profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formula Drift ar jauno Mustang uzvar Gitins, Blušam sagriešanās

Go4speed 10.05.2016 - 18:23 Formula Drift ar jauno Mustang uzvar Gitins, Blušam sagriešanās
Vons Gitins Jr finālā pret Daižiro Jošiharu. Foto: Formula Drift

Aizvadītajā nedēļas nogalē Atlantā, ASV, norisinājās otrais šīs sezonas Formula Drift posms. Fantastisku uzvaru izcīnīja visu nedēļas nogali lidojošais Vons Gitins Jr (Vaughn Gittin Jr), savukārt Kristapam Blušam pēc pirmā posma TOP 16 finiša sacensības šoreiz beidzās jau pirmajā kārtā.

Finālbraucieniem kvalificējās 31 pilots, ļaujot kvalifikācijas uzvarētājam Gitinam bez cīņas iekļūt jaut TOP 16 kārtā. Otrais rezultāts pagājušā gada čempionam, norvēģim Fredrikam Aasbo (Fredric Aasbo), bet kā trešais finālbraucienos iekļuva Mets Fīlds (Matt Field). Kristapam Blušam kvalifikācijā 24. vieta, kas nozīmēja, ka TOP 32 nācās spēkoties ar Formula Drift veterānu Taileru Makuariju (Tyler McQuarrie).


Kristaps Blušs. Foto: Formula Drift

Šis tandēms gan diemžēl izvērtās neveiksmīgs, jo jau pirmajā braucienā latviešu pilots sekojot sagriezās. Makuarijs savā sekojošajā braucienā kļūdas nepieļāva, kas nozīmēja, ka Blušam Atlantas posms beidzās TOP 32 kārtā. Sacensības pāragri beidzās arī čempionam Aasbo -  viņam pirmajā braucienā nobortējās aizmugurējā riepa, kas nozīmēja, ka viņš otro braucienu vairs nevarēja veikt. Tāpat tehniska defekta (ieplūdes kolektora gaisa sensors) dēļ TOP 32 kārtā izstājās arī pirmā posma uzvarētājs Čelsijs Denofa (Chelsea Denofa).

Par pārsteigumu parūpējās soms Juha Rintanens, kurš izslēdza 2011. gada vicečempionu Džastinu Pavlaku (Justin Pawlak). Amerikānis pirmajā un savā vadošajā braucienā praktiski apstājās un Rintanens bija spiests viņā ieskriet. Pēc šī incidenta otrais brauciens vairs netika veikts un uzvara piešķirta Rintanenam. TOP 16 kārtā gan somu pilots abos braucienos pret Makuariju pieļāva kļūdas, tādējādi uzvara amerikāņu pilotam.


Aleks Hohnadels pret Taneru Faustu. Foto: Formula Drift

Līdz pusfināliem aizcīnījās trīs bijušie čempioni - divkārtējais (2009 un 2014) čempions Kriss Forsbergs, 2010. gada uzvarētājs Gitins un 2011. gada čempions Daižiro Jošihara. Bijušo čempionu pusfinālu ballītei pievienojās Aleks Hohnadels, kurš pēdējos gados strauji progresējis un kuram tiek paredzēta spoža nākotne Formula Drift seriālā.

Pirmajā pārī sīvā cīņā uzvaru pār savu ilggadējo konkurentu un draugu Forsbergu izcīnīja Gitins, pirmo reizi kopš 2014. gada atkal iekļūstot finālā. Arī otrajā pārī cīņa bija līdzīga (viens no tiesnešiem pat balsoja par pārbraucienu), tomēr šoreiz uzvarēja pieredze, t.i. finālā Jošihara. 2011. gada čempionam pēdējās sezonas ar jauno Subaru BRZ nav bijušas pārāk veiksmīgas, tādēļ viņa aizcīnīšanās līdz finālam bija ievērojams pārsteigums.


Daižiro Jošihara. Foto: Formula Drift

Finālā kā pirmais pa priekšu brauca Gitins un Jošihara sekojot pirmajā līkumā ienāca ar auto aizmuguri pa priekšu, gandrīz sagriezās un izslīdēja ārpus trases. Sānslīdi gan viņš spēja turpināt, tomēr ātrums bija zaudēts un brauciens noslēdzās ar pamatīgu distanci starp abiem pilotiem.

Lai arī Gitinam uzvara jau bija praktiski kabatā, viņš Jošiharam nosekoja diezgan tuvu un pelnīti izcīnīja pirmo vietu posmā. Cīņas par trešo vietu Formula Drift jau nav vairākus gadus, tādēļ labākās kvalifikācijas rezultāta dēļ uz trešā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Forsbergs, nevis Hohnadels.


Uzvarētāji (no kreisās) - Forsbergs, Gitins un Jošihara. Foto: Formula Drift

Interesanti, ka Vona Gitina Jr iespētais (uzvara gan kvalifikācijā, gan sacensībās) pēdējo reizi tika paveikts 2014. gada Sietlas posmā, kad tāds pats meistarstiķis izdevās īram Derenam Maknamaram. Tāpat interesants fakts, ka tieši šāds pats pjedestāls Formula Drift vēsturē jau vienreiz bijis - 2012. gada Ņūdžersijas posmā.

Formula Drift 2. posma uzvarētāji:
1. Vaughn Gittin Jr (USA), Ford Mustang
2. Daijiro Yoshihara (JPN), Subaru BRZ
3. Chris Forsberg (USA), Nissan 370Z
4. Alec Hohnadell (USA), Nissan 200SX (S14)

Formula Drift kopvērtējums pēc diviem posmiem:
1. Vaughn Gittin Jr (USA), Ford Mustang, 155 punkti
2. Chelsea Denofa (USA), BMW 3. sērija (E46), 119 punkti
3. Aurimas Bakchis (LTU), Hyundai Genesis, 116 punkti
4. Fredric Aasbo (NOR), Scion tC, 102 punkti
5. Chris Forsberg (USA), Nissan 370Z, 100 punkti
6. Daijiro Yoshihara (JPN), Subaru BRZ, 100 punkti
...
21. Kristaps Blušs (LVA), BMW 3. sērija (E46), 50 punkti
...
34. Shengjung Zhang (CHN), Nissan 200SX (S14), 16 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png