profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Māra Neikšāna komanda šogad startēs Krievijas drifta čempionātā (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 06.05.2016 - 01:06 Māra Neikšāna komanda šogad startēs Krievijas drifta čempionātā (FOTO)
Foto: motorsport.com

Māra Neikšāna un viņa vadītās ''Neiksans Rally Sport'' komandas vārdu pazīst un novērtē ne tikai Baltijā, bet arī Krievijā. Ja iepriekš Māris ar savu komandu strādāja tikai rallijā, tad pēdējā laikā Māra komandas vārds parādās arī rallijreidā. Taču šogad ''Neiksans Rally Sport'' būs redzams arī Krievijas drifta čempionātā, kur Māra komanda apkalpos vienu no labākajām Krievijas drifterēm Jekaterinu Sed​ih​u.

Sarunā ar portālu Go4speed Māris atzīst, ka šis viņam un viņa vadītajai komandai ir liels, bet tajā pašā laikā arī aizraujošs izaicinājums. ''Lai arī šobrīd mana komanda vairāk specializējas rallijam un rallijreidam, šogad viena no labākajām Krievijas drifterēm Jekaterina Sed​i​h​a, kura pati nāk no Vladivostokas, nolēma ar mūsu komandu startēt pilnu ​Krievijas ​drifta čempionātu rietumu zonā. Biju​ nedaudz pārsteigt​s​, ka sportiste izlēma​ jautāt par sadarbības iespējām ar​ ''Neiksans Rally Sport'' komand​u, kurai pamata nodarbošanās ir rallijs​, nevis ​ar kādu​ Krievijas drifta komand​u​. Acīmredzot ar saviem darbiem esam sevi ļoti labi pierādījuši, jo šis mūsu komandai ir kaut kas jauns, taču jāatzīst, ka mums nav grūti pielāgoties arī pie šādiem apstākļiem,'' saka Māris Neikšāns.

''Ņemot vērā, ka šogad mums plānojas gan rallijreida, gan arī rallija programma, kas joprojām komandai ir kā prioritāte, tad saprotams, ka mums driftam vajadzēja piesaistīt cilvēku​, tāpēc kā drifta projekta vadītāju piesaistīju titulēto un pieredzējušo drifteri Gvido Elksni, kurš piekrita šim piedāvājumam. Tāpat jāsaka paldies HGK komandas puišiem, kuri arī neatsak​a padomu.​''


Publicitātes foto

''Šobrīd izskatās, ka spēsim nodrošināt ļoti labu servisu. Ņemot vērā, ka šogad​ vairākas sacensības pārklājas ar ralliju​, bij​u​ spiest​s​ izveidot vēl vienu komandu, kas specializēsies drifta sacensībām. Šobrīd plānā ir izbraukt visus šīs sezonas sešus posmus un tad skatīsimies par nākamo gadu, jo varbūt piesaistīsim vēl kādu braucēju,'' turpina Māris.

''​Kamēr es pats biju rallijreida sacensībās Astrahaņā, ​pagājušajā nedēļā ​komanda aizvadīja​ treniņus gan Biķerniekos, gan 333 trasē, kur​ testēja abas​ drifta mašīnas,​ kuras nedēļas sākumā atvedām uz komandas bāzi no Krievijas.​ ​Ar abām Nisan Silvia automašīnām​ Krievijas​ čempionāta​ 1.posmā brauks gan Jekaterina, gan arī viņas vīrs. Jāatzīmē, ka šiem auto veicām diezgan daudz izmaiņas un uzlabojumus, kā mēs to ​saprotam​ un uzskatījām par pareizu, lai vēlāk sacensību laikā nerastos ​tehniskas ​problēmas un būtu vieglāka braukšana. Arī pirms paša posma Krievijā ​tika aizvadīti divu dienu​ test​i​, lai auto saregulētu ​priekš ​​konkrētās​ trases.''


