nobrauca izcili, spējot aizmukt no sekojošā Hohnadela. Lai arī pirmais tiesnesis lēma par labu Hohnadelam, pārējie divi par uzvarētāju pasludināja Blušu. Tas nozīmēja, ka pirmo reizi savā Formula Drift karjerā latviešu pilots iekļuva labāko astotniekā.

Tālāk jau Blušam bija jābrauc pret Patriku Mordauntu (Patrick Mordaunt). Tāpat kā iepriekš Kristaps demonstrēja agresīvu sekojošo braucienu, savukārt viņa vadošā brauciena sākumā Mordaunts pienāca ļoti tuvu, uzsita nedaudz pa Bluša auto un sagriezās. Tas, protams, nozīmēja latviešu braucēja uzvaru un iekļūšanu pusfinālā.   

Bez Kristapa līdz pusfinālam bija aizcīnījušies arī divkārtējais čempions Kriss Forsbergs (Chris Forsberg), Tailers Makvarijs (Tyler McQuarrie) un Aasbo. Blušam bija jābrauc pret Forsbergu, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Formula Drift pilotiem. Un tāpat kā iepriekš arī šoreiz Blušam iespaidīgs sekojošais brauciens, kura laikā viņš teju visu distanci atradās vien pāris centimetru attālumā no Forsberga.


Uzvarētājs Fredriks Aasbo. Foto: Formula Drift

Vadošo braucienu Kristaps iesāka ar ieskrējiena joslas konusa izsišanu no vietas, kas nozīmēja, ka šo braucienu, kurā Blušs bija paspējis labi atrauties, bija nepieciešams pārbraukt. Tomēr arī vadošā brauciena pārbraukšana "HGK" pilotu neizsita no sliedēm. Lai arī Forsbergs iemetienā bija praktiski blakus, tālākajā distancē viņš atpalika, tādējādi tiesneši pēc vairāku atkārtojumu skatīšanās lēma par labu Blušam. Otrajā pusfinālā Aasbo pārspēja Makvariju, līdz ar to finālā bija iekļuvuši divi braucēji no Eiropas.

Blušs turpināja pārsteigt pasauli, jo nosekoja Aasbo vēl labāk nekā iepriekšējos braucienus. Vadošajā braucienā gan Kristaps pēc pārmetiena ielika pārāk lielā leņķī un bija spiests iztaisnoties un samazināt ātrumu, kā rezultātā Aasbo viņā nedaudz ietriecās. Tas nozīmēja, ka uzvarēja pagājušā gada čempions Aasbo, savukārt Blušam sensacionāli izcīnīta otrā vieta, pierādot, ka viņš ir spējīgs cīnīties ar pasaulē labākajiem drifteriem. Pēc šī rezultāta latviešu pilots kopvērtējumā pakāpies uz septīto vietu.    

Formula Drift 3. posma rezultāti: 
1. Fredric Aasbo (NOR), Scion tC 
2. Kristaps Blušs (LVA), BMW M3 (E46) 
3. Chris Forsberg (USA), Nissan 370Z
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png