profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemas driftā Baldonē uzvar igaunis; organizatori plāno vēl jaudīgāku pasākumu

Go4speed 18.01.2016 - 22:14 Ziemas driftā Baldonē uzvar igaunis; organizatori plāno vēl jaudīgāku pasākumu
Foto: Kaspars Dziedātājs

Pulcējot vairākus simtus autosporta fanu un sānslīžu tīkotāju, aizvadītajās brīvdienās īsti ziemīgos apstākļos tika veiksmīgi aizvadīts Ziemas Drifta pasākums Baldonē.

Kā portālam pastāstīja Gvido Elksnis, tad sacensības ziemas driftā uz ledus Latvijā notika jau otro reizi, un tieši vienā un tajā pašā vietā – ledus trasē Stūri, Baldones novadā. Izvēle par labu šai trasei ir drošība, jo pati trase ir izveidota uz nopludinātas pļavas, kuras ūdens dziļums sasniedz 30 cm atzīmi, tādējādi pie šādiem ziemīgiem apstākļiem tā izsalst līdz zemei un ir droša braukšanai.

Sacensībām bija pieteikušies 32 sportisti no Latvijas, Igaunijas un Ukrainas. Jāatzīmē fakts, ka uz šo posmu ieradās titulētais EEDC un Ukrainas drifta čempions Dmitrijs Iļjuks, kā arī Latvijas Drifta čempioni Ingus Jēkabsons un Ēriks Ullas, kā arī labi daudziem zināmie igauņi Henri Puhmas un Jako Pino.


Foto: Kaspars Dziedātājs

Ledus trasē braucēji sacentās vienā klasē - gan ar ielas, gan sporta auto. Gara, slidena trase, vienādi apstākļi un līdzīgas riepas visiem konkurentiem ļāva noskaidrot, kurš šādos apstākļos būs vismeistarīgākais.

Labu sniegumu demonstrēja pirmā ziemas drifta uzvarētājs Ingus Jēkabsons, aizcīnoties līdz Top 8, kur tika pieļauta kļūdu, izbraucot par plašu līkuma ārmalā un atsitoties pret sniega valni, kas liedza turpināt sasīksti pusfinālā. Šādu kļūdu pieļāva daudzi pie līderiem pieskaitāmi braucēji.

Līdz pusfinālam aizcīnījās Artūrs Mihailos, Jānis Ciedra, Guntars Laizāns un Jako Pino. Cīņā par trešo vietu Ciedra izrādījās nedaudz pārāks par Mihailovu, bet finālā Laizāns aizraujošā cīņā piekāpās igauņu sportistam. Tādējādi par 2016.gada ziemas drifta uzvarētāju tika kronēts Jako Pino.


Foto: Kaspars Dziedātājs

''Pasākums, kuru varēja vērot arī LMT straume kanāla tiešraidē, noritēja pēc plāna, kur apbalvošana noritēja pirms tumsas iestāšanās. Taču ar to šis seriāls nebeidzas, jo organizatori jau aktīvi plāno jaunu, daudz sportiskāku un jaudīgāku ziemas pasākumu, piesaistot sporta klasi – auto ar žāģu riepām, kas ļoti līdzinās drifta braukšanai uz asfalta un ir ļoti iespaidīgi,  vērojot norisi no malas. Gaidiet jaunumus, asiniet naglas un tiekamies trasē,'' nobeidz Gvido. 

Video: 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png