Publicitātes foto

Kamēr ​puse komanda​s ​atrodas Krievijā un​ gatavojas drift​a sacensībām​, o​tra puse ir kaujas gatavībā Kurzemes rallijā. ''Kamēr ​Gvido​ ar ​daļu​ komandas gatavojas drifta posmam, tikmēr es ar pārējo komand​u​ esam ​Liepājā​, kur gatavojamies Kurzemes rallijam. Šajā rallijā mūsu komandā​ pirmo sacensību Latvijā​ brauks vācu pilots Lazars Kans​ ar stūrmani Falkmaru Platzu​. Ja š​ī​ vācu pilot​a galvenais uzdevums pagaidām ir​ koncentrēties uz treniņ​u procesu​ un​ apgūt​​ Latvijas​ rallija ​specifiku, tad otra ekipāža Jānis Berķis/Edars Čeporjus cīnīsies par augstākajām vietām​ uz goda pjedestāla​.


Publicitātes foto

Tikmēr sarunā ar portālu Go4speed pati braucēja atzīst, ka izvēlēties ''Neiksans Rally Sport'' komandu viņai esot bijis ļoti viegli. ''''Neiksans Rally Sport'' komandu izvēlējāmies tāpēc, ka mēs jau iepriekš esam ar to strādājuši, jo mans vīrs agrāk rallijā apkalpojās un mācījās pie Māra. Viņš bija ļoti apmierināts ar rezultātu, tāpēc brīdī, kad mums radās jautājums par to, kuru komandu izvēlēsimies driftā un kurai uzticēsim savu tehniku, mums nebija jautājumu un mēs uzreiz pateicām, ka tas būs Māris. Esam aizvadījuši vairākus testus ar Vladivastokā ​būvēto​ auto, kuram ir dažādas ķibelītes, taču Māra komandas puiši ar visu tiek galā un es esmu apmierināta. Šobrīd plānojam ar ''Neiksans Rally Sport'' braukt pilnu sezonu, un, ja viss būs kārtībā, tai skaitā arī ar mūsu finansēm, tad arī nākamgad plānojam startēt ar šo komandu,'' portālam saka Jekaterina Sed​ih​a.


Jekaterina Sed​ih​a. Publicitātes foto

Priecīgs par doto iespēju ir arī Gvido Elksnis. ''Ņemot vērā, ka man šajā periodā neizdevās pašam saplānot savu braukšanas sezonu, bet es gribēju palikt drifta apritē, tad šāds Māra piedāvājums kļūt par drifta komanda​s​ vadītāju nāca tieši laikā. Protams, ir grūti sēdēt malā, kad daudzi mani draugi šobrīd startē, taču ceru, ka šis ir jauns posms kaut kam jaunam. Pēc izteiktā piedāvājuma zināju, ka Mārim ir laba komanda un gudri cilvēki, tāpēc bija pārliecība, ka kopā mēs tiksim galā. Viņam ir cilvēki, kuri māk un prot skrūvēt, bet mana lomā vairāk saistīta ar drifta niansēm,'' saka Gvido Elksnis.

''Ja mēs runājam par sportisti, tad viņa ir ļoti laba, jo ir aizvadījuši ļoti daudz treniņus. Šobrīd vēl strādājam un meklējam pareizos regulējumus, kas būtu piemēroti sportistei. Teikšu tā, ka vienā dienā ir veiktas tik daudz regulējumu maiņas, cik man vienā sezonā kopā (smejas). Taču darbojamies, mēģinām un ceram uz labu rezultātu,'' turpina Elksnis, kurš piebilda, ka pirmajā posmā uz starta izies 40 dalībnieki, kur konkurence būs sīva.


Foto: No komandas personīgā arhīva

''Nobeigumā varu pateikt to, ka krievu komandām un sportistiem ir ko pamācīties no latviešiem, jo latiņa, kā jāizskatās komandai un servisa zonai, ir pacelta ļoti augsti. Daudzi braucēji nāk un ar lielām​ acīm skatās uz ''Neiksans Rally Sport'' komandu, kur stāv smuka​, labi aprīkota​ smagā​ servisa​ mašīna un sakopt​a​ servisa ​zona​. Šobrīd ir tikai jāiestrādājas un viss būs kārtībā.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png