profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Japāņu zvaigznes pamet pasaulē spēcīgāko drifta čempionātu

Go4speed 06.04.2016 - 21:44 Japāņu zvaigznes pamet pasaulē spēcīgāko drifta čempionātu
Pasaules drifta zvaigzne Daigo Saito. Foto: Formula Drift

Ja vēl 2014. gadā par ASV notiekošo drifta seriālu Latvijā interesējās un līdz sekoja vien lielākie drifta entuziasti, tad pagājušogad tas mainījās, jo pasaulē spēcīgākajā drifta čempionātā debitēja Kristaps Blušs. Jau šajā nedēļas nogalē latviešu drifteris iesāks savu otro sezonu ASV, tādēļ piedāvājam latviešu līdzjutējiem nelielu Formula D seriāla pirms sezonas apskatu.

Ziemas sezonā pasaulē prestižākās drifta sacensības piedzīvoja dažādas pārmaiņas, no kurām rūgtākā noteikti ir divu Japānas drifta grandu - Daigo Saito un Masaši Yokoi - aiziešana. Yokoi, kurš pagājušogad Formula D debitēja ar izcilu sesto vietu kopvērtējumā un uzvaru Teksasā, jau janvārī paziņoja, ka šosezon ASV neatgriezīsies. Tam par iemeslu kalpoja viņa riepu sponsora Yokohama aiziešana no Formula D seriāla, līdz ar to japānis palika bez sava lielākā atbalstītāja.


Masaši Yokoi pagājušogad izdevās izcila debija. Foto: Formula Drift

Tomēr Masaši Yokoi savā paziņojumā norādīja, ka plāno atgriezties: „Es šogad atpūtīšos, lai nākamgad Formula D piedalītos ar izciliem apstākļiem apkārt. Te ir izcili tiesneši, izcili braucēji un izcili fani, tādēļ es ar nepacietību gaidu nākamo gadu, kad atkal jūs visus satikšu. Formula Drift rullē!"

Tikmēr viens no populārākajiem drifteriem pasaulē Daigo Saito, kurš Formula D ar čempiona titulu iespaidīgi debitēja 2012. gadā, šogad ir cita problēma ar riepu sponsoru - viņš to nomainījis no Achilles uz Wanli. Tā kā pēdējais no tiem ASV nestartē, tad Saito izlaidīs šo Formula D sezonu, koncentrējoties uz Japānas D1GP čemionātu. Tas viņam izdodas, jo ir jau izcīnīta uzvara pirmajā D1GP posmā. Tomēr arī Daigo Saito nākamgad plāno atgriezties: „Nissan GT-R, ar kuru cīnījos Formula Drift ASV, ir atgriezies Japānā. Lai piedalītos 2017. gada Formula D sezonā, mēs esam paņēmuši pauzi un strādāsim pie auto regulējumiem."


Kristaps Blušs sekojot čempionam Fredrikam Aasbo. Foto: Formula Drift

Jāatzīmē gan, ka arī bez šiem diviem pilotiem, PRO licences 2016. gada sezonai piešķirtas 37 braucējiem, starp kuriem ir ne tikai jau iepriekš minētais Blušs, bet arī Latvijā vairākkārt redzētais soms Juha Rintanens. Pēc neveiksmīgas debijas Formula D PRO klasē 2014. gadā izbijušais Drift Allstars Eiropas čempions pagājušo sezonu aizvadīja Formula D PRO2 klasē.

Ierindojoties kopvērtējuma trešajā vietā, viņš sev izcīnīja iespēju šogad atkal piedalīties prestižajā PRO klasē. Šim mērķim Rintanens uzbūvējis jaunu Nissan 200SX (S15) automobili, kurš šobrīd ceļo uz ASV. Uz šajā nedēļas nogales notiekošo atklāšanas posmu Longbīčā auto  gan vēl nebūs atceļojis, tādēļ somu pilots pirmo posmu aizvadīs ar pagājušā gada spēkratu.


Juha Rintanens pie sava jaunā auto. Foto: Juha Rintanen

Rintanens gan noteikti nav pieskaitāms favorītu lokam, jo to veido pagājušo sezonu līderi. Pirmkārt, jau 2015. gada čempions, norvēģis Fredriks Aasbo. Ar spilgti dzelteno Scion tC braucošais  skandināvs noteikti centīsies atkārtot savu panākumu, tomēr kroni viņam vēlēsies atņemt ļoti daudzi sāncenši.

Kā reālākie kandidāti cīņā par titulu minami divkārtējais čempions Kriss Forsbergs (Nissan 370Z) un izcilu sezonu aizvadījušais vicečempions Kens Guši (Scion FR-S), tāpat par saviem pirmajiem čempiona tituliem noteikti sapņo arī 2013. gadā Rīgā pabijušais Raiens Turks (Scion FR-S) un kopš bērnības ASV dzīvojošais lietuvietis Aurimas Bakčis (Hyundai Genesis).


Divi no favorītiem - Kens Guši (pa kreisi) un Kriss Forsbergs (pa labi). Foto: Formula Drift

Pa ziemu gan daudz kas ir mainījies, braucēji un komandas ir pamatīgi strādājuši pie saviem automobiļiem, vairāki piloti tikuši pie jauniem spēkratiem, tāpat arī vairāki sportisti pamainījuši riepu sponsorus. Līdz ar to īstos spēku samērus varēs redzēt šajā nedēļas nogalē, kad Longbīčā tiks dots starts pirmajam  no astoņiem 2016. gada Formula Drift sezonas posmiem.

Zemāk piedāvājam vēlreiz iepazīties ar pilno pirmā posma tiešraides - https://www.formulad.com/live - grafiku, lai ikvienam Latvijas drifta līdzjutējam būtu skaidrs, cikos pēc Latvijas laika savos datora ekrānos būs iespējams redzēt pasaulē labākos drifterus, t.sk. arī latviešu pilotu Kristapu Blušu:
08.04.2016 23:00-1:30 - Kvalifikācija
09.04.2016 21:00-23:00 - TOP 32 finālbraucieni
09.04.2016 23:00-01:00 - Puslaika pārtraukums
09.04.2016 01:00 - Atklāšanas ceremonija
09.04.2016 1:30-3:30 - TOP 16 finālbraucieni līdz finālam
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png