profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas drifta sezonas atklāšanā Biķerniekos pjedestāls bez latviešiem (VIDEO)

Go4speed 12.05.2016 - 11:40 Baltijas drifta sezonas atklāšanā Biķerniekos pjedestāls bez latviešiem (VIDEO)
PRO uzvarētājs Donatas Macpreikšas sekojot Ingemāram Jēkabsonam. Foto: Balticrace.lv

Sestdienā norisinājās Baltijas PRO drifta sezonas atklāšana, jo savus pirmos posmus vienotās sacensībās aizvadīja Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas drifta čempionāti. Uz starta stājās ievērojams dalībnieku skaits - 39 PRO piloti no visām trīs Baltijas valstīm. Priecēja lielais PRO debitantu skaits, jo no 14 latviešu braucējiem vien 6 bija ar vairāku PRO sacensību pieredzi.

Kvalifikācijā vislabāk veicās igauņiem, jo pirmajās divās vietās ierindojās Mikhel Norman Tults un Harold Valdma, aiz sevis atstājot brāļus Ingemāru un Ingusu Jēkabsonus. Veiksmīgākais rezultāts no latviešu debitantiem ar 7. vietu bija Voldemāram Siliņam, savukārt aiz uzreiz aiz viņa labākais lietuvietis Gediminas Levickas. No 39 braucējiem pie punktiem tika 31 pilots, līdz ar to Tults bez cīņas jau iekļuva TOP 16 kārtā.


PRO debitants Voldemārs Siliņš sekojot Jarmo Luhtam. Foto: Balticrace.lv

Sīvu cīņu gaitā izkristalizējās dienas labākie un veiksmīgākie piloti, kuri spēja aizcīnīties līdz ¼ finālam. Starp tiem palikuši bija vien divi latvieši, PRO driftā pieredzējušie brāļi Jēkabsoni, savukārt lietuviešiem un igauņiem pa 3 pilotiem. Ingus caur pārbraucienu pārspēja igauni Kert-Eigo Kulla, tomēr Ingemāram zaudējums pret lietuvieti Donatas Macpreikšas.

Līdz ar to pusfinālā kā vienīgais latvietis bija palicis pagājušā gada čempions Ingus Jēkabsons, kuram pretī stājās lietuvietis Andrius Čibirka. Vadošajā braucienā Jēkabsons parādīja labu sniegumu, tomēr sekojot ar abiem aizmugurējiem riteņiem izslīdēja no trases, attiecīgi piedzīvojot zaudējumu. Otrajā pusfinālā iepriekš Ingemāru Jēkabsonu uzvarējušais Macpreikšas uzvarēja igauni Jarmo Luhtu, parūpējoties par tīru lietuviešu finālu.


PRO čempions Ingus Jēkabsons sekojot Andriusam Čibirkam. Foto: Powerhunters

Cīņā par trešo vietu Ingus Jēkabsons rādīja agresīvu sniegumu, tomēr tiesneši lēma igaunim Luhtam par labu, kas nozīmēja, ka Baltijas goda pjedestāls šoreiz bez latviešiem. Lietuviešu savstarpējā fināla cīņā pārāks izrādījās Macpreikšas, līdz ar to pagājušā gada Raganas katlu uzvarētājs Čibirka šoreiz otrais.

Nākamajā dienā tajā pašā trases daļā norisinājās Latvijas drifta kausa sezonas atklāšana. Street un ProAm klasēs uz starta kopā izgāja 71 pilots, turpinot pagājušo gadu tendenci ar ievērojamo dalībnieku skaitu. Street kvalifikācijā labākie rezultāti Mārim Ruņģim, Matīsam Krēsliņam un Ivo Blūmentālam, savukārt ProAm ieskaitē labāko sniegumu parādīja Jānis Brālītis, igaunis Henri Kivimagi un Rinalds Rižovs.


Street uzvarētājs Ansis Andersons sekojot Agrim Čivčam. Foto: Powerhunters

Līdz Street klases pusfināliem aizcīnījās trīs labi zināmi braucēji - Ansis Andersons, Edijs Lūkins un Dmitrijs Firovs - un debitants Agris Čivčs. Pirmajā pusfinālā par pārsteigumu parūpējās Andersons, pārspējot pagājušā gada titula ieguvēju Lūkinu. Tāpat arī otrajā pusfinālā vēl viens pārsteigums - debitants Čivčs uzvarēja pieredzējušo Firovu. Pieredzējušo pilotu cīņā par trešo vietu pārāks Lūkins, savukārt fināla cīņā Andersons pārspēja dienas lielāko pārsteigumu Čivču.

Tā kā liela daļa pēdējo gadu vadošo ProAm pilotu šosezon pārgājuši uz PRO klasi, bija skaidrs, ka šosezon būs jauni ProAm uzvarētāji. No 29 braucējiem tandēmu cīņām kvalificējās 25, kas nozīmēja, ka pirmie 7 jau automātiski iekļuva TOP 16 kārtā. Finālbraucieni bija aizraujoši un ar vairākiem pārsteigumiem, jo vairāki no potenciālajiem favorītiem nespēja iekļūt labāko četriniekā.


ProAm uzvarētājs Rinalds Rižovs un Arnis Namnieks. Foto: Kirill

Pirmais pusfināla pāris bija starp Jāni Brālīti, kurš startē ar bijušo Gundara Čipena spēkratu, un Oskaru Pūliņu, no kuriem veiksmīgāks šoreiz Pūliņš. Otrajā pusfinālā Rinalds Rižovs uzvarēja Arni Namnieku, tādējādi pirmo reizi iekļūstot finālā. Arī finālā Rižovs uzrādīja labu sniegumu un spēja izcīnīt uzvaru, savukārt cīņā par trešo vietu Brālītis pārspēja Namnieku.

Rezultāti:
Baltijas PRO drifta čempionāts
1. Donatas Macpreikšas, Lietuva, BMW 3. sērija (E30)
2. Andrius Čibirka, Lietuva, BMW 3. sērija (E30)
3. Jarmo Luht, Igaunija, Nissan 200SX (S14)

Latvijas drifta kausa Street klase
1. Ansis Andersons, BMW 330K (E46)
2. Agris Čivčs, BMW 323 (E36)
3. Edijs Lūkins, BMW 328 (E36)

Latvijas drifta kausa ProAM klase
1. Rinalds Rižovs, BMW 340K (E30)
2. Oskars Pūliņš, BMW 3. sērija (E36)
3. Jānis Brālītis, BMW 344 (E30)


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png