profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietus dēļ atceļ Formula D kvalifikāciju, Blušs būtu gribējis braukt

Go4speed 09.04.2016 - 12:36 Lietus dēļ atceļ Formula D kvalifikāciju, Blušs būtu gribējis braukt
Ženga auto pēc avārijas treniņā. Foto: omgdrift

Piektdienas vakarā (pēc Latvijas laika) Longbīčā, ASV, vajadzēja norisināties Formula Drift pirmā posma kvalifikācijai, tomēr mainīgo laika apstākļu dēļ tā tika atcelta. Pirms kvalifikācijas notiekošā treniņa laikā uzlija pamatīgs lietus, tādēļ braucēji kopā ar organizatoriem sapulcē nolēma, ka drošības dēļ kvalifikāciju atcels.

Lietus pārņemtajā trasē daudzi braucēji piedzīvoja mazākas un lielākas avārijas, tādēļ pamatojums kvalifikācijas atcelšanai bija nepieļaut tālākas avārijas, lai visi 32 spēkrati paliktu veseli šodienas finālbraucieniem un jau sasitos būtu iespējams vēl salabot. Jāatzīmē, ka kvalifikācijas rezultāti un attiecīgi arī tandēmu egle tika sarindota pēc pagājušā gada kopvērtējuma rezultātiem.


Kristaps Blušs pēc vakardienas treniņiem. Foto: HGK

Ja vairums braucēju bija par kvalifikācijas atcelšanu, tad atsevišķi braucēji bija pret to. Tā savos sociālo tīklu ierakstos gan mūsu pašu Kristaps Blušs, gan somu pilots Juha Rintanens lika noprast, ka par spīti mainīgajiem laika apstākļiem būtu vēlējušies aizvadīt kvalifikācijas braucienus.

Tā vietā organizatori nolēma aizvadīt papildus treniņu sesiju, kurā gan bija redzams, ka trase bija pilnībā nožuvusi, kas attiecīgi būtu ļāvis aizvadīt normālu kvalifikāciju. Sašutumu par šo lēmumu sociālajos tīklos neslēpa daudzi drifta līdzjutēji, kuri jutās apkrāpti, vienlaikus uzsverot, ka pasaulē labākajiem pilotiem būtu jāmāk braukt arī lietus laikā.


Bluša TOP 32 pretinieks - Aleks Hohnadels. Foto: omgdrift

Pēc nenotikušās kvalifikācijas Kristapam Blušam pretī stāsies pagājušā gada kopvērtējuma desmitās vietas īpašnieks Aleks Hohnadels (Alec Hohnadell). Lai arī Hohnadels pēc veiksmīgās sezonas tiek uzskatīts par potenciālu Formula D čempionu, Blušam, spriežot pēc treniņos parādīta snieguma, ir visas izredzes pacīnīties par uzvaru un iekļūt vismaz TOP 16 kārtā.

It sevišķi ņemot vērā faktu, ka šodien Longbīčā teju visas dienas garumā sola lietu. Tas varētu iespēlēt kārtīs gan Blušam, gan citiem eiropiešu braucējiem kā Rintanenam un norvēģim Kenijam Moenam, kuri ir pieraduši pie šādiem apstākļiem. Tandēmu braucienu sākums šovakar pēc Latvijas laika ir 21:00, tos tiešraidē varēs vērot www.formulad.com/live. Tandēmu egle pieejama šeit: https://news.formulad.com/2016/fd-news/formula-drift-round-1-streets-of-long-beach-top-32-bracket/

Formula Drift šī vakara (9. aprīlis) tiešraides grafiks:
21:00-23:00 - TOP 32 finālbraucieni
23:00-1:00 - puslaika pārtraukums
1:00-1:30 - atklāšanas ceremonija
1:30-3:30 - TOP 16 finālbraucieni līdz finālam
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png